reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Agnesiaa mnie sie bardziej podobaję te z pierwszej akcji.
Moja Zosia mało korzysta z wózka więc dla nas buty z gore texu sie sprawdzą, chyba ze zimą jej sie odmieni i bedzie chciała jeżdzic wózkiem, choć wątpie bo ona nigdy nie lubiła nim jeżdzić
Musze sprzedać maclarena xlr, mało go używałam, kupiłam w tamtym roku na jesieni a za kilka dni też kupiłam slaloma wtedy też teściowa zaczęła siedzieć z Zośką i ona bardziej lubił jeżdzić slalomem więc całą jesień i zimę maclaren był bardzo mały używany, jak już to przewaznie bralismy go na zakupy. Poźniej kupiłam tego małego malarena na allegro, a xlr stoi nie uzywany, wóżek wygląda jak nówka, jest w stanie idealnym, folia i spiworek na nogi ani razu nie były użyte, folia to nawet jest oryginalnie zapakowana, jak myslicie sprzedam go za 1000zł???

reklama
Ivaz przeczytałam te tematy które wkleiłaś,zgodzę się że dla dziecka nie chodzacego ogólnie buty"prawdziwe"są bez sensu,Marti miał zwykłe takie skórkowe z owcza wełną w środku,cieplutkie bez sztywnej podeszwy,takie papucie teraz mimo ze lubi jeździć w wózku zapewne będzie i również śmigać po śniegu i uważam że buty z membraną to podstawa,trzeba tylko wiedziec co ubrać dziecku pod spód,my nie mamy z tym problemu kupujesz specjalne skarpetki i niema mowy żeby dziecko zmarzło,mozna kupiś z tej samej serii kalesonki,koszulki,bodziaki jest to cieniutkie a grzeje jak najlepszy kożuch,fakt drogie jak pierun ale rewelka.Tutaj każdy jeden kombinezon czy kurtka sa z membranami i ludzie nie marzną tak samo dzieci,sa to znane drogie firmy jak bergans czy skogstad sa to ciuchy które wcale nie sa grube a grzeją ,są też odpowiednie membrany które odpowiadaja za ciepło,buty ecco takie mają.Jak dobrze doczytacie to kombinezony tchibo też sa z membraną czy to znazy że dzieci w nich marzną??????

Dla Ady mam buty z gore-texem na zimę, ale kupiłam je własnie na snieg do chodzenia. Teraz gdy nasze dzieci są już na tyle duże że na spacerki chodzi sie na nóżkach wcale nie uważam, że kupno takich butów w tym wieku (co innego rok temu) jest takim złym pomysłem. Zreszta nawet teraz jak ide na spacer i biorę wózek to Ada część siedzi a część chodzi.

Maniulka ale kombinezony tchibo to typowe narciarskie kombinezony tzn dla tych którzy się ruszają, bo tak ta mambrana działa, dlatego rozmiarówka tych kombinezonów innych też z membraną zaczyna się od 86/92 bo dla mniejszych dzieci nie ma sensu bo bedą marzły. Tak samo jak piszesz o bieliźnie termoaktywnej ona również działa na zasadzie ze człowiek musi się ruszać wtedy ona oddaje ciepło inaczej się marźnie i dziecku siedzącemu w wózku na pewno nie bedzie w tym ciepło, nawet nazwa mówi "termoaktywna" czyli termo - trzyma ciepło, aktywna- przy akytwnym uzywaniu. Dlatego najlepiej sie sprawdza przy uprawianiu sportów zimowych bo jest cienka, nie utrudnia ruchów a i utrzymuję dobrze ciepło i dziecku w wózku na nic się zda taka odzież. Ja w zeszłym roku miałam puchowy kombinezon coccodrillo i w porwnaniu do Tchibo był o wiele cieplejszy, ale też i dziecko nie ruszające się tak duzo. Teraz nasze dzieci dużo więcej się ruszają i bedą dużo chodzić po sniegu więc to się raczej sprawdzi, ale dla mało ruszającego się dziecka takie rozwiązanie nie jest dobrym pomysłem. Z resztą w tych linkach które wklaiłam wcześniej, mamy pisały ze dzieciakom w wózku marzły nogi chyba wiedzą z własnego doświadczenia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ivaz dobrze mówisz wszystkie te firmowe kombinezony,kurtki sa właśnie od rozmiaru 86 niema potrzeby robić dla mniejszych dzieci które i tak jeżdżą w wózka,w ocieplanych śpiworach,pod kocykami dla mnie dla takiego dziecka zwykłe buty to parodia,ale jak mamy piszą ze dla dziecku 18 miesięcznego takie buty się nie nadaja to sory ale ja nie wyobrażam sobie ciągle wozić dziecka w wózku,przecież i na sankach będziemy jeździć i bałwana lepić,może śnieżkami rzucać i buty które nie przemakają no musza być,to podstawa.Moim zdaniem w wieku naszych dzieci niema znaczenia czy sa wózkowe czy nie.
W Norwegi po za odzieżą termoaktywną jest też taka z naturalnej owczej wełny od rozmiaru 50,jest tak samo cieniutka jak termoaktywna i tak samo ciepła

Sara moim zdaniem nie zmarznie ona ma membranę ale przeciez jest tez dodatkowo ocieplana,chyba ze to jest ta całkiem cienka i ma taka jakby z cieniutkiego polarku podszewkę wtedy kurta spełnia swoje zadanie w ruchu np.na nartach jest cienka nie krępuje ruchów

Saro nie wiem jaka to kurtka, ale akurat kurtki Tchibo są dosyc cienkie, a membrana utrzymuje ciepłe tylko przy aktywnym używaniu wg mnie nadają się tylko dla ruszających się dzieci, tj na akatywny spacer,na spacer wózkiem absolutnie się nie nadaje, jest kiepsko ocieplona, chyba ze na chwilkę, inaczej jestem pewna ze w niej dziecko zmarźnie dlatego ja dokupiłam jeszcze ciepłą, grubą i puchową kurtkę nexta.
Myślę ze jak młoda bedzie jechała tylko w wózku to może jej byc zimno, jeżeli trochę pojdzie na nogach troche pojedzie bedzie jak raz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aha oki,dzieki laski to juz wiem wszystko_Ona raczej taka cienkawa ta kurtka tzn zimowa ale nie taka puchowa.W takim razie do wozka bedzie w takiej grubej kurtce od niebiesko-turkusowego kombinezonu bo wlasnie tamten kombinezon jest gruby i nie narciarski bo to taki zwykly jest.

reklama
midnight wydaje mi się ze 5 odpowiada nr 22 i dł wkładki 14 cm, a 6 to 23 i dł wkłądki 15cm tak też wychodzi z moich pomiarów, my mamy 6 i o ile dobrze zmierzyłam dł wkładki to 15 cm, tj włożyłam patyczek do szaszłyka aby dosięgał od palaca do pięty i zmierzyłam w centymetrzach i wychodzi ze 6 to 15 cm. Zoska ma 13,5 cm nózke i w czybkach ma luz ok 1 cm
ivaz, moja mała przez lato nosiła sandałki z ecco r.22 i teraz ma buciki ecco też 22 http://www.ecco.com/gb/en/collection/kids/infants/73071/56373/detail.do więc liczyłam,ze na zimę kupię r.23 ale chyba next ma zawyzona rozmiarowkę? na późną jesień i słabą zimę mała ma buty z goretexem firmy mrugały r.23 ale są teraz ciut przyduże, z kolei r.22 był na styk wiec na pewno za pare miesiecy byłyby za małe.wiec jak to jest z ta rozmiarowką?

powiedz mi jeszcze jaką masz puchówkę z nexta dla małej, bo mi się iele rzeczy podoba tych, które kupujesz tj. mamy podobny gust ;)
my kombinezon kupiłyśmy z hm

Ostatnia edycja:
Do góry