reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Jeszcze sa foteliki coneco atos-bardzo chwalone na forach ale tez go nie widzialam na zywo,tylko ten zenith:eek:Chyba przestane smecic juz i najwyzej rzucimy z mezem moneta:-DImie dla Julity tez tak wybralismy a w sobote pojedziemy oblukac foteliki do dzieciecych sieci handlowych i pewnie wyjdzie ze optima espiro,coneco zenith i coneco atos maja tyle samo wad co zalet tak jak imie Julita,Milena i Judyta:-D
FOTELIK CONECO ATOS + MATA MUZYCZNA+wys=0 W- (742344877) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ivaz-ale MCP sa do 18 kg...to malo bo Julita juz wazy pewnie lekko przed 10 kg.Z testami masz racje,tylko nie wszystki firmy stac na rangowane crash-testey (taki mi mowili sprzedawcy).Juz nie moge sie doczekac sobotyyyyy,chce wylukac te foteliki i obmacac wszystkie:tak:

Sara, nie doradzę jesli chodzi o fotelik, bo my jeszcze nie kupujemy. Narazie w drugim aucie mamy stary Recaro chyba od mojej siostry, taki od 9 kg ale Ada jeździ w nim tylko ze żłobka do domu, albo z domu do żłobka czyli jakies 20 min dziennie. Jeśli bedziemy kupować to albo maxi cosi, może bebe confort, nie wiem :-(

No moze Aria nie rozkłada się całkiem na płasko ale wkońcu to nie wózek dla niemowlaka. Ja ją rozkładałam w sklepie i jak dla mnie to oparcie wystarczająco do spania jest wygodne.

Ivaz-ale MCP sa do 18 kg...to malo bo Julita juz wazy pewnie lekko przed 10 kg.Z testami masz racje,tylko nie wszystki firmy stac na rangowane crash-testey (taki mi mowili sprzedawcy).Juz nie moge sie doczekac sobotyyyyy,chce wylukac te foteliki i obmacac wszystkie:tak:
Sara, ale o ile się nie mylę to dziecko osiągnie wagę 18 kg w wieku 3-4 lat, wiec ten 18 kg na trochę by starczył :)

Ja też słyszałam o tym, że nie wszystkie firmy stać na crash testy, co teoretycznie nie oznacza, ze są gorsze, aczkolwiek skąd mamy to wiedzieć skoro testów nie było?

my żeśmy kupili ten Espiro Optima i sprzedawca w Swiecie Dziecka powiedział że to są naprawdę dobre foteliki za przystepną cenę :tak:
a co do jazdy w tych fotelikach to przodem może jechac dziecko które waży 9kg ( a tak jak moje chucherko jeszcze będzie jeżdzić tyłem :-p) Sara ty chyba o to pytałaś :sorry:
Wstawiłabym fotki ale fotelik juz w aucie zamontowany :tak: a Alanus jeszcze nie miał przyjemności nawet w nim zasiąść

Sara, ale o ile się nie mylę to dziecko osiągnie wagę 18 kg w wieku 3-4 lat, wiec ten 18 kg na trochę by starczył :)

Ja też słyszałam o tym, że nie wszystkie firmy stać na crash testy, co teoretycznie nie oznacza, ze są gorsze, aczkolwiek skąd mamy to wiedzieć skoro testów nie było?
Moja chrześnica ma 9 lat i waży 18 kg, ale ona to ewenement:-), teraz spojrzałam do książeczki zdrowia Oskara, jak miał 4 lata ważył 16 kg, ale dzieci są różne, Ja raczej kupię fotelik 9-18, ale też nie wiem jeszcze jaki.
Co do testów to też tak słyszałam, ale wybierając fotelik z testami przynajmniej wiemy czego się można po nim spodziewać, mam nadzieję ze nie bedziemy nigdy musiały sprawdzać czy testy są wiarygodne

Wklejam zalegle rzeczy:-p
Fotel princeski, pufa, kojec;-)
DSCN6722.jpgDSCN6723.jpg
DSCN6724.jpgDSCN6725.jpg
DSCN6720.jpgDSCN6721.jpg

reklama
Do góry