reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

No wlasnie wiesz co Eve ze ona jak zwykle za duzo tego ma.

Zmieniajac temat-ktory fotelik wybrac i jaki?
W 2 miejscach mowiono nam ze najlepsze foteliki to:
Concord,maxi cosi,Cybex i romer britax.
I nie wiem co wybrac,rodzice chca tylko nowy (moze byc z allegro) i tylko bezpieczny.
ale cene daja do 600-700zl,bo to bedzie w mamy aucie.wprawdzie namawiam ich do wymiany z naszym bo w koncu my wiecej wozimy julite niz oni beda :p ale jeszcze nie wiem.Cybexy odpadaja bo te co facet polecal sa za drogie-sporo ponad 1000zl.
I nie wiem jaki przedzial wagowy.Najlepiej byloby chyba juz 9-36kg.teraz mamy 9-25 i watpie zeby juli weszla w niego wazac te 25 kg.A moze lepiej inny przedzial?co mi doradzicie?
I gdzie jest ta strona z crash testami?

Musze spadac jesc obiad bo do kolezanki wybywam.

reklama
Doradźcie mi jaki rozmiar kozaków kupić .Marysia ma teraz rozmiar 21 i już sa lekko przymałe.Więc na zimę kupić 22 czy 23?I jak to wypada w butach next?

co do fotelika to my mamy wszystkie w przedziale 9-18 ale ostatnio wracalam do domu z bratem i wsadzilismy Kube do fotelika jego corki a ma taki fotelik obecnie Fotelik Graco Junior Maxi i Kubie bylo w nim wygodnie, pasy nie byly za wysoko, tyle ze to jeszcze jakby nie jego przedzial wagowy ;p i spac w nim nie byloby mu wygodnie, ale nastepny fotelik bedzie wlasnie taki, bez pasow i do konca :)

a znalazlam na allegro, ktos ostatnio go pokazywal http://allegro.pl/item1157275040_wozek_phil_teds_sport_dla_rodzenstwa.html bardzo fajny dla dwojki maluchow :D

ja szukam jakiegos taniego trojkolowca pompowanego na zime, tylko, bo jak bedzie znow sniegu po pachy to raczej nie dam rady spacerowka, a chyba kupimy jednak joggera ;]

Ostatnia edycja:
Eve-dzieki za odpowiedz.Jeszcze rozwazam.Rodzice musza placic sporo za hospicjum babci,najlepiej jakby miescil sie 600-700 chociaz faktycznie cena twojego nie wiele odbiega:)

Iwona-Juli nosi teraz butki 21 i sa na styk.Kozaki kupilam rozmiar 23 a jesienne polbuciki 22.

Agniesia-nie wiem nic o wozkach Baby welt ale dzis spotkalam sie z kolezanka i ona wlasnie taki ma.Tylne kola ma gigantyczne (jak riksza),to przednie tez niczego sobie.Ogolnie jednak dosc lekko sie prowadzi (sprobowalam) a przednie kolo nie jest skretne wiec "nie rzadzi"-dla jednych to wada,dla innych zaleta.Dobra amortyzacja bo kola pompowane,siedzisko dosc szerokie chociaz nie powala jak na tak duzy wozek,wagi jego nie znam,hamulec w raczce wiec mozna jezdzic na rolkach,chyba nie sa drogie sadzac po cenie za jaka kolezanka go kupila.Ale nic o tej firmie nie wiem.

Zalaczam foto (tylko mam przodem) z tym wozkiem.

Poza tematem-stwierdzilam dzis po raz pierwszy ze Juli jest...drobna!Kolezanka z wozka ma roczek a taki pulpecik ze hej,tyle ze duzo nizsza,krotkie konczyny jeszcze itp.

Czy jeszcze ktos moze sie wypowiedziec na temat fotelikow samochodowych?jaki przedzial wagowy najlepszy i ktory fotelik wybrac sposord marki maxi cosi,concord lub britax romer?Bo jak juz pisalam cybexy odpadaja bo za drogie-przynajmniej te ktoere nam polecano.Interesuje mnie cena 600-700 zl a nie grubo ponad 1000zl.

PPS.zamazalam buzie dziewczynki tzn corki kolezanki bo ustalilysmy ze na nk i inne publiczne miejsca nie wstawiamy fot z dzisiaj-i chce sie z tego wywiazac:)Nie dziwie sie ze ludzie sie boja,nigdy nie wiadomo kto jaki uzytek z tego zrobi a moi znajomi sa szczegolnie przewrazliwieni na tym punkcie,foty robic mozna ale nie wstawiac nigdzie,pouciekala wiekszosc z nk, itp ;)))

Kochane zycze wam udanego weekendu:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sara kolo skretne moze i nie jest konieczne, bo przeciez w snieg i tak nim nie skrece, a jak nie bedzie sniegu to bede miala swoj wozek ze skretnym kolem, na razie obserwuje kilka aukcji, wozek moze byc nawet przyniszczony, wazne zeby byl sprawny, poza tym i tak nie wiadomo czy znow bedzie tyle sniegu co w ostatnia zime

maniulka ja wracam 1 sierpnia, ale nawet nie wiem czy przez pierwszy tydzien bede miala czas na wyjscie z domu, bo mamy duzo spraw do zalatwienia, musimy pojezdzic poogladac wozki w sklepach, jedziemy jeszcze do goleniowa... tak wiec pierwszy tydzien na bank zawalony, a jeszcze jak bedzie pogoda to nad morze chcemy sie wyrwac, bo tu tak srednio ze sloncem :( chyba ze sie wybierzemy na zakupy w szczecinie ;p hehe zartuje ;p zobaczymy jeszcze :)

reklama
Sara - ale zestaw :-) rzeczywiście możesz coś sprzedać :-) Jak na początku sezonu to może nawet uda Ci się drożej...
link do testów fotelików znajdziesz w linkowni, ale to było coś foteliki. info...
Trudno mi się wypowiedzieć co do tych fotelików... żadnego nie mam...
a następny przedział wagowy jest chyba od 18 kg, to chyba za dużo..
może weź taki 9-25 kg???

Do mnie też przyszedł organizer, co go Eve rozpropagowała :-D

Iwona - no właśnie ja nie kupuję na razie butów, bo nie wiem jakie rozmiary....

Do góry