reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiadomości z porodówki - Marcóweczki 2010

smsy od Czarnuszki

Krystianek 18:45 waga 3570 i 57 cm

Img464C0018..jpg

Spytałam jak było, czy dużo łatwiej z drugim dzieckiem z tak nie dużą przerwą.

Milion razy łatwiej i mniej boleśnie.
Przed 15 byłam w szpitalu i miałam 5 cm rozwarcie potem dostałam zastrzyk na rozluźnienie szyjki i chodziłam po korytarzu. Nawet tak mocno nie bolało potem ok 17 wzięli mnie na łóżko porodowe przebili wody leżałam trochę i położyłam się na bok i wtedy dostałam partych od razu kazały się dać na plecy i trach dwa parcia i młody wyskoczył.

reklama
Witam tu polka_84 (Paula) czuję się kiepsko (mam słabe skurcze) i wypad na internet odpada, a tak jestem ciekawa czy ktoś urodził wczoraj widziałam stan do 6 marca i to, że Czarnuszka miała skurcze, a więc zaszły jakieś zmiany? A Ty sama jak się czujesz? Pozdrawiam Ciebie no i oczywiście wszystkie Marcóweczki.

dziewczyny sorry ze dopiero teraz, ale jakos wypadlo mi z glowy.

wiadomosc od Karalajny o godz.11,32

"U mnie ok, tylko dzidziusiowi jest tak dobrze w brzuszku, ze nie chce wychodzic :-) czekam na decyzje czy moge isc do domu."

Czarnuszka

Hej. My wychodzimy jutro wieczorem do domu. Mieliśmy wczoraj mały kryzys z karmieniem młody ciągle spał i nie chciał ssać cyca ale po wieczornej kąpieli się obudził i cała noc przy cycku siedział. Pierwsza noc była super, mały spał cały czas dwa razy go nakarmiłam i dalej spał za to ja godzinę spałam. Wszyscy myślą, że jest dziewczynką hehe. Ja się czuję ok tylko bardzo bolą skurcze jak macica się obkurcza. Jak tam na bb? jakaś się rozpakowała? Jak Madzi synek?

Dziś o 0:17 przyszła na świat Weronika 3200 i 53 cm. Niestety przez cc, choć próby sn były. Jest taka drobniutka i grzeczna- cud! Jak tam na bb, wysyp? Milkshake

sms od madzia84:
jestem zalamana, Bartus nie ma tego odruchu ssania za bardzo, nie chce pic z butelki.Nadal jest karmiony przez sonde. ma niby 3 dziurki w serduszku, moze bedzie operowany gdyby sie nie zarosly dostaje antybiotyk na to. Martwi ich to, ze jest taki gietki mniej aktywny niz inne wczesniaki. jak maz dal mu mleko przez sonde wymiotowal, a i jedna strona glowki mu spuchla przez glupie kroplowki.nie wiem pewnie dlugo tu bede siedziala z moim biedakiem.

Żonka kazala przekazac...

Dzisiaj 09.03.2010 o godzinie 8.12 urodzila sie nasza Corka Berenika Maria....:-)
Mala ma 3200g/53cm i dostala 10 punktow...Jagoda meczyla sie 9 godzin z mala....
Ale wszystko jest oki>>.

pozdrawiam dumny tata:)

reklama
Do góry