reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

magdalenka ta piaskownica jest extra, siostra ma taką samą :tak: a basen na lato też musimy kupić :-) kupiłam w międzynarodowym nawet kostium do kąpieli - co prawda samą górę ale z długimi rękawami - słońce go nie spali, a do tego spodenki krótkie dokupiłam

reklama
Mi się marzy jeszcze zjeżdżalnia i huśtawka ogrodowa, ale nie dość że zagraciła bym mamie cały ogródek to jeszcze nie mam kasy na takie bajery,. ale kto wie, może za rok, albo za dwa :tak::tak:

no my to mamy zagracony ogród, ale to tylko zabawki Kuby więc nikomu nie przeszkadzają :D huśtawka nie zajmuje miejsca dużo bo jest podwieszana i można ją ściągać, do tego zjeżdżalnia, piaskownica, a w garażu jeszcze basen i taka dmuchana zabawka co się do niej wchodzi i skacze się ;p ogólnie to piaskownicę wolałabym drewnianą, żeby mój ojciec zrobił, ale on nigdy nie ma czasu jak przyjeżdża na urlop to nigdy nic konkretnego nie zrobi :/

Agniesia ale ja akurat myślałam, o takiej dużej ogrodowej "dorosłej" huśtawce.
A co do piaskownicy to też bym wolała drewnianą, ale tą plastikową można wziąść i podnieść i przenieść w inne miejsce - razem z piachem, tamta jak przenieś to piach ci zostanie. A niestety moja babcia (po 80ce) jednego dnia powie, ojej jak fajnie moja prawnusia będzie miała tyle atrakcji, a drugiego "psiajemać -jej słówko- pozastawiali mi cały ogród i po co to komu tylko pies po tym łazi - itp. itd".
Może ta plastikowa się nie połamie

Ostatnia edycja:
czesc wam:)

Julitka poza dniem dziecka ma imieniny w lipcu,rok temu wyprawialismy jej imieniny na 3 razy:-DTzn goscie sami sie wpraszali z prezentami jak obwiescilam jej imieniny wiec nalezalo do tego zrobic imprezki chcac nie chcac.

U nas ciezko sklasyfikowac co dostanie na te okazje bo my jej ciagle cos kupujemy,az nie nadazam wam zdawac relacji:baffled::-DZ ubrankami narazie skonczylam bo ma fure,za to tak jak pisalam,liczne plyty bajkowo-muzyczne,troszke jej przybylo prostych zabawek (piaskownica i domowych) z zabawkowego obok mnie bo wyhaczylam 2 nierdrogie (ceny jak na allegro BEZ WYSYLKI po sobie porownuje:tak:)
Ostatnim nabytkiem z allegro bylo to:
ODTWARZACZ CD KARAOKE + 2 MIKROFONY DLA DZIECKA (1008303446) - Aukcje internetowe Allegro

Niestety jeszcze nie wyprobowane,bo nie kupilam baterii a dopiero co doszlo.
Chcialam zeby miala swoj odtwarzacz (wprawdzie mamy wieze i boom boxa ale zeby sobie sama wlaczala swoj sprzet) i dzieki 2 mikrofonom zebysmy mogly razem spiewac do muzyki-bo ona calkiem niezle spiewa!(ale takie proste nanana i lalala).Oczywscie mikrofony zwykle na jacka do kompa i wiezy tez mamy ale chodzilo o to by byl to jej sprzet,by miala swoj dzieciecy fun z tego.Poza tym ja mam hopla bo w zlobku bedzie rytmika-niech dziewczyna bedzie juz osluhana i ospiewana a sprawia jej to wyrazna radosc:)

Kupilismy jej tez ostatnio ksiazeczki,chyba wszystkie juz to macie-my dopiero teraz kupilismy-tez czekam az dojda:
ZESTAW KSIAZECZK "OBRAZKI DLA MALUCHÓW" (1006202851) - Aukcje internetowe Allegro

Jesli chodzi o prezenty "na przod" to tez myslalam o odkrywczym domku,ktory poleca Ivaz i Eve-wprawdzie Julita ma tone zabawek ale ostatnio znow sie nimi lubi bawic,ciagle siedzi na krzeselku-uczydelku,wiec moze warto trafic w te faze.
Z prostych i tanih rzeczy chce jej kupic cymbalki-takie najprostsze z zabawkowego obok i bebenek.Obawiam sie dac jej moje male djembe lub bongosy bo mi zniszczy.Ja uwielbialam swego czasu grac na perkusyjnych membranowych,uczeszczalam na warsztaty w tym kierunku (city bum bum u p.Wojtka-znany w calej polsce w swoim srodowisku rzecz jasna) i tak sobie mysle ze moze Julitka cos by miala w sobie po mnie:tak:A gitara lezy na szafie i narazie sie kurzy-z mala jest na to jeszcze,boje sie ze jej struna w oko strzeli:baffled:
A tak to jeszcze myslelismy o domku takim namiocie-na lato,pomysly zawsze sie znajda:-DZwlaszcza ze mielismy ostatnio przyplyw gotowki ze spadku,reszta wplacona na lokate i czeka na inne chwile.

edis-no swietny ten komplecik,po prostu bomba ta bombka!!!:tak:Jesli chodzi o ciuszki Japan Style-to uwazaj.Ostrzegam cie,sama mam z 6 sztuk tego typu ciuszkow i drugie tyle zwrocilam (mimo wysokich kosztow przesylki,bo zazwyczaj kupuje kilka rzeczy).Kroj maja spoko,to sa jedne z moich "najdziewniejszych" ciuchow i na pewno zwracaja uwage ale materialy z jakich sa wykonane to na 1 sezon i do hmm maz 3 pran.Stad ta cena:)Ale pare rzeczy to faktycznie hity jesli chodzi o kroj w mojej garderobie,niepowtarzalne.Przykladowo kupilam czarna sukienke ktora kompletnie jako sukienka sie nie nadawala ale jako tunika jest absolutnie super.

isku-napisalam maila na stronce "muzyka bobasa" ktora to czesc (bo polecilam znajomej i tez sie mnie pyta ktora to czesc a ja nie wiem bo mnie tez to ktos polecil i tylko tak kupilam bez wiekszej wiedzy na ten temat) i odpisali mi ze to ostatnia 7 czesc-z najbardziej zaawansowanymi aranzacjami-czyli jezeli muza jest polecana dla dzieci 0-36 mies to ta nasza plytka "madry bobas" jest blizej tych 3 latek:) w takim razie nie wiem czy jest sens zamawiac te wczesniejsze,bo juli rosnie a nie maleje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja chyba kiedyś kupiłam bluzeczkę japan style i okazało się takim badziewiem ze ani razu jej nie włożyłam, a na zdjęciach wyglądała świetnie.
Saro u nas tez książeczki dla malucha poszły do lamusa, nie inetresują w ogóle juz Zośki duzo bardziej lubi książeczki tego typu Bajki dla dzieci Jan Brzechwa Na straganie Leń (1024659413) - Aukcje internetowe Allegro bo musi być słowo czytane, z obrazków już wyrosła
A tak w ogóle to polecam to wydanie Brzechwy jest przepięke, ilustracje piękne, kolorowe, przemawiające do dziecka naprawde SUPER
Sto bajek Brzechwa Jan ** bajki bajeczki Len ZOO (1020121497) - Aukcje internetowe Allegro

ivaz-zobaczymy,u mnie tam jest szybki obrot towarem,jak sie cos nie podoba (np te ksiazeczki julicie) to wystawiam na sprzedaz:) Ostatnio mam mnie aukcji z braku czasu.

Ivaz-no dokladnie,te ciuszki Japan Style sa fajnie zrobione na foto zeby sie czlowiek dal nabrac a potem jest rozczarowanie.Te ktore zwrocilam nie nadawaly sie wogole do uzytku,te ktore mi zostaly-sa fajne ale jak juz wyzej pisalam nie zawsze zgodnie z przeznaczeniem buahahahaha :))))))

Tak sobie pomyslalam,ze ciekawe jakie pasje beda miec nasze dzieci-ciekawe jakie nowe zainteresowania w sobie rozwina-idac wlasnym torem.Ja z poczatku bylam zapisywana na rozne zajecia przez rodzicow i to im zawdzieczam to ze wiele rzeczy w zyciu mialam okazje sprobowac.Potem mi to zostalo i do dzis ciagle chce probowac czegos nowego i nowego.Wprawdzie wszystko oznacza nic-ale bycie profesjonalnym w 1 dziedzinie wg mnie jest nudne:p a zdobycie wiele roznorakich doswiadczen-bezcenne.Julicie "po mnie" zostaloby jeszcze huhu bedzie tego:kolko malarskie,kolko teatralne,balet,podroze,taniec brzucha,taniez jazzowy,taniec towarzyski,joga,kolko rzezbiarskie,gra na gitarze,gra na bebnach i pewnie jeszcze kupe innych o czym zapomnialam.Viekawe co rozwinie tak calkiem swoim torem-moze np.pilke nozna bo naprawde lubi pilki ;))))Jeszcze jest b.wazne by nie zmuszac i nie zabierac nadmiernymi zajeciami czasu na zwykla zabawe na podworku-ja jak na cos nie chcialam juz chodzic to nie chodzilam,tyle ze z baletem akurat zaluje ze tak szybko zaprzestalam.

Saro, ja mam 2 takie kasiazeczki i one Majki w ogole nie interesuja, za to szałem jest u nas takie wydanie bajek Tuwima
Tuwim Najpiękniejsze wiersze dla maluchów Wys24H (1029145456) - Aukcje internetowe Allegro
Sa super, dużo obrazków, wierszyki fajne no i twarda oprawa wiec Majka nie targa. Mam zamiar kupić z tej samej serii jeszcze wiersze Brzechwy- co prawda mam wielkie tomisko w domu z jego wierszykami ale sa normalne kartki a Majowy wszytsko niszczy:baffled:
A co do pisakownicy to ja mam wlasnie taka identyczna zielona jak Magdalenka pokazala, wiec od razu ostrzegam- przykrywka chroni jedynie przed tym zeby tam chyba ptaki i koty nie narobily, bo niestety po kilku dniach deszczu to tam było bajorko, teraz juz przykrywamy folią dodatkowo i dopiero przykrywka no ale piasek juz nie jest taki fajny:dry: Aha i lepiej nie ciągnać za uchwyt, moj Artur chciał przesunac piaskownice do słońca zeby schla i urwał kawałej, jednak plastik to plastik niestety

my też mamy te książeczki co podała ivaz - po 2zł na straganach one są, mały je lubi, a tych Twoich obrazkowych Sara nie mam i nie kupię raczej

ivaz spojrzałam jeszcze raz na cenę - za 13 bajek chcą 56zł plus przesyłka:szok: mi to wychodzi 26zł bez wysyłki!! szok ale naciągają...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny-to niedobrze z tymi ksiazeczkami ze piszecie ze sa do bani.Wydawalo mi sie ze chwalilyscie je ale moze pomylilam fora,bo czasem podczytuje jeszcze inne;)
ja juz wogole dlugo na nie czekam-jak juliscie sie nie spodobaja to wystawie albo zwroce.Tak,tak,takie z bajkami ksiazeczki tez ma-od bajek typu czerwony kapturek po jakies opowiastki ze zwierzakami ktore wrecz ubostwia i jakies tanie z tesco.Kurde,musialam pomylic fora z tymi ksiazeczkami na bank:-D

Gosia-bajki tuwima to ulubione Julity.Tuwim jej sie najbardziej podoba.Mamy inne wydanie + cd na plytce z bajkami.Mnie tez te bajeczki pochodza:)

Do góry