reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

@acetylocholina kciuki zeby to była jednak prawidłowa ciąża. Ja teraz tez żyłam w zawieszeniu czy to nie cp. Zobacz jak u mnie Beta przyrasta. Dalej nie wiem co z tego będzie. Po tym przyroście bety 47% mój gin mówił, ze to na 90% nieprawidłowa ciąża, czekałam na spadek bety, a ona zaczęła przyrastać. We wtorek byłam na usg w szpitalu u niego i pojawił soe pecherzyk 4mm w macicy/ dziś powtórzyłam bete i usg w przyszłym tygodniu. Także czekam tez poki co w niepewności co i jak.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki
Zostaje.. 3 lekarzy jeden po drugim robiło mi USG i nie widać NIC.. płynu nie ma, przydatki książkowe, macica książkowa endometrium tylko 6, jajowody książkowe, jajniki również.. Lekarz mówi, że w nd zdobią mi USG i w pon też.. Masakra 🤯 Mówią, że to może być cp, może być efekt po stymulacji, może coś wyrosnąć w macicy.. nie jest w stanie powiedzieć co to, ale coś jest bo z dupy hcg nie rośnie.. Także Przemek zaraz przywiezie mi zestaw do paznokci i nakurwiam.. Chyba se też włosy zafarbuje bo mam odrost 🤯

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Myślę, że w kwestii poronień, to w naszym kraju ciężko o lekarza, który kompleksowo by się zajął taką pacjentką.

Przynajmniej ja tak czułam, że moje poronienie, to była porażka dla lekarza. I potraktował to, jak swoją zawodową porażkę.
to mój lekarz w takim razie jest złoty, bo od razu zaczął lecieć z diagnostyką na kilka frontów 😝

Hej, od dłuższego czasu obserwuję forum ale nie odważyłam się wcześniej napisać. Jestem po 2 poronieniach, starania na Clexane, Acard, accofil i intralipid, progesteron + witaminy. Proszę o wpisanie na testowanie 23.09 :)

Hej 🙂
Tyle nas wtedy testuje, że musi coś z tego wyjść 🤣🤣🤣

Hej, od dłuższego czasu obserwuję forum ale nie odważyłam się wcześniej napisać. Jestem po 2 poronieniach, starania na Clexane, Acard, accofil i intralipid, progesteron + witaminy. Proszę o wpisanie na testowanie 23.09 :)
No cześć! Już wpisałam 😁 Jakie badania robiłaś? Długo się starasz? 😉

Robiąc badania w lipcu miałam 137 czyli poniżej normy ale okazało się ze jest anemia, niedobór b12. wczorajszy wynik pokazuje 187 czyli mieści się w widełkach myślisz dalej jest niski poziom czy odpuścić ten temat ?
Ja bym na razie odpuściła, bo po zastosowaniu leczenia, od razu płytki poszły w górę i wynik mieści się w normie i w sumie już nie ma co mówić o małopłytkowości.

Na upartego dla uspokojenia sumienia możesz poszerzyć badania o APTT i INR, żeby sprawdzić czas krzepnięcia. To
Nie są drogie badania, a zobrazują dużo.

Widzę, że to idzie w dobrym kierunku🙂.

reklama
Do góry