reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

co do książeczek to ja jeszcze pozwolę sobie polecić ksiązeczki z magnesami my mamy dokładnie tą Zwierzęta. Książka z magnesami - praca zbiorowa i tą Na wsi. Książka z magnesami - praca zbiorowa - Książka - Księgarnia internetowa Bonito.pl i muszę Zośkę pochwalić bo potrafi wszystkie magnesy przykleić w odpowiednie miejsce w książeczce, gorzej jest z utrafieniem bo często przykleja do góry nogami ale tam gdzie widac swinkę znajdzie magnesik ze świnką i przyklei, fajna zabawa

reklama
ivaz widziałam te książeczki, strasznie ciężkie są ale fajne :tak:
mi z kolei podobają się krótkie ale przyjemne wierszyki o zwierzętach z PEPCO, wydawnictwo WILGA, wesołe są i niektóre z morałami, np , mała świnka (chrum chrum - boli brzuszek, ma za swoje łakomczuszek:-D) mały kotek, dwa kaczorki (indyk zagulgotał gniewnie: - poprawicie się? - no pewnie!:-D)

dziewczyny nie przejmujcie sie tym ze dzieciaki przewracają kartki dalej, jak znacie na pamięć te wiersze to nie zwracajcie uwagi na to że one kartki przewalają tylko czytajcie/recytujcie, wiem po swoim chrześniaku który tak robił - ze z czasem to mija i dziecko robi się cierpliwsze, ale ważne ze słucha bajki i oswaja się z obrazkami

własnie Isku ma rację po jakimś czasie dzieci będą bardziej cierpliwe, u nas z tym już nie ma problemów słucha do końca i wiem ze słucha bo pokazaje co bedzie dalej, ja bardzo bawi nasza pantonima

Dziewczyny doradzcie....
Jesli byscie zamawialy lozeczko teraz dla malucha to takie junior bed 160*70
ŁÓŻECZKO 160/70 dla JUNIORA+ BARIERKI+SZUFLADA (1018731961) - Aukcje internetowe Allegro

czy troche mniejsze 140*70?
BRĄZOWE ŁÓŻECZKO + BARIERKI + GRYKA + POŚCIEL (1029789373) - Aukcje internetowe Allegro

Przyznam ze kusi mnie to mniejsze bo jest ze wszystkim i juz nie musialabym szukac ,ale znow to wieksze na dluzej starczy.....no i to mniejsze ladniejsze...

No i mam jeszcze jeden dylemat czy oby nie szukac z takimi wyzszymi bokami...wiecie o co chodzi?
Moze zaraz znajde linka to podrzuce

EDIT:
Znalazlam:
http://www.allegro.pl/item1025780278_jake_lozeczko_140x70_dwufunkcyjne_firmy_vento.html

aaa i licytuje nakladke na krzeslo....cena wywolawcza to 1zl...ja ustawilam program do licytacji :_)
Mam nadzieje ze wygram....ale jakis gosc juz tez licytuje

Ostatnia edycja:
Magdalenka-Julitka podobnie jak Gosia tez musi miec ksiazeczki o grubych tekturowych kartkach bo ona jest z tych co musza same przewracac kartki i tez przewraca je szybciej niz ja zdaze przeczytac.A teraz co do tych sluchowisk to kochana jak wlaczysz jej radio (nawet dla doroslych,nie musi byc baby radio-u nas na wiezy normalne radio gra codzien) to to juz bedzie efekt sluchania:)Ale jezeli wolisz bajki to wpisujesz w google słowo "sluchowisko" lub "bajki-grajki"-to sa bajeczki z aranzacja glosowa tego o sie w bajce dzieje oraz piosenki.Ich jest cale zatrzesienie.Na poczatku wydaje sie ze dziecko malo co slucha i ze tresc bajki jest zbyt trudna (bo to raczej dla przedszkolakow sa bajki) ale dzieciaki sluchaja-ja widze po Julicie.Puszczam jej jak cos robi no bawi sie lalka i taka baja leci w tle.Bo wazne jest zeby nie robic z tego nauki czy przymusu tylko puscic w tle.Juli sama pokazuje paluszkiem juz na boom boxa tak lubi te baje-z tym ze ona gustuje najbardziej w prostych czytanych na sucho wierszykach Tuwima i Brzechwy:)

tu te przykladowe sluchowiska:
słuchowisko na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

lub bajki-grajki:
bajki grajki na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

naprawde jest tego cala kupa.

Z tymi komputerami to chyba nie skonkretyzowalam ze pytalam logopede czy dobrze robie pod katem mowy puszczajac jej te bajki a ona mi napisala ze dobrze ale zebym nie zapominala ze najwazniejszy jest dialog z dzieckiem i czytanie (a potem te sluchowiska a na koncu TV).I celowo zaznaczylam ze "cytuje odpowiedz logopedy" co nie znaczy ze dokladnie tak samo uwazam jak ona,bo wg mnie tv tez w jakis sposob rozwija.Ale prawda jest ze Juli luka w tv raczej tylko jak my cos ogladamy,bajki mimo wielu kanalow dla dzieci wlasciwie nie sa jej puszczane (moze dlatego ze my ciagle swoje programy ogladamy a tv jest tylko 1 u nas:-D).Poza tym nie chce by za bardzo jej sie spodobaly te bajki z tv-bo bedzie pokazywala tak jak teraz na boomboxa zeby jej wlaczyc.

ewelcia-no piekne te lozeczka,naprawde przeslizne!Ja lubie drewienko,wiec mnie sie oba podobaja.Dopasuj kolor do mebli.Ja mimo ze jestem fanka jasnego drewna to w tym przyapdku podoba mi sie to ciemniejsze-a ze mniejsze to chyba nie szkodzi bo 140 cm to i tak sporo a jak bedzie Szym starszy moze bedzie wolal inne lozko bez takiej oprawy" wokol.A te wyzsze z ostatniego linka nie bardzo mi sie podobaja.

Ivaz-fajne te ksiazeczki z magnesami:)Musze sie zainteresowac,fajne bo interaktywne w pewien sposob przez to dopasowywanie.

Jak luknelam w "grafik" na ten tydzien czyli kiedy i gdzie wychodze,co musze zalatwic,dostarczyc kiedy i z kim sie spotykam,co kupic, to mi szczeka opadla.Ja chyba nigdy nie bede miala wolnego czasu a 1-3 godz spaceru w zaleznosci od pogody z Julitka to chyba moj jedyny odpoczynek:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewelcia łóżeczka boskie oba ale te większe fajne bo ma szufladę na pościel,co przy starszym dziecku jest potrzebne zwłaszcza jak ma łózko już w swoim pokoju,drugie znowu w całym komplecie więc też cenowo super a te łóżeczko przerabiane na łózko to takie średnie.A co sie stało z graco????Szym wychodzi ten mały zbój :-D:-D:-D:-D

ewelcia mi też się podobają te niskie łóżeczka, to wysokie fajne jeśli byś dopiero miała rodzić ;-)

reklama
Potwierdzam słowa Sary - bajki grajki sąrewelacyjne!!! JA sluchalam jak bylam mala na czarnych płytach, teraz Tadek słucha z laptopa i juz rozróżnia bajki (ulubiona to "Lata ptaszek" bo tam jest piosenka o puchaczach co robią u- huuuu), a dla mnie to taki zwykel moment wzruszenia, bo ja te bajki znam na pamieć :))
Ostatnio hitem wsród książeczek jest "NA straganie", już sienauczylam na pamieć, a młody tylko siedzi i pokazuje warzywa na obrakach.
No i u nas raz dziennie są Teletubisie przez 20 minut, a poza tym tv wyłączony. Włączamy dopiero jak młody pójdzie spać.

Do góry