reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wczasy z niemowlakiem

Monia kochana ... za bardzo Ci nie pomogę hehe, bo nie pamiętam kiedy ostatnio w Wiśle byłam (jakieś 4 lata temu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:). Wiesz jak to jest, jak masz coś pod nosem ;-) ... żadna atrakcja :rofl2:.
Teraz 14 lutego jadę jako opiekun do Wisły na kulig, to sobie pewnie coś poprzypominam ;-)
Na pewno jest w Wiśle i okolicy bardzo dużo możliwości, jeśli chcecie aktywnie spędzać czas, bo w samej mieścinie to za bardzo nie wiem co można robić ;-).
Tak jak pisała Lorien do Ustronia nie jest daleko, do Szczyrku, do Bielska-Białej też :-p:-D
Generalnie to ja kocham wodę i dla mnie sensowniejsze wakacje byłyby chyba nad Jeziorem Żywieckim, do którego z Wisły też nie jest strasznie daleko. Wszystkie te miejsca są oddalone od Wisły (teraz strzelam hehe ;-)) w promieniu mniej więcej do ok. 50 km

Natomiast Szwacjaria jest cudna :tak:. Byłam kiedyś w Bazylei na targach i co prawda to miasto jakoś nie zapadło mi za bardzo w pamięć :-D, ale pamiętam, że z Bazylei nie jest zbyt daleko do Zurychu, a to już przepiękne, bogate miasto no i udało mi się też zaliczyć wtedy Alpy Szwajcarskie ... przepiękne widoki :tak:

Ale decyzja należy do Was :-D:-D;-)

Poniżej jeszcze link do strony o Wiśle, znajdziesz na niej wszystkie szlaki i atrakcje, jakie proponowane są turystom :tak:... i nawet nie wiedziałam, że Wisła nosi miano "Perły Beskidów" :blink:

Wisła

Jeśli wybierzesz Wisłę, to licz się z tym, że Ci naszego spotkania nie odpuszczę :-D:-D:tak:

... i tak sobie jeszcze myślę, że pewnie Abejka mogłaby znacznie obszerniej wypowiedzieć się na ten temat :-):tak:

reklama
a z naszych planów wakacyjnych cos czuje, ze wyjda nici. Były fajne plany, ale moj stary ze swoim ulubionym kolega tak mieszajam i zmieniaja decyzje, ze pewnie pojedziemy do du.py:crazy:

obiecuje, ze podrzucę pare pomysłów o Wiśle, ale jak bede miec wiecej czasu.

Jutro wraca moj mąż!

Tynka ja Zakopane uwielbiam, ale tak naprawde to nie wiem clo bym tam robiła z Zuzką. Jednak troche wody na wczasach z maluchem jest przydatne.. tak to jedyna atrakcja z dla dziewczyn będzie Gubałówka, bo na piesze wycieczki w Tatry chyba nie bedzie mozliwosci z maluchami co? No, chyba zez nosidełkach na plecach :-p (już widzę Tynke :-D)

A ja sie zaparlam i w tym roku jedziemy nad nasze morze pod namiot. :tak::tak::tak: Chocby nie wiem co sie dzialo to planow nie dam zmienic. Juz 3 lata nie bylismy i teraz nie daruje. :no:
Wymyslilam sobie Bobolin, bo bylismy tam juz i bylo fajnie. To dziura zabita dechami, ale pole namiotowe jest fajne, bo ogrodzone i z monitoringiem, no i blisko do Dabkow, gdzie jest jezioro i do Darlowa i Darlowka tez niecale 10km, wiec jak nam sie wiocha znudzi to pojedziemy tam. :tak:

Monia w Ustroniu niedaleko Wisły jest ciekawe miejsce. To góra z różnymi atrakcjami, gdzie można wyjechać autem i chodzić z wózkiem, zjeść obiad, wypić piwko i odpocząć, albo zwiedzić park linowy. To Równica, tam poznaliśmy się (bliżej :-p) z M. na pewnym festiwalu :-)
poniżej Równicy jest park leśnych niespodzianek i mnóstwo zwierzątek;-)

Dzięki za informacje. Na pewno się nam to przyda :tak::-D

o ja bym na pewno wiedziała, tam zawsze jest co robić!

A ja na wakacje wybieram się na porodówkę, ot co. Czy ktoś mnie przebije ;-):-):rofl2::-p

A kto by śmiał :-D:-D:-D:-D:-D Ciężarnej się nie bije :-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:

Monia kochana ... za bardzo Ci nie pomogę hehe, bo nie pamiętam kiedy ostatnio w Wiśle byłam (jakieś 4 lata temu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:). Wiesz jak to jest, jak masz coś pod nosem ;-) ... żadna atrakcja :rofl2:.
Teraz 14 lutego jadę jako opiekun do Wisły na kulig, to sobie pewnie coś poprzypominam ;-)
Na pewno jest w Wiśle i okolicy bardzo dużo możliwości, jeśli chcecie aktywnie spędzać czas, bo w samej mieścinie to za bardzo nie wiem co można robić ;-).
Tak jak pisała Lorien do Ustronia nie jest daleko, do Szczyrku, do Bielska-Białej też :-p:-D
Generalnie to ja kocham wodę i dla mnie sensowniejsze wakacje byłyby chyba nad Jeziorem Żywieckim, do którego z Wisły też nie jest strasznie daleko. Wszystkie te miejsca są oddalone od Wisły (teraz strzelam hehe ;-)) w promieniu mniej więcej do ok. 50 km

Natomiast Szwacjaria jest cudna :tak:. Byłam kiedyś w Bazylei na targach i co prawda to miasto jakoś nie zapadło mi za bardzo w pamięć :-D, ale pamiętam, że z Bazylei nie jest zbyt daleko do Zurychu, a to już przepiękne, bogate miasto no i udało mi się też zaliczyć wtedy Alpy Szwajcarskie ... przepiękne widoki :tak:

Ale decyzja należy do Was :-D:-D;-)

Poniżej jeszcze link do strony o Wiśle, znajdziesz na niej wszystkie szlaki i atrakcje, jakie proponowane są turystom :tak:... i nawet nie wiedziałam, że Wisła nosi miano "Perły Beskidów" :blink:

Wisła

Jeśli wybierzesz Wisłę, to licz się z tym, że Ci naszego spotkania nie odpuszczę :-D:-D:tak:

... i tak sobie jeszcze myślę, że pewnie Abejka mogłaby znacznie obszerniej wypowiedzieć się na ten temat :-):tak:

Tikuś, liczę na to spotkanie :tak: Jak będziemy w Wiśle to nie dam się zbyć :no: Na pewno będę chciała się spotkać :tak::-D A jak będziesz teraz w Wiśle i zobaczysz coś ciekawego to skrobnij, wszelkie wieści na temat tamtej okolicy mi się przydadzą :tak: My nie cierpimy siedzieć w jednym miejscu tylko nas ciągle gdzieś nosi ;-) (dlatego morze to nie dla nas, poza plażą nie ma tam za bardzo co robić :dry::sorry2:). Tylko tak jak pisała Ela z naszymi dwulatkami wielu rzeczy nie da się zrobić :-(

obiecuje, ze podrzucę pare pomysłów o Wiśle, ale jak bede miec wiecej czasu.[/quote]

Czekam ... ;-)

Co do Bazylei to faktycznie jest w Szwajcarii :tak:;-):-D Cztery lata temu byłam tam u kuzyna. Michael pracuje w Bazylei a mieszka w Lorrach w Niemczech. Do pracy ma ok 15 km a po środku jest granica :-D:rofl2: Wtedy trochę pozwiedzaliśmy. Byliśmy we Francji, w Niemczech i w Szwajcarii. Alpy też zaliczyłam :tak: Byłam na Jungfraujoch, na lodowcu. Widoki cudne. Szkoda tylko, że aparatu nie miałam takiego jak teraz mamy, bo na zdjęciach nie ma tych pięknych kolorów (piękna złota jesień wtedy była), a i widoki też nie są do końca takie jak w rzeczywistości :-(
Jak pojedziemy tam teraz to pewnie nie uda nam się tego wszystkiego zobaczyć jak byśmy chcieli, ale i tak byłby to świetny urlop :tak::-D Muszę tylko Witkowi paszport zrobić, bo do Szwajcarii nie wjedziemy bez paszportu :no:

reklama
Do góry