reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Magdalenka-to masz fajny ten spiworek ze jest wylozony skliskim materialem tam gdzie buty,moj tak nie mial.To okrycie na nozki co teraz mam,ma wlasnie nieprzemakalny material w miesjcu butow.I tak mysle ze skoro da sie je przyczepic do wozka to tym bardziej do sanek:tak:A malgonia taaaaki slodziak w tych aneczkach:)

reklama
Jeśli chodzi o brudzenie...Szymon w zeszłym roku zaczął chodzić dopiero w połowie lutego, więc całą zimę przejeździliśmy bez wypuszczania go z sanek...
W tym roku już będzie napewno inaczej-będzie chciał wychodzić, więc pewnie i śpiworek będzie się brudził tudzież moczył. Mi to jednak nie przeszkadza, jak będzie mokry, to się wysuszy, jak będzie brudny to się poczyści. Ja w każdym razie mam pewność, że jest mu ciepło, zarówno po nóżkach, jak i pupce, plecach, nerkach. Napewno z niego nie zrezygnujemy.

a ja zrezygnowałam ze śpiworka :) w tamtym roku nawet do wózka śpiwór użyłam tylko kilka razy, a tak miał kombinezon taki misiowy i ewentualnie nóżki mu przykrywałam, choć on nienawidzi jak go się w coś opatula, co ogranicza mu ruchy, dlatego pomyślałam, że nie będę go na siłę pakować do śpiwora :)

A ja sanki kupie jak spadnie snieg, pewnie bez spiworka, bo moja Zoska nie lubi być tak okutana, z reszta sądze ze sanki bedą u nas słuzyły raczej do jazdy z górki niz do ciągania, mysle ze Zoska na nich raczej dłużej jak 5 minut nie wytrzyma. Tak samo jak z wóżkiem dla niej takie siedzenie to nuda.
W sumie mam sanki po Oskarza tylko bez oparcia, ale jeżeli miałby słyzyc tylko do z zjazdów z górki to mogłabym zjezdzać razem z nią więc beda nawet lepsze niz te z oparciem ;-) a w parku koło naszego nowego domu jest zajebista górka do zjazdów więc bedziemy szaleć. Zobaczymy jak spadnie snieg jak bedzie chciała jeżdzić na sankach wtedy kupię tego nie zabraknie.

Dziś moja mama przywiozła nam nowy nocnik (oczywiście bo ONA ma parcie, żeby Gosia już z niego korzystała)
Ale powiem wam, że strasznie mi się podoba. Jest taki prawdziwy tron. Nawet mogę mu w pełni wybaczyć różowy kolor. Więc teraz w domu mamy 2 nocniki, (drugi od teściów oczywiście) jeden stoi pod zlewem i łapie wodę z przeciekającego kranu :-D:-D:-D:-D:-D a 2 postawimy w pokoju i będzie pewnie robił za krzesełko dla lalek :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Aha i Gosia w swoich nowych bucikach. (Wszystkim się podobają a zwłaszcza Małgosi bo ubiera je kilka razy dziennie i ciągle chce w nich chodzić do cioci obok żeby się pochwalić) :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, a ja wracam do tematu klocków Lego Duplo i tych poróbek.

Obiecałam niektórym z Was, że jak przetestujemy to napiszę swoją opinię.
A więc mamy już w domu zarówno oryginalne Lego jak i te podróbki, testowaliśmy wszyscy razem, mąż, Szymon i ja.

Najpierw napiszę odczucia Szymona- bardziej mu sie spodobały...podróbki :) więcej ludzików, ciekawych kształtem klocków, okienek, samochodzików i zagroda.

Ja i mąż- nie wiedzimy absolutnie żadnej różnicy, no może oprócz napisu LEGO na każdym klocku. Pasują idealnie, kolory, owszem są ciut inne, ale naprawde ciut (kiedyś ivaz pisała, że klocki są blade-absolutnie się z tym nie zgadzam) różnią się po prostu odcieniem, ale według nas to tylko urozmaica zabawę, bo jest więcej kolorów.

podsumowując, jeżeli Szymon dostanie w prezencie oryginalne Duplo- to super, ale ja nie mam zamiaru kupować oryginalnych, zdecydowanie kupię podróbkę, które są nawet trzy razy tańsze.

To tyle, obiecałam, że podzielę się swoimi uwagami i oserwacjami. Mam nadzieję, że pomogę niezdecydowanym. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zrobię zdjęcia porównawcze klocków to sobie obejrzycie.

dziękuję za uwagę ;)

reklama
ATsonia-a o jakich klockach mowisz?bo ja chyba nie w temacie:)Dawaj dawaj te foty:)

Julek poza elmo z ulicy sezamkowej uwielbia te gadajace pociagi typu Tomek i przyjaciele,chcialam jej sprawic (wlasnie mialam nacisnac kup teraz ale poczekam na foty atsonii czy o to chodzi) taka serie klockowych ciuchci i jest napis ze kompatybilne z duplo.Nie wiem ktore wybrac,te:

TOMEK DUZY ZESTAW KOLEJKA TORY KLOCKI + GRATIS (1306025384) - Aukcje internetowe Allegro

czy te:

KOLEJKA elektryczna TOMEK + KLOCKI (1315792243) - Aukcje internetowe Allegro

A dla brata jako chrzestnego mialam juz w zamysle przydzial na klockowe zoo na Mikolaja typu:

KLOCKI LEGO DUPLO 5635 DUŻE ZOO W MIEŚCIE NOWE ! (1304968171) - Aukcje internetowe Allegro

lub:

LEGO DUPLO nr 5634 - ZOO (id 1522) Nowe (1323282681) - Aukcje internetowe Allegro

I powiem szczerze ze mimo ze nie ja bym za te duplo placila tylko brat,to i tak rozsadek mi mowi ze to drogo jest.
A moze cos takiego?:

JDLT KLOCKI ZOO 86 ELEMENTÓW JAK LEGO DUPLO (1308660689) - Aukcje internetowe Allegro

Atsonia napisz o ktorych klockach mowa:)

a kupilam jej teraz inna ciuchcie:

DREWNIANA KOLEJKA - UKŁADANKA EDUKACYJNA __od SS (1305364785) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry