reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ewelcia, Adi ma też rajstopki w motylki:-D dostał w spadku po córce mojej kuzynki:-D Ale i tak nosi je pod spodnie, więc nikomu to nie powinno przeszkadzać:tak:

Dziewczyny, świetne nzakupy:tak: A Aduś ostatnio został obkupiony w puzzle piankowe (link od Sary) i u tego samego sprzedawcy kupiłam gwiazdki fluorescencyjce i Adiego sufit wyglada poprostu świetnie ( normalnie mu zazdroszczę:-D) A wczoraj przyszedł kojec, duży poprostu super:-D

reklama
Sara my przed wyjazdem tu do No oglądaliśmy ten
FOTELIK od 0-25 kg BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA +WKŁ (736421746) - Aukcje internetowe Allegro bardzo nam się podobał ale teraz jak wstawiłas linka do tego drugiego fotelika to on podoba mi się jeszcze bardziej przede wszystkim chodzi mi o taki co odchyla się oparcie
MM pytałam dziewczyn na Forum Norwegia o to czy dziecko jakoś dłużej w No jeździ tyłem do kierunku jazdy i niby nie oczywiście jak ktoś chce to może ale nie musi

Sara, nie znam żadnego z tych wózków i nie miałam z nimi styczności, ale jeśli mogę się wtracić to przy wyborze kieruj się min:
- czy budka dobrze chroni przed słońcem (najlepiej naciągana do pałąka) i nie chodzi to bynajmniej o naciąganie wtedy gdy oparcie jest w pozycji pionowej, bo w wiekszości spacerówek się naciągnie ale żeby także gdy dziecko leży sie naciągała. Uwierz mi to jest bardzo fajne.
- czy podnóżek jest regulowany (precz z wiszącymi nózkami)
- wagą (tu już musi być wózek dośc lekki, bo dzieci już swoje ważą i nie ma sensu jeszcze użerać się z wózkiem)
- kosz na zakupy - wielkość i dostęoność (ja często zakupów nie robię ale kosza uzywam dość często. Ważne też by był do niego łatwy dostęp, nie tylko podczas gdy dziecko siedzi ale również leży)
- tapicerka - najlepiej zdejmowana do prania, juz zaczęły się akcje z chrupkami, niedługo inne biszkopty, paluszki itp.
- czy się rozkłada do spania. Może to i później juz takiego wielkiego znaczenia nie ma, ale czasem dziecko ma chęć przespać sie na powietrzu. Zresztą moja Ada lubi spać w wózku dlatego ja bym zwróciła na to uwagę.
- kółka - jeśli pojedyńcze to szersze, niekoniecznie wielkie i pompowane (ja mam pojedyńcze ale są szersze i dają radę na piasku)
- regulowane rączki (rączka) będzie miała znaczenie bo Twój M wyzszy od Ciebie i fajne by było, by mógł też z Juli na spacerek wyjść.

Nie wiem co jeszcze, jak byś miała jeszcze jakies pytanka - pisz :tak:

Ja też zamówię 3 pary tych rajstopek co linka podawałaś, wtedy przesyłka jest darmowa, prawda??

Ostatnia edycja:
Wlasnie wrocilam,Juli spi,mama poszla zdajac relacje ze Juli byla "znosna";-)i na leciutkim rauszu (po 1 piwku i fryteczkach) weszlam pierwsze co na watek zakupowy:-D:-D:-D
Eve-dziekuje za rady,mam dosc podobne wymogi aczkolwiek z tych co wymienilas rozkladanie do pozycji lezacej oparcia rulezzzz.Bardzo to wazne dla mnie by Julit miala te wygode moc przespac sie na lezaco.
Szkoda ze nie znacie tych wozkow zbytnio bo ceny dobre,moje wymogi speniaja,wizualnie mi sie podobaja.bedziemy szukac je w sklepach albo jak nie znajkdziemy to opinie na necie i ryzyk-fizyk.Alternatywa jest per perego aria oh ale on jest drozszy a dla mnie wozeczek na jakis rok tylko starczy bo 2 potomstwa przez najblizsze 3 lata nie planujemy.A te wizualnie sa dla mnie mniej lub bardziej OK.
Co do rajstopek-WYSYŁKA ZA DARMO przy zakupie powyżej 5 sztuk

Maniulka-ja tego optima espiro fotelika nie kojarze bym widziala w sklepie ale jest napisane ze on tez sie odchyla do pozycji pollezacej-stad moja prosba do dziewczyn ktore go maja by cyknely foke jak on sie odchyla w maksimum.Ten coneco zenith odchylal sie najlepiej z tych co w sklepie widzialam chociaz nie czarujmy sie,nie jest juz tak super jak w fotelikach 0-13 kg,bardziej to siedzenie niz lezenie ale i tak ladnie sie odchyla.Ten modroklejki sie super odchyla przynajmniej z foto.
Mirka-super ze zakupy sie podobaja:tak:

Eve-a co z tymi fotelikami?kupila bys coneco zenith czy optima espiro?Jak juz tu jestes to doradz,chociaz zastrzegam sobie ze i tak moja ostateczna decyzja moze sie roznic od tu "walkowanej":-D;-)Bo fotelik bedziemy juz za tydzien kupowac:tak:

Sara- pamiętam, ze jak kupowałam fotelik to brałam ten co się najbardziej odchyla do tyłu i to był własnie Optimy-Espiro :tak:

Ale trzeba wziąc pod uwagę, że Aria nie rozkłada się na płasko tylko na półleżąco.
Saro jak byłam w wakacje nad morzem rozglądałam się za wózkami i jednym z najczęściej spotykanych wózków były właśnie te baby design, pewnie są niezłę jeżeli tyle mam je wybiera. Reszty pokazanych przez Ciebie wózków nie znam i nie wiedziałam, ale najbardziej wizualnie podoba mi sie ten titi w kolorze brązowym

reklama
Eve-a co z tymi fotelikami?kupila bys coneco zenith czy optima espiro?Jak juz tu jestes to doradz,chociaz zastrzegam sobie ze i tak moja ostateczna decyzja moze sie roznic od tu "walkowanej":-D;-)Bo fotelik bedziemy juz za tydzien kupowac:tak:

Saro ja bym ci radziła jednak maxi cosi priori ponieważ ma testy te dwa pozostałe niestety nie

Do góry