reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesniaki ur,36 tydzień

Mamo Bartusia Witaj :-) Nie martw się, uśmiech się pojawi u Twojej Oliweczki:tak:
Moja córeczka też robi niektóre rzeczy z miesięcznym opóźnieniem, ale im dzieci starsze tym te małe różnice w rozwoju zaczną się zacierać:tak:

reklama
czesc dziewczyny!!!

ja tez jestem mama wczesniaczka , Oliwcia urodzila sie w 36 tyg i 5 dni, dzis ma 6 i pol tyg ,dostala 9p,apgar,nie mialam zadnych problemow ,jest bardzo grzeczna, ale mam jedno pyt do was , bo nie wiem czy mam sie martwic,czy czy jeszcze nie,
ona sie jesczze swiadomie nie usmiecha, moj synus usmiechal sie po miesiacu swiadomie i nie wiem czy tak ma byc?? pielegniarka srodowiskowa powiedziala ze moze zaczac wszystko o te 3 i pol tyg pozniej,ale jak bylo u was????????prosze odpiszcie mi, bo sie martwie
dziekuje
Kochana nic sie nie martw mi mówili że synek bedzie opuźniony a rozwija sie jak normalne urodzone dziecko w terminie teraz ma 11 miesiecy i urwis z niego straszny :tak:

Uff my już jesteśmy po USG brzuszka i okazało się że praktycznie wszystko jest w porządku. Julka ma tylko niewielki refluks ale lekarka powiedziała że jest on fizjologiczny i nie widzi potrzeby żadnego leczenia. Dopóki mała przybiera na wadze nie muszę stosować żadnych zagęszczaczy. Przy okazji Julka miała zbadany cały układ pokarmowy, wątrobę, śledzionę, nerki, pęcherz i wszystko jest w porządku. Teraz tylko muszę uzbroić się w cierpliwość i przeczekać ten ulewający okres.

Ania_77 super wiadomości :-) Ale jak ten refluks jest fizjologiczny to pewnie szybko minie :tak:

Dziewczyny czy orientujecie się o co może chodzić jeśli w USG główki wyszło że są poszerzone sploty naczyniowe obu KB :confused:

dziewczyny dostalam dzis piekny usmiech!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))jej jak sie ciesze...
Ania gratuluje dobrych wiadomoisci:)!!!
monik 75 ja nie wiem nic na ten temat...

reklama
Do góry