reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Madzik ta drozsza bramka jest fajniejsza ,nie ma na dole takiej listwy o ktora mozna sie wywrocic.Nie wiem czy kupowac bramke tylko na gore cyz na dol i na gore.Cos mi sie dzieje z klawiatura i nie pisze polskich znakow.

A co do fotelikow to mi w dwoch sklepach mowili ze najlepszy jest romer wiec taki kupilam.Ale nie wiem czy to nie tak ze co sklep to inny fotelik polecaja.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja też a propos fotelików...

ja się zastanawiam pomiędzy maxi cosi priori xp a Tobi. Ale ostatnio naczytałam się,że tyłem do kierunku jazdy są znacznie bezpieczniejsze i teraz na razie się waham i niewm co robić...Priori xp nie ma zagłówka ale można dokupić za ok 70zł ale ma napinacz pasów i jest fajniejszy niż zwykły priori, Tobi jest wyższy i lepiej dzidzia by z niego widziała, ogólnie taki fajny pilot ale a to węższy w środku i się obawiam,ze na krócej starczy.

midnight odnośnie tyłem do kierunku jażdy to w sklepie powiedzieli miże to i tak tylko do 9-10 kg a potem juz trzeba przodem:eek::eek: bo się o to pytałam..
Ale pewnie co sklep to opinia..

dzięki za rady:tak:

madzik, podeślę Ci za chwilę lik a propos fotelików. W Skandynawii mają tylko tyłem dladzieci do 3-4 lat! Z tych przodem, przy zderzeniu czołowym 50km/h dziecko ma nacisk 200kg na kręgi szyjne a przy 130 już pękają :(((( A tyłem ta siła rozkłada się na plecki.

Kopiuję wypowiedź jednej osoby w sieci:
ten film jest katastroficzny :/

nie Tobi, nie Priori, a Maxi Cosi Mobi albo jakikolwiek inny montowany tyłem do kierunku jazdy albo za pomocą pasów albo isofixa, do 18 kg.
Małe dziecko przynajmniej do 2,5-3 lat nie powinno jeździć przodem do kierunku jazdy. "W wyniku zderzenia czołowego przy prędkości 50km/h na szyję dziecka oddziałuje obciążenie 200kg. Kręgi szyjne łamią się u dziecka niemal na pewno przy obciążeniu 130 kg". Skutki: rehabilitacja, paraliż albo śmierć. Tutaj dokładnie widać o co chodzi:
[video=youtube;Q8gU9zzCGA8]http://www.youtube.com/watch?v=Q8gU9zzCGA8[/video]

A tutaj więcej na ten temat (i zdjęcia takich fotelików):

1. http://www.marko-zabawki.pl/pliki/ulotka2.jpg

2. http://fotelik.info/212.html

W Polsce można kupić już takie foteliki: Recaro Polaric, BeSafe Izi Combi X1, Fair Bimbo Fix. Ze Szwecji też sporo osób ściąga.

Ostatnia edycja:
ojjj przeraziłaś mnie tym filmikiem, teraz będę się stresować o małego :-( dobrze wiedzieć takie rzeczy

w tym ostatnim linku na fotelik.onfo napisano,ze nóżki niby nie mają znaczenia, mogą być oparte na oparciu auta.
http://fotelik.info/212.html

piszę Wam tylko to co przeczytałam bo tak prawie byłam pewna,że kupię priori xp ale teraz na razie nie kupuję bo już sama nie wiem co robić i mała nadal jeździ w małym foteliku :-(

reklama
Nie ma sily bym nie odwiedzila zakupowego:tak:
Jutro wpadne zdac relacje fotkowa i linkowa z ostatnich zakupow-allegrowych i lumpkowych,bo bede miala chwilke.
Gosia-te opaski ktore wstawilas sa super!Tez bede zamawiala taka w groszki.Martwi mnie tylko z tymi wymiarami-to one nie sa uniwersalne?Bo nie wiem jak dopasowac by byla dobra akurat na Swieta.
Wszystkie inne zakupy ktiore przedstawilyscie sa super.
A timur to ma jakos az podejrzanie tanio,mam nadzieje ze te zabawki maja atesty bo tez kilka rzeczy nabylismy,chociaz w opisach aukcji jest ze maja:tak:

Do góry