reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ivaz, kuszący twój mail. Zastanawiam się nad kozaczkami upsy :-) i ocieplacze, napewno chce jakies kupić. A te ile kosztowały i czy sa inne kolory??

a póki co to moje zakupy:
tuniczka next, srebrna nitka 92cm (1221792089) - Aukcje internetowe Allegro
kurteczka organic next-do kompletu 92cm (1221791940) - Aukcje internetowe Allegro
sukienka organic next-do kompletu 92cm (1221791771) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/brazowo-turkusowe-clarks-rozm-23-i1221792691.html

Wszystko od jednej sprzedającej. Dogadałam sie z nią by wcześniej zakończyła aukcję :tak:

reklama
ivaz bardzo ci dziękuje bo się nalatałaś wczoraj po tych sklepach .Ocieplacze śliczne i fajny kolor ,pasujący do wszystkiego.

Eve śliczne jest ta kolekcja organic,sama przed latem chciałam taki zestaw kupic ale aukcje kończyły się ze strasznie wysokimi cenami,do tego jest jeszcze taki śliczny sweterek,poszukaj na allegro.Ile zapłaciłaś za wszystko?

Eve swietne zakupy, ty zawsze coś upatrzysz fajnego i przede wszystkim taniego, co do getrów to był tylko ten kolor, no i rozmiar najmniejszy to 2-6l, u nas w next wisiały tylko 3 pary i ja zabrałam te najmniejsze pozostałe dwie są już dla starszych dziewczynek, ale na pewno bedzie jeszcze jakaś dostawa bo do zimy jeszcze jest troche czasu. Kosztowały 30zł. Fajne ocieplacze są tez w H&M za 9,90 są różowe i szare.
Isku zajrzałam do środka i te buciki cholewkę mają ocieploną kozuszkiem w środku maja taką ciepłą fizeline (chyba tak to się nazywa) na pewno będą ciepłe, ale pewnie będą przemakały
Iwona tak jak rozmawiałyśmy przez telefon o Tobie też bedę pamiętała i dam znać jak znajdę te butki

Mam do zapłaty 150 zł juz za wszystko i jeszcze torebeczkę dostanę pasującą do całości.
Do H&M planuję jutro podjechać za czapką i tym golfikiem-szalikiem. Dałam spkój na komplet nexta, bo bardzo drogo idą :baffled: I do tesco chce skoczyć, bo Ada mi wysrosła z bodziaków, a muszę w zapasie zostawiać w żłobku. Nie muszą byc piękne, bo tam dzieciu dużo rysują kreskami, farbkami itp.

wg mnie mogą być sporo za duże tym bardziej ze one się na pewno rozciągną bo są z miękkiej skórki, Moja Zośka ma 13,5 cm ja jej wzięłam 5 sa ciut przduże i sama nie wiem czy wymieniać na wieksze czy nie, boje się ze 6 moga byc sporo za lużne nie tylko w długosci ale też w szerokości

A ja Zosi kupiłam jeszcze te getry ocieplacze no i musze powiedzieć ze są boskie na zdjęciu nie widać ale sa ecru delikatnie przeplecione złota nitką Buy Cream Cable Legwarmers from the Next UK online shop

ivaz to mnie teraz wystraszyłaś bo patrzyłam na ta stronę NEXT KOZACZKI UPSY DAISY 5UK 720419 JESIEN (1192593865) - Aukcje internetowe Allegro i z numeracji ynika ze powinna miec 6uk ale skoro mierzyłaś i za duże to już sama nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować.Jesli chodzi o rozbicie kozuszka to pisałam do dziewczyny, kórej mała rok temu chodziła w podobnych Cudne kozaczki NEXT R.7 (1224595479) - Aukcje internetowe Allegro i odpisała mi tak "Witam! Tak buciki next emu juz sprzedałam były rozmiaru 7uk wkładka
ok.15cm. Były bardzo wygodne, córcia je uwielbiała, sama je wkładała.
Ta
kokardka z tyłu była tylko ozdobą, niebyły wiązane. Ten kożuszek
akurat
u nas się nieuklepywał".

midnight wydaje mi się ze 5 odpowiada nr 22 i dł wkładki 14 cm, a 6 to 23 i dł wkłądki 15cm tak też wychodzi z moich pomiarów, my mamy 6 i o ile dobrze zmierzyłam dł wkładki to 15 cm, tj włożyłam patyczek do szaszłyka aby dosięgał od palaca do pięty i zmierzyłam w centymetrzach i wychodzi ze 6 to 15 cm. Zoska ma 13,5 cm nózke i w czybkach ma luz ok 1 cm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iśku ja chyba tak jak Ty kupię młodemu buty bez Gore texu, bo po tym co Ivaz napisała, to stwierdziłam, że to wyrzucanie kasy, on i tak nie będzie za wiele chodził po śniegu, jeszcze nie wiem jakie buty mu kupie, bo nawet nie patrzałam co w sklepach jest, na allegro też nic nie ma poza takimi ocieplanymi, ale muszę obelecieć sklepy jak będę miała czas OCIEPLONE BUCIKI ZIMOWE SUNWAY ROZ.24-27 (1226877258) - Aukcje internetowe Allegro

Eve śliczne zakupy, normalnie bomba :D

Eve zakupy śliczne:-)
Co do bucików to nie od gore texu zależy czy będą ciepłe,tylko od tego jak sa ocieplane,to nie prawda że gore tex jest zimny a czy skóra jest ciepła,też nie chodzi o to że buty z gore texu nie przemoczą się a to ważne zwłaszcza kiedy zimą pojawia się chlapa,za to czy but jest ciepły odpowiada wypełnienie go czy to kożuszkiem czy innym czymś,tysiące razy chwaliliśmy buty ecco z zimowych chyba większosć ma właśnie na wierzchu gore tex lub inny tex.Ja mam ecco z gore texu i jestem ich pewna,bartki takie raczej zwykłe i ich się obawiam,raczej na suchą zimę będą.

maniulka ja czytałam na innym forum ze mamy bardzo się skarzyły na buty z gortexem dla dzieci wózkowych pisały ze dziecku w wózku nogi marzną i nie zalecają ze swojego doświadczenia takich butów dla mało chodzących dzieci bo się nie sprawdzają, tu jest link do poczytania, Polećcie Ecco - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
a tu następny 18 mc - buty na jesień z goretexem?? - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
jak się komuś nie chce czytać to wkleję cytat
Buty z gore texem w ogóle nie są zalecane dla dzieci, które mało
chodzą, a dużo jeszcze w wózku jeżdżą. Po prostu marzną dzieciom w
nich nogi, gore-tex ma taką właściwość, że stopy muszą być w ruchu,
żeby dobrze spełniał swoje zadanie, czyli "oddychał" a równocześnie
chronił przed wilgocią. Jak stopy się nie ruszają, często nóżki są
zimne"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ivaz przeczytałam tamte wątki i teraz już w 100% jestem pewna, że nie kupię bucików z gore texem ;] rozważam buty Bartek albo Emel EMEL / ODJAZDOWE KOZACZKI / R.24 (1226832400) - Aukcje internetowe Allegro
KOZACZKI EMEL SKORZANE NOWE D28 roz 24 WYPRZEDAZ (1219023946) - Aukcje internetowe Allegro
ewentualnie te, które pokazałam kilka postów wyżej, bo brązowe to nie bardzo będą mi pasowały kolorystycznie, a bartki to muszę w sklepie obejrzeć i obmacać, innych Emel'a nie widziałam, a zależy mi właśnie na jakimś kożuszku w środku czy wełnie

Do góry