reklama
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
A moja jeszcze w 74 zresztą już od dłuższego czasu
S
Sara27
Gość
maniulka-ciuszki superladne wyraziste kolorki a te ktore sa pastelowe maja fajny fason.Na moja Julite tez bylyby jednak za male.Rowniez bierzemy 86-92 (18-24 mies),chociaz nosimy 86,no ale kupuje sie w przod.
I
ivaz
Gość
Maniulka gratulacje, ciuszki fajne, cena też. Zośka chodzi w rozm 80, w 86 się topi, a w tym rozmiarze mamy całą garderobe letnią, na razie wszysto za duże.
Ivaz swietne te spodnie....
Maniulka ciszku extra!
Szym nosi bluzki na 80cm ale nie ktore juz sa tak na styk,spodnie nie ktorte na 80cm tez juz za male,na 86cm za duze...!
Letniie ubranka ma na 86cm....ma chyba ze 3 pary spodenek z H&M na 3/4 a wyglada w nich jakbny mial lekko przy krotkie spodnie.
Ma tez jedna pare Gap i tez tak samo wyglada jak w tych z H&M...
Natomiast z Chereokke (nie wiem czy dobrze napisalam) na 86 cm sa ok...tak samo early days czy Tots,a nawet Next....zalezy od rozmiarowki....
Maniulka ciszku extra!
Szym nosi bluzki na 80cm ale nie ktore juz sa tak na styk,spodnie nie ktorte na 80cm tez juz za male,na 86cm za duze...!
Letniie ubranka ma na 86cm....ma chyba ze 3 pary spodenek z H&M na 3/4 a wyglada w nich jakbny mial lekko przy krotkie spodnie.
Ma tez jedna pare Gap i tez tak samo wyglada jak w tych z H&M...
Natomiast z Chereokke (nie wiem czy dobrze napisalam) na 86 cm sa ok...tak samo early days czy Tots,a nawet Next....zalezy od rozmiarowki....
eve bidon doszedł jak dla mnie jest świetny, fajnie wygląda, poręczny ogólnie jesem zadowolona no i mały chyba też
my też mmay takie bidon, ale moja córka, chyba nie za bardzi kuma o co w nim chodzi myślę, ze jak trochę podrośnie to może skuma mam też ten kubek niekapek 360 stopni i też na razie nie czai korzystamy ze zwykłego niekapka albo z butelki. przy niekapku jaki mamy zawsze się zaleje ponieważ ten silikon, w miejscy w którym kubek styka się z "dokrętką" się jakoś zasysa podczas picia i cieknie
marlena021
Fanka BB :)
maniulka bombowe ciuszki :-)
carolin mój na początku też nie kumał, ale parę razy próbował i się udało
carolin mój na początku też nie kumał, ale parę razy próbował i się udało
S
Sara27
Gość
Po radach logopedy jakie "rozwojowe" zabawki kupowac (i to zdecydowanie nie te drogie,bardziej manualne niz elektroniczne) oraz lekturze ksiazeczki :
Zabawy fundamentalne Chodzę, mówię... + Gratis (1011664453) - Aukcje internetowe Allegro
ostatnie "bardzo drogie" zakupy dla Julity to:
Pacynki na paluszki 9 sztuk (1033357974) - Aukcje internetowe Allegro
(juz chyba pisalam ze je nabylismy)
IKEA PRZEBIJANKA MULA JAK NOWA (1042114637) - Aukcje internetowe Allegro
Wygibajtek - ludzik do wyginania ĆW. MANUALNE (1039501397) - Aukcje internetowe Allegro
i ciastoline play-doh z zabawkowego.
Ogolnie chodzi o to by nauka odbywala sie przez zabawe-nigdy inaczej,czyli taka ukryta nauka ze dziecko nawetnie wie ze jakas umiejetnosc nabywa.
rozwijajace umiejetnosc pisania i jedzenia samodzielnego-wszystko co cwiczy "chwyt"-cymbalki,przebijanka ikea,rybki lowione na wedke,kredki,cienkopis itp.
rozwijajace umiejetnosc czytania,liczenia-klocki z literkami i cyferkami,puzzle z literkami i cyferkami itp.(dziecko SAMO wczesniej czy pozniej zapyta co to jest za literka)
rozwijajace umiejetnosc paluszkow-ciastolina,plastelina,mula (te koraliki na drutach z ikei,pacynki na paluszki)
rpzwijajace umiejetnosci sluchowe-bebenki,cymbalki,trojkaty,plyty z muzyka
takze najprostsze zabawki sa najlepsze.Ta babka wogole twierdzi ze dzieci z ubozszych donow sa lpiej rozwiniete we wczesnym dziecinstwie niz te z zamozniejszych (ona pracuje w zlobku) bo nie kupuj im sie tylu elektronicznych zabawek gdzie wystarczy nacisnac na przycisk i juz samo sie zrobi,sa bardziej samodzielne (szybciej same jedza,ubieraja sie,robia na nocnik).
I niestety zakup dla nas-niestety bo to nie dla frajdy bo wtedy wybralabym sobie lepszy model,tylko z koniecznosci:
KODAK C190 12MLN 5xZOOM +SD4GB + 2AKU +ŁAD+FUT (1057504002) - Aukcje internetowe Allegro
Nakrecalam wczoraj film jak julita sama je i mi sie sam aparat wylaczal (mam canona).
swirowac zaczal juz w sylwestra,potem zwalilo sie wejscie USB (foty sciagam czytnikiem kart a nie kablem) a potem pekla membrana bo mimo wlozonych swiezo naladowanych akumulatorkow lub AA,da rade zrobic max 50 fot i "change battery pack"-dzieki.Ida wakacje chce miec sprawny aparat.Aparacik to zwykly kieszonkowy pstrykacz,ale po konsultacjach jest z polecenia.Jak sie bedzie sprawowal to sie okaze.Na lepszy mnie nie stac w tym momencie a lustrzankom dziekuje-mialam kilka w reku i robie nimi gorsze foty niz kompaktamiI kilka takich osob tez znam,maja lustrzanki a fotki wygladaja jak zrobione slabym kompaktem i sprzedaja swoje cuda bo lustrzanka trzeba umiec robic foty,a ja jestem czlowiek technicznie nieskomplikowany i prosty i potrzebuje zrobic tylko kilka nastawow i pstryk buahahaha.Cala reszte czyli efekty ladnie daje sie zrobic w programach do obrobki fotek-tylko trzeba miec troche czasu.Zreszta jak juz napisalam,nie stac mnie teraz nawet na lepszy pstrykacz kompaktowy,ciezko tak z dnia na dzien wyjac nagle z d*py wieksza kase.Kolorek czerwony
Zabawy fundamentalne Chodzę, mówię... + Gratis (1011664453) - Aukcje internetowe Allegro
ostatnie "bardzo drogie" zakupy dla Julity to:
Pacynki na paluszki 9 sztuk (1033357974) - Aukcje internetowe Allegro
(juz chyba pisalam ze je nabylismy)
IKEA PRZEBIJANKA MULA JAK NOWA (1042114637) - Aukcje internetowe Allegro
Wygibajtek - ludzik do wyginania ĆW. MANUALNE (1039501397) - Aukcje internetowe Allegro
i ciastoline play-doh z zabawkowego.
Ogolnie chodzi o to by nauka odbywala sie przez zabawe-nigdy inaczej,czyli taka ukryta nauka ze dziecko nawetnie wie ze jakas umiejetnosc nabywa.
rozwijajace umiejetnosc pisania i jedzenia samodzielnego-wszystko co cwiczy "chwyt"-cymbalki,przebijanka ikea,rybki lowione na wedke,kredki,cienkopis itp.
rozwijajace umiejetnosc czytania,liczenia-klocki z literkami i cyferkami,puzzle z literkami i cyferkami itp.(dziecko SAMO wczesniej czy pozniej zapyta co to jest za literka)
rozwijajace umiejetnosc paluszkow-ciastolina,plastelina,mula (te koraliki na drutach z ikei,pacynki na paluszki)
rpzwijajace umiejetnosci sluchowe-bebenki,cymbalki,trojkaty,plyty z muzyka
takze najprostsze zabawki sa najlepsze.Ta babka wogole twierdzi ze dzieci z ubozszych donow sa lpiej rozwiniete we wczesnym dziecinstwie niz te z zamozniejszych (ona pracuje w zlobku) bo nie kupuj im sie tylu elektronicznych zabawek gdzie wystarczy nacisnac na przycisk i juz samo sie zrobi,sa bardziej samodzielne (szybciej same jedza,ubieraja sie,robia na nocnik).
I niestety zakup dla nas-niestety bo to nie dla frajdy bo wtedy wybralabym sobie lepszy model,tylko z koniecznosci:
KODAK C190 12MLN 5xZOOM +SD4GB + 2AKU +ŁAD+FUT (1057504002) - Aukcje internetowe Allegro
Nakrecalam wczoraj film jak julita sama je i mi sie sam aparat wylaczal (mam canona).
swirowac zaczal juz w sylwestra,potem zwalilo sie wejscie USB (foty sciagam czytnikiem kart a nie kablem) a potem pekla membrana bo mimo wlozonych swiezo naladowanych akumulatorkow lub AA,da rade zrobic max 50 fot i "change battery pack"-dzieki.Ida wakacje chce miec sprawny aparat.Aparacik to zwykly kieszonkowy pstrykacz,ale po konsultacjach jest z polecenia.Jak sie bedzie sprawowal to sie okaze.Na lepszy mnie nie stac w tym momencie a lustrzankom dziekuje-mialam kilka w reku i robie nimi gorsze foty niz kompaktamiI kilka takich osob tez znam,maja lustrzanki a fotki wygladaja jak zrobione slabym kompaktem i sprzedaja swoje cuda bo lustrzanka trzeba umiec robic foty,a ja jestem czlowiek technicznie nieskomplikowany i prosty i potrzebuje zrobic tylko kilka nastawow i pstryk buahahaha.Cala reszte czyli efekty ladnie daje sie zrobic w programach do obrobki fotek-tylko trzeba miec troche czasu.Zreszta jak juz napisalam,nie stac mnie teraz nawet na lepszy pstrykacz kompaktowy,ciezko tak z dnia na dzien wyjac nagle z d*py wieksza kase.Kolorek czerwony
Ostatnio edytowane przez moderatora:
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Saro bardzo fajny aparacik i wystarczy umieć zrobić dobre zdjęcie i nie potrzeba wielkiego sprzętu,ja mam w miarę dobry aparat a wcale nie zachwyzaja mnie zdjęcia nim zrobione,mąz własnie jęczy żeby nabyc lustrzankę ale nią trzeba umieć robić zdjęcia tak jak piszesz,ja niema zdolnisci więc i lustrzanka mi nie pomoże
A zabaweczki faktycznie proste i ile daja warto skorzystać
Ps.ciastoline to ja sama lubię
A zabaweczki faktycznie proste i ile daja warto skorzystać
Ps.ciastoline to ja sama lubię
reklama
Iśku
Fanka BB :)
Sara fajne te zabawki, choć jak czytam to co piszesz to czasem się boję (aż mi głupio jest) że ja za mało się małym zajmuję, ale nie chce mi się czytać poradników, stosować zabaw z książek, mam jedną o zabawach i też leży nieczytana. Te zabawy fundamentalne - miałam tą cześć dla niemowlaka i nie chciało mi się nic robić z tego co tam piszą. Z bajeranckich zabawek myśle o odkrywczym domku i chyba to by było na razie na tyle z takich zakupów, też wolę proste zabawki, musze młodego podszkolić jak ma się nimi bawić - na razie głównie tarmosi wszystko i rzuca, kredki tez je zamiast rysować
edit:
przypomniało mi się, dałam jednej babce przegrane bajki Baby Einstein (mój nadal je uwielbia), ja puszczam małemu żeby mieć wytchnienie, a ta babka jak je zaczęła puszczać to mówi ze ona siedzi z dzieckiem i o wszystkim opowiada, co się jak nazywa itd, a dziecko ma dopiero 7 miesięcy! Aż mi się głupio zrobiło ze ja nic nie tłumaczę mojemu, ale teraz zaczęłam też
edit:
przypomniało mi się, dałam jednej babce przegrane bajki Baby Einstein (mój nadal je uwielbia), ja puszczam małemu żeby mieć wytchnienie, a ta babka jak je zaczęła puszczać to mówi ze ona siedzi z dzieckiem i o wszystkim opowiada, co się jak nazywa itd, a dziecko ma dopiero 7 miesięcy! Aż mi się głupio zrobiło ze ja nic nie tłumaczę mojemu, ale teraz zaczęłam też
Ostatnia edycja: