Magdalenka-Julitka podobnie jak Gosia tez musi miec ksiazeczki o grubych tekturowych kartkach bo ona jest z tych co musza same przewracac kartki i tez przewraca je szybciej niz ja zdaze przeczytac.A teraz co do tych sluchowisk to kochana jak wlaczysz jej radio (nawet dla doroslych,nie musi byc baby radio-u nas na wiezy normalne radio gra codzien) to to juz bedzie efekt sluchania
Ale jezeli wolisz bajki to wpisujesz w google słowo "sluchowisko" lub "bajki-grajki"-to sa bajeczki z aranzacja glosowa tego o sie w bajce dzieje oraz piosenki.Ich jest cale zatrzesienie.Na poczatku wydaje sie ze dziecko malo co slucha i ze tresc bajki jest zbyt trudna (bo to raczej dla przedszkolakow sa bajki) ale dzieciaki sluchaja-ja widze po Julicie.Puszczam jej jak cos robi no bawi sie lalka i taka baja leci w tle.Bo wazne jest zeby nie robic z tego nauki czy przymusu tylko puscic w tle.Juli sama pokazuje paluszkiem juz na boom boxa tak lubi te baje-z tym ze ona gustuje najbardziej w prostych czytanych na sucho wierszykach Tuwima i Brzechwy
tu te przykladowe sluchowiska:
słuchowisko na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
lub bajki-grajki:
bajki grajki na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
naprawde jest tego cala kupa.
Z tymi komputerami to chyba nie skonkretyzowalam ze pytalam logopede czy dobrze robie pod katem mowy puszczajac jej te bajki a ona mi napisala ze dobrze ale zebym nie zapominala ze najwazniejszy jest dialog z dzieckiem i czytanie (a potem te sluchowiska a na koncu TV).I celowo zaznaczylam ze "cytuje odpowiedz logopedy" co nie znaczy ze dokladnie tak samo uwazam jak ona,bo wg mnie tv tez w jakis sposob rozwija.Ale prawda jest ze Juli luka w tv raczej tylko jak my cos ogladamy,bajki mimo wielu kanalow dla dzieci wlasciwie nie sa jej puszczane (moze dlatego ze my ciagle swoje programy ogladamy a tv jest tylko 1 u nas
).Poza tym nie chce by za bardzo jej sie spodobaly te bajki z tv-bo bedzie pokazywala tak jak teraz na boomboxa zeby jej wlaczyc.
ewelcia-no piekne te lozeczka,naprawde przeslizne!Ja lubie drewienko,wiec mnie sie oba podobaja.Dopasuj kolor do mebli.Ja mimo ze jestem fanka jasnego drewna to w tym przyapdku podoba mi sie to ciemniejsze-a ze mniejsze to chyba nie szkodzi bo 140 cm to i tak sporo a jak bedzie Szym starszy moze bedzie wolal inne lozko bez takiej oprawy" wokol.A te wyzsze z ostatniego linka nie bardzo mi sie podobaja.
Ivaz-fajne te ksiazeczki z magnesami
Musze sie zainteresowac,fajne bo interaktywne w pewien sposob przez to dopasowywanie.
Jak luknelam w "grafik" na ten tydzien czyli kiedy i gdzie wychodze,co musze zalatwic,dostarczyc kiedy i z kim sie spotykam,co kupic, to mi szczeka opadla.Ja chyba nigdy nie bede miala wolnego czasu a 1-3 godz spaceru w zaleznosci od pogody z Julitka to chyba moj jedyny odpoczynek:/