reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
ja mam spakowane 10szt, bylam w szpitalu to stwierdzili ze na poczatek wiecej nie trzeba. jak cos to maz dowiezie reszte nastepnego dnia a ja nie chce jezdzic z wielka torba do szpitala

dziewczyny! czy przy takim ataku zimy jak obecnie mamy za oknami można bedzie wyjsc z maluchem na spacer? czy tylko werandowanie? kurcze...zal mi bedzie brzdąca w domu trzymac, ale wole to niz choróbsko jakies....

sa jakies temp ponizej których sie z dzieckiem nie wychodzi?

Myślę, że tak do 2-3 tygodni dziecka raczej lepiej nie wychodzić. Ja tak zamierzam poczekać te 2 tygodnie i wtedy zobaczę jak się będzie dziecko czuło, jak ja się będę czuła i jesli wszystko będzie ok, to na pół godziny wyjdę na spacer :)))) oczywiście jeżeli będzie -10 to nie, ale jak około 0 st. lub więcej to tak.

Ostatnia edycja:
Ja spakowałam tylko 5, żeby nie mieć za dużej torby. Jak mi zabraknie to mąż mi dowiezie, a jakby co to poproszę w szpitalu.

to co my słyszelismy na szkole rodzenia to zaczac werandowac dziecko po 2 tygodniach.
najpierw na 5-10 minut w pokoju ubrac jak na wyjście ale otworzyć tylko okno,
potem werandowanie na balkonie
a potem już pierwsze prawdziwe spacery ale na poczatek po 15 minut. A potem zwiększać codziennie o jakies 5 minut.

A co do temp to mówili żeby jak poniżej -5 st to nie wychodzic.

reklama
a ja nie biore wcale bo w moim szpitau nic nie trzeba brac dla dzidzi:tak:
a moze beda jakies dzienne limity na pieluszki:baffled: heh lepiej wezme kilka

Do góry