reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Absolutnie zgadzam się z tym, co piszesz.
Sama w swojej pracy opieram się na dokładnych danych, liczbach i no…na nadziei swoich badań nie mogę opierać. No ale to chemia, a nie medycyna.
Rękami i nogami broniłam się przed zapisaniem na forum, dopiero po stracie zaczęłam je przeglądać. Trochę późno, ale dzięki informacjom stąd dużo się dowiedziałam- m.in. dzięki Tobie.
I cieszę się, że tu jestem, bo może kiedy ja będę rozemocjonowana (oby🤞🏻) pozytywnym testem, to Wy będziecie mnie najpierw studzić.
Nalegać bym do swojego żelaznego pakietu dołączyła jakieś badania.

No ale po prostu chcę mieć tę nadzieję, że u acetylocholiny mimo wszystko będzie to jednak ciąża prawidłowa.

Też ma taką nadzieję i myślę że my wszystkie z taką nadzieją żyjemy ❤️ tu wszystkie są jak siostry, a nawet lepiej bo rodzina potrafi nieźle zaleźć za skórę ...
Więc trzymajmy kciuki za acetylocholinę jej będzie łatwiej jak będzie wiedziala że z nią jesteśmy, a jeśli się okaże że niestety nie udało się z tą ciąża to będziemy ją pocieszać w inny sposób ❤️❤️❤️❤️❤️ damy jej kopa do pobudzenia ale póki co nadzieja jest !!!

reklama
Myślę, że bardzo ładnie to podsumowałaś 🤍
Dodam tylko, że chłodne podejście nie wyklucza nadziei ani trochę🤍🤍🤍
Dokładnie, a na pewno jest bezpieczniejsze niż hura optymizm. Ja lubię być przygotowana na różne możliwe scenariusze i raczej pozytywnie się zaskoczyć niż wierzyć i czegoś nie dopatrzeć. Dlatego fajnie, że z @olka11135 i @Bibi89 zwracacie na takie kwestie uwagę.

Ja właśnie czekam na obchód.. i jestem dziwnie spokojna.. pół nocy nie spałam że stresu, czuje się oczywiście zajebiście, nic mnie nie boli, nie kłuje.. chociaż nie.. zaczyna mnie już boleć psycha od tego czekania.. I ja wiem, że pójdę na USG i tam dalej nic nie będzie 🤣 No ochujeje tu! Pół nocy się modliłam, żeby to było w macicy i żeby ze mnie samo wyleciało.. Mam takie huśtawki nastrojów haha Śmieje się, a za chwilę 5 minutowa depresja.. Ja po prostu muszę już iść do domu i do pracy. No nic czekamyyyyyy, będę dawać znaka co i jak PO 🤷 Myślę, że max o 9 już będę po usg. Ja nawet nic nie pije i nie jem, tak w razie wu jakby coś znaleźli w jajowodzie żebym mogła iść już na stół 🤣

Myślę, że bardzo ładnie to podsumowałaś 🤍
Dodam tylko, że chłodne podejście nie wyklucza nadziei ani trochę🤍🤍🤍
Ach, bo ja zawsze ładnie pisać umiałam. Nie wiem, co mnie zaćmiło, że wybrałam bardziej ścisły kierunek🤪.
Dokładnie, a na pewno jest bezpieczniejsze niż hura optymizm. Ja lubię być przygotowana na różne możliwe scenariusze i raczej pozytywnie się zaskoczyć niż wierzyć i czegoś nie dopatrzeć. Dlatego fajnie, że z @olka11135 i @Bibi89 zwracacie na takie kwestie uwagę.
No oczywiście, ja z tych ostrożniejszych. I zawsze będę powtarzać- jak już idziecie na Betę, to za jednym kłuciem machnijcie też TSH, proga i morfologię.
Cóż tego, że przed ciążą miało się świetne wyniki? Ciąża to taka huśtawka i obciążenie, że mogło się wszystko rozjechać. W razie co można wtedy szybko zadziałać.

A propos- w Opolu jest świetna endo, jakbyś kiedyś potrzebowała 😉.

Ach, bo ja zawsze ładnie pisać umiałam. Nie wiem, co mnie zaćmiło, że wybrałam bardziej ścisły kierunek🤪.

No oczywiście, ja z tych ostrożniejszych. I zawsze będę powtarzać- jak już idziecie na Betę, to za jednym kłuciem machnijcie też TSH, proga i morfologię.
Cóż tego, że przed ciążą miało się świetne wyniki? Ciąża to taka huśtawka i obciążenie, że mogło się wszystko rozjechać. W razie co można wtedy szybko zadziałać.

A propos- w Opolu jest świetna endo, jakbyś kiedyś potrzebowała 😉.
Aktualnie mam ginekologa - endokrynologa - który już na pierwszej wizycie kazał machnąć tsh :)

reklama
Do góry