reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

co do książeczek to ja jeszcze pozwolę sobie polecić ksiązeczki z magnesami my mamy dokładnie tą Zwierzęta. Książka z magnesami - praca zbiorowa i tą Na wsi. Książka z magnesami - praca zbiorowa - Książka - Księgarnia internetowa Bonito.pl i muszę Zośkę pochwalić bo potrafi wszystkie magnesy przykleić w odpowiednie miejsce w książeczce, gorzej jest z utrafieniem bo często przykleja do góry nogami ale tam gdzie widac swinkę znajdzie magnesik ze świnką i przyklei, fajna zabawa

reklama
ivaz widziałam te książeczki, strasznie ciężkie są ale fajne :tak:
mi z kolei podobają się krótkie ale przyjemne wierszyki o zwierzętach z PEPCO, wydawnictwo WILGA, wesołe są i niektóre z morałami, np , mała świnka (chrum chrum - boli brzuszek, ma za swoje łakomczuszek:-D) mały kotek, dwa kaczorki (indyk zagulgotał gniewnie: - poprawicie się? - no pewnie!:-D)

dziewczyny nie przejmujcie sie tym ze dzieciaki przewracają kartki dalej, jak znacie na pamięć te wiersze to nie zwracajcie uwagi na to że one kartki przewalają tylko czytajcie/recytujcie, wiem po swoim chrześniaku który tak robił - ze z czasem to mija i dziecko robi się cierpliwsze, ale ważne ze słucha bajki i oswaja się z obrazkami

własnie Isku ma rację po jakimś czasie dzieci będą bardziej cierpliwe, u nas z tym już nie ma problemów słucha do końca i wiem ze słucha bo pokazaje co bedzie dalej, ja bardzo bawi nasza pantonima

Dziewczyny doradzcie....
Jesli byscie zamawialy lozeczko teraz dla malucha to takie junior bed 160*70
ŁÓŻECZKO 160/70 dla JUNIORA+ BARIERKI+SZUFLADA (1018731961) - Aukcje internetowe Allegro

czy troche mniejsze 140*70?
BRĄZOWE ŁÓŻECZKO + BARIERKI + GRYKA + POŚCIEL (1029789373) - Aukcje internetowe Allegro

Przyznam ze kusi mnie to mniejsze bo jest ze wszystkim i juz nie musialabym szukac ,ale znow to wieksze na dluzej starczy.....no i to mniejsze ladniejsze...

No i mam jeszcze jeden dylemat czy oby nie szukac z takimi wyzszymi bokami...wiecie o co chodzi?
Moze zaraz znajde linka to podrzuce

EDIT:
Znalazlam:
http://www.allegro.pl/item1025780278_jake_lozeczko_140x70_dwufunkcyjne_firmy_vento.html

aaa i licytuje nakladke na krzeslo....cena wywolawcza to 1zl...ja ustawilam program do licytacji :_)
Mam nadzieje ze wygram....ale jakis gosc juz tez licytuje

Ostatnia edycja:
Magdalenka-Julitka podobnie jak Gosia tez musi miec ksiazeczki o grubych tekturowych kartkach bo ona jest z tych co musza same przewracac kartki i tez przewraca je szybciej niz ja zdaze przeczytac.A teraz co do tych sluchowisk to kochana jak wlaczysz jej radio (nawet dla doroslych,nie musi byc baby radio-u nas na wiezy normalne radio gra codzien) to to juz bedzie efekt sluchania:)Ale jezeli wolisz bajki to wpisujesz w google słowo "sluchowisko" lub "bajki-grajki"-to sa bajeczki z aranzacja glosowa tego o sie w bajce dzieje oraz piosenki.Ich jest cale zatrzesienie.Na poczatku wydaje sie ze dziecko malo co slucha i ze tresc bajki jest zbyt trudna (bo to raczej dla przedszkolakow sa bajki) ale dzieciaki sluchaja-ja widze po Julicie.Puszczam jej jak cos robi no bawi sie lalka i taka baja leci w tle.Bo wazne jest zeby nie robic z tego nauki czy przymusu tylko puscic w tle.Juli sama pokazuje paluszkiem juz na boom boxa tak lubi te baje-z tym ze ona gustuje najbardziej w prostych czytanych na sucho wierszykach Tuwima i Brzechwy:)

tu te przykladowe sluchowiska:
słuchowisko na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

lub bajki-grajki:
bajki grajki na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

naprawde jest tego cala kupa.

Z tymi komputerami to chyba nie skonkretyzowalam ze pytalam logopede czy dobrze robie pod katem mowy puszczajac jej te bajki a ona mi napisala ze dobrze ale zebym nie zapominala ze najwazniejszy jest dialog z dzieckiem i czytanie (a potem te sluchowiska a na koncu TV).I celowo zaznaczylam ze "cytuje odpowiedz logopedy" co nie znaczy ze dokladnie tak samo uwazam jak ona,bo wg mnie tv tez w jakis sposob rozwija.Ale prawda jest ze Juli luka w tv raczej tylko jak my cos ogladamy,bajki mimo wielu kanalow dla dzieci wlasciwie nie sa jej puszczane (moze dlatego ze my ciagle swoje programy ogladamy a tv jest tylko 1 u nas:-D).Poza tym nie chce by za bardzo jej sie spodobaly te bajki z tv-bo bedzie pokazywala tak jak teraz na boomboxa zeby jej wlaczyc.

ewelcia-no piekne te lozeczka,naprawde przeslizne!Ja lubie drewienko,wiec mnie sie oba podobaja.Dopasuj kolor do mebli.Ja mimo ze jestem fanka jasnego drewna to w tym przyapdku podoba mi sie to ciemniejsze-a ze mniejsze to chyba nie szkodzi bo 140 cm to i tak sporo a jak bedzie Szym starszy moze bedzie wolal inne lozko bez takiej oprawy" wokol.A te wyzsze z ostatniego linka nie bardzo mi sie podobaja.

Ivaz-fajne te ksiazeczki z magnesami:)Musze sie zainteresowac,fajne bo interaktywne w pewien sposob przez to dopasowywanie.

Jak luknelam w "grafik" na ten tydzien czyli kiedy i gdzie wychodze,co musze zalatwic,dostarczyc kiedy i z kim sie spotykam,co kupic, to mi szczeka opadla.Ja chyba nigdy nie bede miala wolnego czasu a 1-3 godz spaceru w zaleznosci od pogody z Julitka to chyba moj jedyny odpoczynek:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewelcia łóżeczka boskie oba ale te większe fajne bo ma szufladę na pościel,co przy starszym dziecku jest potrzebne zwłaszcza jak ma łózko już w swoim pokoju,drugie znowu w całym komplecie więc też cenowo super a te łóżeczko przerabiane na łózko to takie średnie.A co sie stało z graco????Szym wychodzi ten mały zbój :-D:-D:-D:-D

ewelcia mi też się podobają te niskie łóżeczka, to wysokie fajne jeśli byś dopiero miała rodzić ;-)

reklama
Potwierdzam słowa Sary - bajki grajki sąrewelacyjne!!! JA sluchalam jak bylam mala na czarnych płytach, teraz Tadek słucha z laptopa i juz rozróżnia bajki (ulubiona to "Lata ptaszek" bo tam jest piosenka o puchaczach co robią u- huuuu), a dla mnie to taki zwykel moment wzruszenia, bo ja te bajki znam na pamieć :))
Ostatnio hitem wsród książeczek jest "NA straganie", już sienauczylam na pamieć, a młody tylko siedzi i pokazuje warzywa na obrakach.
No i u nas raz dziennie są Teletubisie przez 20 minut, a poza tym tv wyłączony. Włączamy dopiero jak młody pójdzie spać.

Do góry