reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

magdalenka ta piaskownica jest extra, siostra ma taką samą :tak: a basen na lato też musimy kupić :-) kupiłam w międzynarodowym nawet kostium do kąpieli - co prawda samą górę ale z długimi rękawami - słońce go nie spali, a do tego spodenki krótkie dokupiłam

reklama
Mi się marzy jeszcze zjeżdżalnia i huśtawka ogrodowa, ale nie dość że zagraciła bym mamie cały ogródek to jeszcze nie mam kasy na takie bajery,. ale kto wie, może za rok, albo za dwa :tak::tak:

no my to mamy zagracony ogród, ale to tylko zabawki Kuby więc nikomu nie przeszkadzają :D huśtawka nie zajmuje miejsca dużo bo jest podwieszana i można ją ściągać, do tego zjeżdżalnia, piaskownica, a w garażu jeszcze basen i taka dmuchana zabawka co się do niej wchodzi i skacze się ;p ogólnie to piaskownicę wolałabym drewnianą, żeby mój ojciec zrobił, ale on nigdy nie ma czasu jak przyjeżdża na urlop to nigdy nic konkretnego nie zrobi :/

Agniesia ale ja akurat myślałam, o takiej dużej ogrodowej "dorosłej" huśtawce.
A co do piaskownicy to też bym wolała drewnianą, ale tą plastikową można wziąść i podnieść i przenieść w inne miejsce - razem z piachem, tamta jak przenieś to piach ci zostanie. A niestety moja babcia (po 80ce) jednego dnia powie, ojej jak fajnie moja prawnusia będzie miała tyle atrakcji, a drugiego "psiajemać -jej słówko- pozastawiali mi cały ogród i po co to komu tylko pies po tym łazi - itp. itd".
Może ta plastikowa się nie połamie

Ostatnia edycja:
czesc wam:)

Julitka poza dniem dziecka ma imieniny w lipcu,rok temu wyprawialismy jej imieniny na 3 razy:-DTzn goscie sami sie wpraszali z prezentami jak obwiescilam jej imieniny wiec nalezalo do tego zrobic imprezki chcac nie chcac.

U nas ciezko sklasyfikowac co dostanie na te okazje bo my jej ciagle cos kupujemy,az nie nadazam wam zdawac relacji:baffled::-DZ ubrankami narazie skonczylam bo ma fure,za to tak jak pisalam,liczne plyty bajkowo-muzyczne,troszke jej przybylo prostych zabawek (piaskownica i domowych) z zabawkowego obok mnie bo wyhaczylam 2 nierdrogie (ceny jak na allegro BEZ WYSYLKI po sobie porownuje:tak:)
Ostatnim nabytkiem z allegro bylo to:
ODTWARZACZ CD KARAOKE + 2 MIKROFONY DLA DZIECKA (1008303446) - Aukcje internetowe Allegro

Niestety jeszcze nie wyprobowane,bo nie kupilam baterii a dopiero co doszlo.
Chcialam zeby miala swoj odtwarzacz (wprawdzie mamy wieze i boom boxa ale zeby sobie sama wlaczala swoj sprzet) i dzieki 2 mikrofonom zebysmy mogly razem spiewac do muzyki-bo ona calkiem niezle spiewa!(ale takie proste nanana i lalala).Oczywscie mikrofony zwykle na jacka do kompa i wiezy tez mamy ale chodzilo o to by byl to jej sprzet,by miala swoj dzieciecy fun z tego.Poza tym ja mam hopla bo w zlobku bedzie rytmika-niech dziewczyna bedzie juz osluhana i ospiewana a sprawia jej to wyrazna radosc:)

Kupilismy jej tez ostatnio ksiazeczki,chyba wszystkie juz to macie-my dopiero teraz kupilismy-tez czekam az dojda:
ZESTAW KSIAZECZK "OBRAZKI DLA MALUCHÓW" (1006202851) - Aukcje internetowe Allegro

Jesli chodzi o prezenty "na przod" to tez myslalam o odkrywczym domku,ktory poleca Ivaz i Eve-wprawdzie Julita ma tone zabawek ale ostatnio znow sie nimi lubi bawic,ciagle siedzi na krzeselku-uczydelku,wiec moze warto trafic w te faze.
Z prostych i tanih rzeczy chce jej kupic cymbalki-takie najprostsze z zabawkowego obok i bebenek.Obawiam sie dac jej moje male djembe lub bongosy bo mi zniszczy.Ja uwielbialam swego czasu grac na perkusyjnych membranowych,uczeszczalam na warsztaty w tym kierunku (city bum bum u p.Wojtka-znany w calej polsce w swoim srodowisku rzecz jasna) i tak sobie mysle ze moze Julitka cos by miala w sobie po mnie:tak:A gitara lezy na szafie i narazie sie kurzy-z mala jest na to jeszcze,boje sie ze jej struna w oko strzeli:baffled:
A tak to jeszcze myslelismy o domku takim namiocie-na lato,pomysly zawsze sie znajda:-DZwlaszcza ze mielismy ostatnio przyplyw gotowki ze spadku,reszta wplacona na lokate i czeka na inne chwile.

edis-no swietny ten komplecik,po prostu bomba ta bombka!!!:tak:Jesli chodzi o ciuszki Japan Style-to uwazaj.Ostrzegam cie,sama mam z 6 sztuk tego typu ciuszkow i drugie tyle zwrocilam (mimo wysokich kosztow przesylki,bo zazwyczaj kupuje kilka rzeczy).Kroj maja spoko,to sa jedne z moich "najdziewniejszych" ciuchow i na pewno zwracaja uwage ale materialy z jakich sa wykonane to na 1 sezon i do hmm maz 3 pran.Stad ta cena:)Ale pare rzeczy to faktycznie hity jesli chodzi o kroj w mojej garderobie,niepowtarzalne.Przykladowo kupilam czarna sukienke ktora kompletnie jako sukienka sie nie nadawala ale jako tunika jest absolutnie super.

isku-napisalam maila na stronce "muzyka bobasa" ktora to czesc (bo polecilam znajomej i tez sie mnie pyta ktora to czesc a ja nie wiem bo mnie tez to ktos polecil i tylko tak kupilam bez wiekszej wiedzy na ten temat) i odpisali mi ze to ostatnia 7 czesc-z najbardziej zaawansowanymi aranzacjami-czyli jezeli muza jest polecana dla dzieci 0-36 mies to ta nasza plytka "madry bobas" jest blizej tych 3 latek:) w takim razie nie wiem czy jest sens zamawiac te wczesniejsze,bo juli rosnie a nie maleje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja chyba kiedyś kupiłam bluzeczkę japan style i okazało się takim badziewiem ze ani razu jej nie włożyłam, a na zdjęciach wyglądała świetnie.
Saro u nas tez książeczki dla malucha poszły do lamusa, nie inetresują w ogóle juz Zośki duzo bardziej lubi książeczki tego typu Bajki dla dzieci Jan Brzechwa Na straganie Leń (1024659413) - Aukcje internetowe Allegro bo musi być słowo czytane, z obrazków już wyrosła
A tak w ogóle to polecam to wydanie Brzechwy jest przepięke, ilustracje piękne, kolorowe, przemawiające do dziecka naprawde SUPER
Sto bajek Brzechwa Jan ** bajki bajeczki Len ZOO (1020121497) - Aukcje internetowe Allegro

ivaz-zobaczymy,u mnie tam jest szybki obrot towarem,jak sie cos nie podoba (np te ksiazeczki julicie) to wystawiam na sprzedaz:) Ostatnio mam mnie aukcji z braku czasu.

Ivaz-no dokladnie,te ciuszki Japan Style sa fajnie zrobione na foto zeby sie czlowiek dal nabrac a potem jest rozczarowanie.Te ktore zwrocilam nie nadawaly sie wogole do uzytku,te ktore mi zostaly-sa fajne ale jak juz wyzej pisalam nie zawsze zgodnie z przeznaczeniem buahahahaha :))))))

Tak sobie pomyslalam,ze ciekawe jakie pasje beda miec nasze dzieci-ciekawe jakie nowe zainteresowania w sobie rozwina-idac wlasnym torem.Ja z poczatku bylam zapisywana na rozne zajecia przez rodzicow i to im zawdzieczam to ze wiele rzeczy w zyciu mialam okazje sprobowac.Potem mi to zostalo i do dzis ciagle chce probowac czegos nowego i nowego.Wprawdzie wszystko oznacza nic-ale bycie profesjonalnym w 1 dziedzinie wg mnie jest nudne:p a zdobycie wiele roznorakich doswiadczen-bezcenne.Julicie "po mnie" zostaloby jeszcze huhu bedzie tego:kolko malarskie,kolko teatralne,balet,podroze,taniec brzucha,taniez jazzowy,taniec towarzyski,joga,kolko rzezbiarskie,gra na gitarze,gra na bebnach i pewnie jeszcze kupe innych o czym zapomnialam.Viekawe co rozwinie tak calkiem swoim torem-moze np.pilke nozna bo naprawde lubi pilki ;))))Jeszcze jest b.wazne by nie zmuszac i nie zabierac nadmiernymi zajeciami czasu na zwykla zabawe na podworku-ja jak na cos nie chcialam juz chodzic to nie chodzilam,tyle ze z baletem akurat zaluje ze tak szybko zaprzestalam.

Saro, ja mam 2 takie kasiazeczki i one Majki w ogole nie interesuja, za to szałem jest u nas takie wydanie bajek Tuwima
Tuwim Najpiękniejsze wiersze dla maluchów Wys24H (1029145456) - Aukcje internetowe Allegro
Sa super, dużo obrazków, wierszyki fajne no i twarda oprawa wiec Majka nie targa. Mam zamiar kupić z tej samej serii jeszcze wiersze Brzechwy- co prawda mam wielkie tomisko w domu z jego wierszykami ale sa normalne kartki a Majowy wszytsko niszczy:baffled:
A co do pisakownicy to ja mam wlasnie taka identyczna zielona jak Magdalenka pokazala, wiec od razu ostrzegam- przykrywka chroni jedynie przed tym zeby tam chyba ptaki i koty nie narobily, bo niestety po kilku dniach deszczu to tam było bajorko, teraz juz przykrywamy folią dodatkowo i dopiero przykrywka no ale piasek juz nie jest taki fajny:dry: Aha i lepiej nie ciągnać za uchwyt, moj Artur chciał przesunac piaskownice do słońca zeby schla i urwał kawałej, jednak plastik to plastik niestety

my też mamy te książeczki co podała ivaz - po 2zł na straganach one są, mały je lubi, a tych Twoich obrazkowych Sara nie mam i nie kupię raczej

ivaz spojrzałam jeszcze raz na cenę - za 13 bajek chcą 56zł plus przesyłka:szok: mi to wychodzi 26zł bez wysyłki!! szok ale naciągają...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny-to niedobrze z tymi ksiazeczkami ze piszecie ze sa do bani.Wydawalo mi sie ze chwalilyscie je ale moze pomylilam fora,bo czasem podczytuje jeszcze inne;)
ja juz wogole dlugo na nie czekam-jak juliscie sie nie spodobaja to wystawie albo zwroce.Tak,tak,takie z bajkami ksiazeczki tez ma-od bajek typu czerwony kapturek po jakies opowiastki ze zwierzakami ktore wrecz ubostwia i jakies tanie z tesco.Kurde,musialam pomylic fora z tymi ksiazeczkami na bank:-D

Gosia-bajki tuwima to ulubione Julity.Tuwim jej sie najbardziej podoba.Mamy inne wydanie + cd na plytce z bajkami.Mnie tez te bajeczki pochodza:)

Do góry