Nel331
Fanka BB :)
@Gabi12345 jak u Ciebie sytuacja ? Byłaś na becie ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też ma taką nadzieję i myślę że my wszystkie z taką nadzieją żyjemy tu wszystkie są jak siostry, a nawet lepiej bo rodzina potrafi nieźle zaleźć za skórę ...
Więc trzymajmy kciuki za acetylocholinę jej będzie łatwiej jak będzie wiedziala że z nią jesteśmy, a jeśli się okaże że niestety nie udało się z tą ciąża to będziemy ją pocieszać w inny sposób damy jej kopa do pobudzenia ale póki co nadzieja jest !!!
Idę po pracy@Gabi12345 jak u Ciebie sytuacja ? Byłaś na becie ?
A plamienia ustały ? Powtarzalas test?Idę po pracy
Myślę, że w kwestii poronień, to w naszym kraju ciężko o lekarza, który kompleksowo by się zajął taką pacjentką.
Przynajmniej ja tak czułam, że moje poronienie, to była porażka dla lekarza. I potraktował to, jak swoją zawodową porażkę.
Moja ginekolog po moim poronieniu zrobiła według mnie wszystko, żebym już czasem nie wróciła do niej przy okazji kolejnej ciąży.Myślę, że w kwestii poronień, to w naszym kraju ciężko o lekarza, który kompleksowo by się zajął taką pacjentką.
Przynajmniej ja tak czułam, że moje poronienie, to była porażka dla lekarza. I potraktował to, jak swoją zawodową porażkę.
@acetylocholina kciuki zeby to była jednak prawidłowa ciąża. Ja teraz tez żyłam w zawieszeniu czy to nie cp. Zobacz jak u mnie Beta przyrasta. Dalej nie wiem co z tego będzie. Po tym przyroście bety 47% mój gin mówił, ze to na 90% nieprawidłowa ciąża, czekałam na spadek bety, a ona zaczęła przyrastać. We wtorek byłam na usg w szpitalu u niego i pojawił soe pecherzyk 4mm w macicy/ dziś powtórzyłam bete i usg w przyszłym tygodniu. Także czekam tez poki co w niepewności co i jak.Ja właśnie czekam na obchód.. i jestem dziwnie spokojna.. pół nocy nie spałam że stresu, czuje się oczywiście zajebiście, nic mnie nie boli, nie kłuje.. chociaż nie.. zaczyna mnie już boleć psycha od tego czekania.. I ja wiem, że pójdę na USG i tam dalej nic nie będzie No ochujeje tu! Pół nocy się modliłam, żeby to było w macicy i żeby ze mnie samo wyleciało.. Mam takie huśtawki nastrojów haha Śmieje się, a za chwilę 5 minutowa depresja.. Ja po prostu muszę już iść do domu i do pracy. No nic czekamyyyyyy, będę dawać znaka co i jak PO Myślę, że max o 9 już będę po usg. Ja nawet nic nie pije i nie jem, tak w razie wu jakby coś znaleźli w jajowodzie żebym mogła iść już na stół
Tak plamienia ustały jeszcze dzisiaj dosłownie różowa kropeczka , ale za to bardzo bolą jajniki test taki jak wczoraj po 2 minutach blada różowa kreseczkę. Po 11 idę na betę.A plamienia ustały ? Powtarzalas test?
Rozumiem, ja się odniosłam w odpowiedzi do wypowiedzi dziewczyny, które przesłały mi materiały, że powinno być max. 2,5 wynik. Na razie robiłam tsh i t4 tylko, lekarka powiedziała, że nie będzie na razie żadnych leków mi przepisywać, zleciła dodatkowe leki, jeśli okaże się, że będą choroby immunologiczne będziemy musiały zejść z poziomu, ale na razie zleciła mi dodarkowe badania, usg i po tym wszystkim dopiero zaczniemy jakiekolwiek działanie.To nie jest takie proste.
TSH to hormon który pushuje tarczycę do wydzielania jej faktycznych hormonów. TSH „samo w sobie” nie ma znaczenia, nie traktuje się go w kategoriach „do zbicia” - nie chodzi o zbicie TSH a o takie zaopiekowanie tarczycy by to jej hormony były ok. To czy TSH będzie wynosiło 1 czy 3 dla Ciebie i ciąży nie ma znaczenia - to jakie będą wartości hormonów tarczycy już tak (a TSH jest tego jakimś markerem) - u Ciebie te hormony są jeszcze ok ale jeśli są na takim poziomie jakim są przy na tyle dużym TSH to coś jest nie tak. Nie musi to być niedoczynność - może to być niedobór jodu chociażby. Ale po to już zgłoś się do dobrego endokrynologa
A z autopsji - moje TSH całe życie wynosiło ok 1. Hormony tarczycy ok. Wyprowadziłam się do syfiastego Krakowa i… po roku TSH ok 2,5 (w różnych pobraniach). Wakacje 2 tyg nad morzem i TSH ok 1
Włączyliśmy z endo suplementację jodem, TSH od tej pory ok 1 przy bardzo ładnych hormonach tarczycowych
Daj znać jak będziesz mieć wyniki.Tak plamienia ustały jeszcze dzisiaj dosłownie różowa kropeczka , ale za to bardzo bolą jajniki test taki jak wczoraj po 2 minutach blada różowa kreseczkę. Po 11 idę na betę.