reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

MM-fajne zakupy:tak:
magdalenka-bo to zalezy od dziecka.Na forach czytalam ze nawet w tych 9-25 kg w kurtkach dzieci sie nie mieszcza czasem jak sa duze 3-4 latki przykladowo;-)Ja juz nie smece,deyzje pewnie podejme w sobote:tak:

reklama
ja chyba też nie wybrałabym fotelika bez testów... boirąc pod uwagę, że te dopuszczone do sprzedaży muszą byc pewne, że dziecko z nich nie wyleci ale przy uderzeniu czołowym z prędkością 50km/h... a czy ktoś jeździ tylko 50?? no ale te 50?? badania wykazały, że te foteliki najczęściej okazuja się beznadziejne przy testach bocznych - czyli przy ewentualych wypadkach do jakich dochodzi najczęściej. bo dziecko siła ciążenia wypycha z nich jak z kołyski... przerażające...
teraz mam maxi cosi, a potem nie wiem. on chyba jest do 13 kg więc chyba jeszcze nam posłuży. ale nie wiem tego - musiałabym sprawdzić. najpierw wyjeliśmy gąbkę z wkładki dla niemowląt - potem usztywniacz na główkę - czyli wkładkę całą właściwie. na razie jest ok. fakt - małej nóżki wystają, ale tak podobno może być, byleby głowa nie wystawała i waga nie była przekroczona

justyna - my mamy podobnie-adas wazy ok 8 kg ale na długosc juz sie ledwie miesci, a wyjelismy juz wszystkie wkładki-tak wiec czekamy kiedy osiagnie minimum z drugiej grupy czyli 9 kg i juz bedzie jezdzil w tym wiekszym

ale musze sie zgodzic z maniulka-warto wziac od uwage materiał, bo nie wiem jakie macie wersje maxi cosi, ale my wybralismy taki w kratke-i on jest praktycznie cały bawełniany i tak naprawde adas sie w nim spocił moze z 5 razy, a adasia bratanek miał tez maxi cosi, ale taki czarny-spandexowy jakby o za kazdym razem jak go z niego wyciagali miał mokre plecki..

tak wiec my bedziemy szukac w miare mozliwosci jak nabardziej bawełnianego pokrycia..

i sara tez ma sporo racji-kuzynka adasia ma 4 lata i wazy ok 19 kg - w marcu 5- i jedzi w recaro-ale nie wiem jaki model-i jak jest zima to nie ma szans zeby sie w nim zmiesciła w kurtce-nawet na krótkie trasy musi sie rozbierac, bo pasów nie zapnie-tak wiec szerokosc jest dosc wazna

no to wklejam zaległe łupy lumeksowe-nie wszystkie bo czesci sie pierze, a czesci po prostu nie pamietam które kupiłąm:)
1.kurtka george za 10 zł
2. sweterek early days-2 zł
3, 4, 5 bluzeczki i sweteterk- po 2 zł
6- czapy- dwie górne lumpeksowe, dolne ze sklepu...nasmieszniejsze ze ta brazowa kosztowała 30 zł-a kupiłam tylko dlatego ze idealnie pasuje do kurtki za 10 zł:)))
7-kombinezon i spodnie z 5-10-15
8. spodnie lumkopwe-nie wszystkie
9. kombinezony które dostałam
10.-buciki - no nie mogłam sie oprzec i kupiłam-sandałki nowe i futrzaki tez-10 zł kazde, a te srodkowe to clarksy-za 5 zl chyba, ale praktycznie nowe-nawet lekko nie wytarte, a mega miekkie i fajniusie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
modroklejka śliczne zakupy ,musze ci powiedzieć że mielismy dla Marti identyczny kombinezon jak ten na przedostatnim zdjęciu ten niebieski ona wróciła w nim ze szpitala ale niestety to był rozmiar 56-62 i miała go na sobie ylko parę razy później juz się zrobiło ciepło i nie był potrzebny a szkoda mi go bardzo mi milusi i ładny:-(
A ja się tak załatwiłam że nie mam dla Marti ani kombinezonu ani kurtki tzn mam ale wszystko na rozmiar 80 dwa kombinezony,kurtka i spodnie oczywiście zdobyczne i chyba Marti tego nie ubierze bo ja potrzebuję na 74 i teraz musze tu cos kupić już teraz więc zabule że hej za jakis czas pewnie będa przeceny ale tu juz jest zimno i wietrzie więc max pół miesiąca i już trzeba będzie gróbiej ubierać :szok:

dziewczyny super lumpkowe zakupy.Ja czwekam az na uczelnie pojde to wtedy pozwiedzam lumpy, teraz szkoda mi tylko po to z domu wychodzic, a z mala nie pojade bo mieszkam na samych obrzezach miasta- do jakichs sensownych sklepow to sie musze wlec autobusem i tramwajem:sorry: Za to moja mama z kazdej wyprawy na miasto przywozi siate ciuchow dla Majki, a gust ma dobry:tak:
Eve ja bym kupila ten wiekszy spiworek, sama mam tez duzy, wczesniej mialam mniejsze i w zasadzie zaluje ze kupilam ten mniejszy wlasnie bo otwor na glowe i raczki ma identyczny jak ten wikeszy

ten niebieski osiołkowy i ten kremowy to tez jakies zdobyczne-wsytyd sie przyznac, ale nawet nie pamietam od kogo dostałam:-D

a ja własnie nie wiem czy dobrze zrobiłam kupujac kombinezon na 74-wydaje mi sie bedzie za mały w grudniu, styczniu-chociaz sama nie wiem-on taki puchaty jest...pocieszam sie tym ze sa coraz cieplejsze zimy w polsce i pewnie tylko kilka razy ubiore takiego grubaska, wiecej pewnie bede uzywac kurtek i tych cienszych kombinezonków

reklama
hehe, ja zawsze jak wracam od mamy to mam mase fajnych rzeczy z lumpa-wogole TAM JEST JAKIES ZAGŁEBIE LUMPEKSOWE!!! 11 lumpeksów na miasteczko 7000 mieszkanców:-D:-D:-D:-D
dzis sie wybieram do lokalnego lumpka-ciekawe czy cos kupie

Do góry