reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Jeszcze sa foteliki coneco atos-bardzo chwalone na forach ale tez go nie widzialam na zywo,tylko ten zenith:eek:Chyba przestane smecic juz i najwyzej rzucimy z mezem moneta:-DImie dla Julity tez tak wybralismy a w sobote pojedziemy oblukac foteliki do dzieciecych sieci handlowych i pewnie wyjdzie ze optima espiro,coneco zenith i coneco atos maja tyle samo wad co zalet tak jak imie Julita,Milena i Judyta:-D
FOTELIK CONECO ATOS + MATA MUZYCZNA+wys=0 W- (742344877) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ivaz-ale MCP sa do 18 kg...to malo bo Julita juz wazy pewnie lekko przed 10 kg.Z testami masz racje,tylko nie wszystki firmy stac na rangowane crash-testey (taki mi mowili sprzedawcy).Juz nie moge sie doczekac sobotyyyyy,chce wylukac te foteliki i obmacac wszystkie:tak:

Sara, nie doradzę jesli chodzi o fotelik, bo my jeszcze nie kupujemy. Narazie w drugim aucie mamy stary Recaro chyba od mojej siostry, taki od 9 kg ale Ada jeździ w nim tylko ze żłobka do domu, albo z domu do żłobka czyli jakies 20 min dziennie. Jeśli bedziemy kupować to albo maxi cosi, może bebe confort, nie wiem :-(

No moze Aria nie rozkłada się całkiem na płasko ale wkońcu to nie wózek dla niemowlaka. Ja ją rozkładałam w sklepie i jak dla mnie to oparcie wystarczająco do spania jest wygodne.

Ivaz-ale MCP sa do 18 kg...to malo bo Julita juz wazy pewnie lekko przed 10 kg.Z testami masz racje,tylko nie wszystki firmy stac na rangowane crash-testey (taki mi mowili sprzedawcy).Juz nie moge sie doczekac sobotyyyyy,chce wylukac te foteliki i obmacac wszystkie:tak:
Sara, ale o ile się nie mylę to dziecko osiągnie wagę 18 kg w wieku 3-4 lat, wiec ten 18 kg na trochę by starczył :)

Ja też słyszałam o tym, że nie wszystkie firmy stać na crash testy, co teoretycznie nie oznacza, ze są gorsze, aczkolwiek skąd mamy to wiedzieć skoro testów nie było?

my żeśmy kupili ten Espiro Optima i sprzedawca w Swiecie Dziecka powiedział że to są naprawdę dobre foteliki za przystepną cenę :tak:
a co do jazdy w tych fotelikach to przodem może jechac dziecko które waży 9kg ( a tak jak moje chucherko jeszcze będzie jeżdzić tyłem :-p) Sara ty chyba o to pytałaś :sorry:
Wstawiłabym fotki ale fotelik juz w aucie zamontowany :tak: a Alanus jeszcze nie miał przyjemności nawet w nim zasiąść

Sara, ale o ile się nie mylę to dziecko osiągnie wagę 18 kg w wieku 3-4 lat, wiec ten 18 kg na trochę by starczył :)

Ja też słyszałam o tym, że nie wszystkie firmy stać na crash testy, co teoretycznie nie oznacza, ze są gorsze, aczkolwiek skąd mamy to wiedzieć skoro testów nie było?
Moja chrześnica ma 9 lat i waży 18 kg, ale ona to ewenement:-), teraz spojrzałam do książeczki zdrowia Oskara, jak miał 4 lata ważył 16 kg, ale dzieci są różne, Ja raczej kupię fotelik 9-18, ale też nie wiem jeszcze jaki.
Co do testów to też tak słyszałam, ale wybierając fotelik z testami przynajmniej wiemy czego się można po nim spodziewać, mam nadzieję ze nie bedziemy nigdy musiały sprawdzać czy testy są wiarygodne

Wklejam zalegle rzeczy:-p
Fotel princeski, pufa, kojec;-)
DSCN6722.jpgDSCN6723.jpg
DSCN6724.jpgDSCN6725.jpg
DSCN6720.jpgDSCN6721.jpg

reklama
Do góry