reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Iwona ale jakie ceny o matko kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Za rajtki, bluzkę i ogrodniczki krótkie 130 zł. :szok::szok::szok:

Za ta kwotę w międzynarodowym to sie można obkupić od stóp do głów :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Saro ja już kiedyś pokazywałam link do naszych sanek.
Mamy je od zeszłego roku, kupione zaraz po świętach BN. Jak znajdę linka to wkleję, ale mamy bardzo podobne do tych które pokazałaś. Z pchaczem. Uważam że pchacz to super sprawa. My w zeszłym roku tylko lak pchaliśmy sanki, sznurek był używany tylko jak przechodziliśmy przez jezdnię i jeśli była ona w 100% czarna. Śpiworka specjalnego do sanek nie mamy, ale mamy od wózka i też nam w zeszłym roku było w porządku. Ale na pewno śpiworek czy specjalny do sanek czy do wózka jest o niebo lepszy od kocyka. Bo dziecko się tak nie rozkopie i nie spadnie.
Też załuję że nasze sanki nie mają trochę wyższego oparcja (jak u ATsoni), ale my kupowaliśmy w sklepie stacjonarnym (dziadek sie uparł na sanki tu i teraz;-)) i braliśmy jakie były. Nasze kosztowały coś około 65 zł chyba.

edit
Saro specjalnie dla ciebie sięgnęłam po płytkę z naszymi zdjęciami z sanek.
Myślę, że przy zakupie sanek z pchaczem warto zwrócić uwagę jak jest montowany pchacz. Nasz jest montowany - wsuwany w rurę na której przybite jest siedzisko (nie wiem czy dorbze tłumacze widać na zdjęciach), a większość pchaczy jest montowanych do płozy. Mi sie wydaje, że ten system wsuwania który jest u nas jest lepszy. Bardzo dobrze się "podbija" tymi sankami, nie ma opcji żeby wyszły bo to sporo tej rurki się wsadza.
W tym mocowaniu do płozy to mi się wydaje, że tylko trochę można wsunąć ten pchacz, nie wiem może go trzeba na stałe zamontować .... żeby nie wypadł
My naszego na stałe nie montowaliśmy bo po przyjściu do domu się pchacz wysuwało i sanki z pchaczem lądowały pod stół.

pencil.png

Załączniki

• Obraz 105.jpg
    Obraz 105.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 39
  • Obraz 107.jpg
    Obraz 107.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 38
  • Obraz 111.jpg
    Obraz 111.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
My sanki mamy takie zywkłe, drewniane, ale nie jestem nimi jakoś super zachwycona bo po pierwsze nie mają tego pchacza- co w zasadzie problemem dużym nie jest bo m dorobi, ale po drugie to siedzisko mają takie wąskie że tylko MAjka sie tam mieści, więc nie ma kto z nią zjeżdzać z górki i polega to na tym że się biegnie koło niej trzymając za snzurek żebyu sie za bardzo nie rozpędziła:dry:
A to moje wczorajsze zdobycze z allegro, ten zestaw z nexta to na 86 w wiekszosci a Majka już 92 nosi ale tak sobie pomyślałam że w sukienki to wejdzie chyba...
NEXT _ ZESTAW DLA CORECZKI_ APLIKACJE _ 1,5- 2 L (1305725211) - Aukcje internetowe Allegro
MEXX SWETEREK + EARLY DAYS JEANSOWA MINI 18-24M (1306880028) - Aukcje internetowe Allegro
Poza tym kupiłam jej buciki w CCC oo takie http://www.ccc.eu/#/pl/catalog/product/kids/woman/3563210000002 i jestem w szoku bo wzięłam 23 z nadzieje że pochodzi jeszcze na wiosne a tu kiszka, wczoraj jej mierzyłam nogę i jej urosła przez ostatnie 2tyg o rozmiar i juz teraz ma 23:szok: a ja buty zimowe mam dla niej 23, mam nadzieje ze przechodzi zime... do tej pory jej wolno rosła noga, teraz coś tak wyskoczyła

Agnesia my takie same sanki chcielismy:-) Tylko wiesz co siostra mi namieszala w glowie bo mowi ze lepiej zeby z przodu nie było tego preta przy płozach bo ze niby jak Nadia sama bedzie zjezdzac z górki (jak bedzie ciut starsza) i jak poleci do przodu to prosto buzia na ten pręt. No i teraz mam rozkminy czy rzeczywiscie to moze byc niebezpieczne:baffled:

Kitki rzeczywiście nie zwróciłam uwagi na to ;|

Maniulka może faktycznie śpiwór nie będzie potrzebny, w końcu dzieciaki są już w ruchu i kombinezon na sobie... hmmm

ale mam problem ;p

Nawet pytanie Sary dało mi do myslenia,czy nie brudzi się ocieplacz w srodku i tak pomyslałam że może to bardziej dla dzieci niechodzących,a tak kombinezon czy ocieplane spodnie z kurtką mi się wydaje że powinny wystarczyć a no i chyba o spaniu to niema mowy u nas jest zabawa i tyle my mamy w tej chwili takie sanki dla maluchów(plastikowe) i nie mamy ocieplacza,w zeszłym roku dawałam jej kocyk a teraz już nie
A tutaj w No to sa modne takie sanki całkiem inne ale to już dla starszych wiecie jaki czad ludzie dorosli z nimi nawet na zakupy chodzą,zaraz postaram się znalesć i pokaże

magdalenka-dziekuje za specjalne wyszukanie fotek pogladowych sanek:)

No wlasnie mnie sie wydaje ze te "kokony" ocieplacze beda sie brudzic w srodku.Do cybexa mialam dokupiony spiworek i jak julita juz zima pierwsze kroki na sniegu stawiala to jak ja po takich 3 wysadzeniach podczas 1 spaceru znow do spiworka wsadzilam,to byl caly od srodka uwalony,wiec kladlam folie tam gdzie sa buty.Juz ten "kokon" sprzedalam dawno i kupilam inny spiworek,a wlasciwie nie spiworek a ocieplacz na nozki-taki tylko okrywajacy same nozki,cienszy i od srodka nieprzemakalny a nie na misiu.To sie przyda w drodze do zlobka,gdyby nie zlobkowe trasy do pokonania nie kupowalabym juz wogole.

Mysle o kupnie samym stelazu sanek bez spiworka,jeszcze sie waham-jeszcze nie wiem czy z popychaczem ale na pewno z wyzszym oparciem pod plecki.

Moze takie:

Metalowe sanki dziecięce Piccolino z oparciem (1286867189) - Aukcje internetowe Allegro

Metalowe sanki dziecięce Piccolino z oparciem (1296735830) - Aukcje internetowe Allegro

SANKI Z OPARCIEM I PCHACZEM 3 KOLORY - WYPRZEDAŻ (1301371904) - Aukcje internetowe Allegro

Mysle ze szelkami do wozka/do chodzenia (mamy takie zwykle szelki za 9 zl canpola chyba,ktorymi zabezpieczam julite na karuzelach i hustawkach ktore zabezpieczenia nie maja bo i takie sa niestety na naszych placach zabaw),mozna spokojnie zapiac dziecko,tzn za same te boki zlapac (bez pasow na cialo),tak jak maja np te materacyki do sanek:

SANKI DLA DZIECI Z OPARCIEM I MATERACYKIEM SANIE (1319552297) - Aukcje internetowe Allegro

No i mysle ze kombinezony i inne zimowe ciuszki wystarcza dla naszych ruchliwych juz dzieci.U nas tez raczej nie ma mowy o spaniu na spacerze;)

ostatecznej decyzji co do sanek jeszcze nie podjelismy,jest na szczescie troche czasu;)

reklama
Maniulka nie wiem jak inne śpiworki.
Ja mam z owczej wełny (jak widać na zdjęciu) i on ma przedłużkę (bo tak to jest 80cm a po przedłożeniu 110 cm) i o ile cały śpiworek jest w środku wyłożony wełną to ta przedłużka jest wyłożona wełną, które jest przykryta takim śliskim materiałem.
Tak więc wełna nie brudzi się bezpośrednio tylko ten materiał. A materiał ten ja ostatnio przemyłam tylko mokrą ściereczką. (Bo któregoś dnia było tak zimno, że Gosia jechała w śpiworku, potem biegała po dworze i wsiadała do wózka z ubłoconymi butami) ;-)
Ja myślę, że śpiworek na sanki czy do wózka w tym roku przyda się jeszcze na pewno. Oczywiste, że dzieci już będą biegały i trochę spaceru będzie na sankach trochę na piechotę, ale jak przyjdzie przykryć dziecko w sankach to będzie jak ulał. Poza tym, w moim spiworku można odpiąć górę (nakrycie), a zostawić tylko tą część spod spodu.

A co do tych wątpliwości o te sanki Kitki to ja się im przyglądałam i analizowałam jak to jest jak dziecko się ślizga i wg mnie ten wystający przód przyda się jak dziecko będzie starsze i będzie zjeżdzało na brzuchu na sankach. Pamiętam że mi w moich sankach zawsze brakowało właśnie czegoś żeby się złapać jak się tak zjeżdżało. Więc ja bym to zaliczyła na plus a nie na minus.

Do góry