reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Madzik u mnie jest to samo, mam nadzieje ze niedlugo dzieciaki opanują chodzenie przy pchaczu, ale jak na razie Zosia woli chodzić przy meblach, myślę, że jak nabierze wprawy to sobie poradzi i z pchaczem

reklama
Ivaz to mnie uspokoiłaś bo już sie bałam że to nasze coś jest popsute..:tak:
Jak dorosną to sobie poradza z pchaczem:-D:-D

U nas wszystkie zabawki Oliwier dostał juz co mialy byc pod choinke (Mule i inne):-D:-D nie wiem ale za rok musimy być bardziej konsekwentni bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wiedział co to prezenty pod choinka:eek::confused2:

Ja miałam już uszykowaną sukienkę czerwoną i białą bluzeczkę z kołnierzykiem dla Gabi tylko teraz mam problem z rajstopkami bo nie wiem jak na tego kuloska z gipsem wcisnę te białe rajstopki bo węższe są. Muszę chyba jakieś wieększe zakupić:eek:

A na resztę dni świątecznych też sukieneczki:tak:

Madzik,zaraz Ci udziele info na temat Chicco.

Ale najpierw to az oczy wytrzeszczylam bo...:-D:szok: myslalam ze moje filmy nagrywane sa bez glosu!Tzn prosilam meza by mi ustawil w aparacie foto wylaczenie glosu do filmow,bo ja czasem sobie przeklac potrafie czy cos innego glupiego walne,a fimiki nagrywamy bo wysylamy je tesciom i rodzicom moim (szaleja na punkcie Julity i chca duzo filmow,to co wam wklejam to mala czesc wszystkich filmow).A tu Madzik pisze ze slyzy zebatke:-DMam nadzieje ze nic glupiego nie nawijalam na tych filmach bo sama je tez ogladalam bez glosu myslac ze jest wylaczony glos:-D:-D:-DNo ale nic,do rzeczy.

Madzik,jest dokladnie tak jak piszesz-w Chicco sprzedawcy podaja informacje ze pchacz ten ma wbudowany "jakby wewnetrzny hamulec i to dziecko nadaje tempo chodzac".To prawda.Tam jest wlasnie taka zebatka hamujaca ruch-ale nie trzeba uzywac sily do tego jakiejs duzej:tak:Po prostu on nie leci do przodu.Myslalam ze wszystkie pchacze te maja,zwlaszcza te drozsze.To moze dlatego moja Julita wolno spaceruje a nie biega jak Szymek?Moze ta zebatka ja hamuje?Bo ona faktycznie chodzi wolno,rozwaznie,rozglada sie po mieszkaniu,przystaje sobie-podkreslalam w swoich postach ze to sa "wolne spacery z pchaczem" bo biegi to nie sa:tak:Zanim kupilismy pchacza to pchala krzeslo,wozek spacerowy (ten Cybex),nawet nasza lawe:-DAle daleko z tymi przemdiotami nie zaszla,a z pchaczem chodzi po calym domu i to dosc dlugo-dzis byla na nogach chodzac z 1,5h-chociaz nadal sporo raczkuje,woli nadal raczkowac niz chodzic.A mnie sie Madzik wydaje,ze jak juz dziecko sie nauczy dobrze przebywac w pozycji pionowej to nie bedzie mu robic roznicy czy z hamulcem czy bez-przyklad Szymka ewelci,co najwyzej bedzie zasuwac szybciej bez hamulca:tak:

MR-:))))) Ja tez tak mam ze jak sie na cos nie moge zdecydowac to biore obie opcje hahaha;))))

PS.O ja cie jaki mam ubaw:)))))) buahahahah!Obejrzalam filmiki,i te moje teksty w stylu "skrecamy lalunia" (bo ja na nia lala albo lalka mowie czasem) buahahaha!!!!Ja myslalam ze to jest bez glosu:DDDD Nic tam kompromitujacego nie ma na szczescie (w stylu "jak jedziesz gapo!"lub gorzej)ale normalnie dobrze ze sie dowiedzialam ze te fimy sa z glosem jednak,ah ten moj maz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do chodzika chicco to ja potwierdzam to co mówi Sara, ja kupiłam używany ale też działa jak trzeba :tak:

Co do rowerka to u nas na roczek pewnie Ada dostanie od chrzestnej, taki z opcją pchania przez rodzica, bo przecież wiadomo, że nie będzie jeszcze pedałować.Ale myślę, że ta funkcja sprawdzi się na wiosenno-letnich spacerkach:tak:

co do rowerku to najlepiej kupic ten z mozliwoscia pchania dziecka z zabezpieczajaca barierka , ale to jak dla mnie zawszcesnie bo jak pamietam tesciowie kupili Hubertowi na roczek i on siedzial ale kierowac nie potrafilpchajac go ciezko bylo manewrowac super jak jest taki rowerk w ktorym mozna sterrowac tez kierownica bo jesli dziecko ma to masakra odradzam .... nas radocha z roweu byla dopiero okolo 2-3 lat

czesto bywa tak ze nam sie cos podoba ale dziekcu niekoniecznie...wiec zaspakajamy swoje pragnienia :-)

zobaczymy jak bedzie z Wojtkiem jak cos to mamy rowerek....nawet funkcje bujania ma on ale niewykorzystalismy wogole tej funkcji ....

szwagier ma chico rowerek i podobno supr jest

http://www.allegro.pl/item850018529_chicco_jezdzik_quattro_bujak_popychacz_4w1_krako.html

Trochę wcześniej poruszany był temat tego nowego niekapka Lovi 360 o takiego KUBEK 360 NIEKAPEK MINI 210ml 9m+ LOVI * 1/621 (855583306) - Aukcje internetowe Allegro kupiliśmy go i badziew jakich mało cieknie jak z kranu,zapłaciłam za niego coś ponad 30 zł i jestem tak wsciekła bo mała pięknie z niego pije tylko jest cała mokra a najgorsze jak dałam jej na początek soczek z marchewką i tak się zalała ze szok oczywiście z rajstopek nie zeszło a miała nowe,wściekła jestem tak bardzo że nosze się z zamiarem reklamowania go:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
maniulka - dobrze że piszesz, mnie ostatnio w ogóle irytują wszelkie niekapki bo mały jak z nich pije to się oblewa (z aventu), a tego LOVI na razie nie chce, wolałabym dać mu zwykły smoczek do picia napojów (taki jak do mleka) ale nie chcę żeby się uwsteczniał;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry