reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Moje też <3!
Zresztą moja mama twierdzi, że też jest ich mamą.
Na szczęście nie kłócimy się o to, która jest „prawilniejszą” xD.

Dokładnie! Mam takie same odczucia.
Jedynie jak są filmiki zwierząt razem z dziećmi, to wtedy mogę stwierdzić, że są słodkie.
Chociaż w sumie to i tak te zwierzaki wywołują u mnie emocje. Dzieci są tylko dodatkiem.
My jak zawozimy moja sunię do moich rodziców no na weekend jak wyjeżdżamy to mówię jej że jedzie do dziadka i ona się mega cieszy ☺️ pewnie dlatego że moi rodzice ja mega rozpieszczają ;)

reklama
Ale jak🥺😢🤨?

Jeju, ja to zdecydowanie ubóstwiam koty za ich niezależność. Tzn. kocham wszystkie zwierzaki i mam pieska, który jest rozpieszczony do granic możliwości, ale nooo wolę koty.
One nie robią, co im się każe, tylko mają wywalone xD.
Taaaak..wieeeem, ale trafiłam wiele razy w swoim życiu na koty, które mnie do siebie zawsze tylko zrażały 😬. Jeden jedyny kot mojej kumpelki zachowuje się jak typowy pieseł i tego kota naprawdę lubię 😂🥸. Kotopies 🤪

Dziś jajnik tak mnie dziś boli, że chyba oszał😂😂😂.
My jak zawozimy moja sunię do moich rodziców no na weekend jak wyjeżdżamy to mówię jej że jedzie do dziadka i ona się mega cieszy ☺️ pewnie dlatego że moi rodzice ja mega rozpieszczają ;)
Ja tak mówię do kota jak wyjeżdżamy na wczasy, że jedzie do babci 😂 która ja rozpieszcza🙈

Hej dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu, postanowiłam się odezwać ponieważ mam problem i chciałabym zapytać was ponieważ widzę, że wasza wiedza jest ogromna. Staramy się o dziecko, to pierwszy cykl z duphastonem ponieważ mam niedomoge. Cykle mam 27-29 dni.
EAB5170A-D93D-47F2-99EA-F6FC9EADB4F0.jpeg
Dziś jest 25 dzień cyklu czyli ostatni w którym powinnam brać duphaston. Zrobiłam rano test, pink strumieniowy bo wiele z Was go poleca i jest tak delikatna kreska ze ledwo widoczna. I tutaj moje pytanie, jutro z rana powtórzę test i jeśli wyjdzie znowu jasna druga kreska powinnam dalej kontynuować duphaston jak do tej pory 2 razy dziennie? Niestety na ostatniej wizycie lekarz tak się spieszył ze nie poinformował mnie co zrobić jeśli uda się zajść w ciąże stad moje pytanie 😕 test rozebrany ponieważ szybka była porysowana i kompletnie nie było nic widać

Załączniki

• 9E0A6F8F-46B4-448F-AA8C-2554FEC3CC79.jpeg
    9E0A6F8F-46B4-448F-AA8C-2554FEC3CC79.jpeg
    794,6 KB · Wyświetleń: 82
Hej dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu, postanowiłam się odezwać ponieważ mam problem i chciałabym zapytać was ponieważ widzę, że wasza wiedza jest ogromna. Staramy się o dziecko, to pierwszy cykl z duphastonem ponieważ mam niedomoge. Cykle mam 27-29 dni.Zobacz załącznik 1446677 Dziś jest 25 dzień cyklu czyli ostatni w którym powinnam brać duphaston. Zrobiłam rano test, pink strumieniowy bo wiele z Was go poleca i jest tak delikatna kreska ze ledwo widoczna. I tutaj moje pytanie, jutro z rana powtórzę test i jeśli wyjdzie znowu jasna druga kreska powinnam dalej kontynuować duphaston jak do tej pory 2 razy dziennie? Niestety na ostatniej wizycie lekarz tak się spieszył ze nie poinformował mnie co zrobić jeśli uda się zajść w ciąże stad moje pytanie 😕 test rozebrany ponieważ szybka była porysowana i kompletnie nie było nic widać
Powtórz jutro a jak będzie kreska to bierz dalej duphaston i zrób betę i progesteron. 😉

Hej dziewczyny, podczytuje was od jakiegoś czasu, postanowiłam się odezwać ponieważ mam problem i chciałabym zapytać was ponieważ widzę, że wasza wiedza jest ogromna. Staramy się o dziecko, to pierwszy cykl z duphastonem ponieważ mam niedomoge. Cykle mam 27-29 dni.Zobacz załącznik 1446677 Dziś jest 25 dzień cyklu czyli ostatni w którym powinnam brać duphaston. Zrobiłam rano test, pink strumieniowy bo wiele z Was go poleca i jest tak delikatna kreska ze ledwo widoczna. I tutaj moje pytanie, jutro z rana powtórzę test i jeśli wyjdzie znowu jasna druga kreska powinnam dalej kontynuować duphaston jak do tej pory 2 razy dziennie? Niestety na ostatniej wizycie lekarz tak się spieszył ze nie poinformował mnie co zrobić jeśli uda się zajść w ciąże stad moje pytanie 😕 test rozebrany ponieważ szybka była porysowana i kompletnie nie było nic widać
Jak masz niedomogę to raczej nie powinnaś odstawiać duphastonu

Taaaak..wieeeem, ale trafiłam wiele razy w swoim życiu na koty, które mnie do siebie zawsze tylko zrażały 😬. Jeden jedyny kot mojej kumpelki zachowuje się jak typowy pieseł i tego kota naprawdę lubię 😂🥸. Kotopies 🤪
Mnie kot strasznie podrapał jak miałam może ze 4 lata... od tamtej pory jestem nieufna wobec kotów 😆
Mam owczarka niemieckiego, ale to taki typowo podwórkowy pies, chciałam takiego mniejszego do domu, ale w tej kwestii nie ubłagam męża I 😄 ten owczarek jest kochany, ale to taki kolos, że łooo...jakby chciał to by zabił 😄

reklama
Macie jakieś doświadczenia z żelem nawilżającym feminum? Byłby odpowiedni do starań? Niby używamy tego conceive ale on jest mało wydajny jak dla nas a kosztuje też nie mało.. pozatym jakoś tak szybko wysycha i szukam jakiejś alternatywy. Ogólnie biorę olej z wiesiołka, w tym cyklu włączę jeszcze siemie lniane ale jakoś tak zawsze ciut brakuje tego nawilżenia mimo wszystko
Co do żelu, to niestety nie pomogę, ale mogę powiedzieć, że u mnie olej z wiesiołka zadziałał wręcz odwrotnie.
Po odstawieniu antykoncepcji nie miałam raczej problemów z suchością, ale poczytałam tutaj, że olej z wiesiołka super wpływa na śluz. Brałam przez dwa cykle i nie mogłam uwierzyć jak sucho się zrobiło 😳 odstawiłam i wszystko wróciło do normy.

Do góry