reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

A ja bym teraz nie kupiła wózka z gondolą, u mnie gondola była używana trzy miesiące, Zoska dostawała takich spazmów w niej ze szok. Gdybym była w ciąży kupiłabym porządna, rokładana na płasko dobrze amortyzowaną spacerówkę, trójkołową zeby była bardzo zwrotna i lekka. Chyba wolałabym kupic firmowy uzywany wózek niz nie firmowy nowy, nie chodzi mi tu o jakis szpan, ale o komfort i jakość bo bez dwóch zdań nie ma się co oszukiwać markowe wózki są porządniejsze, solidniejsze i bardziej komfortowe i dopracowane.
Chyba zeby dzieć się urodził zimą wtedy kupiłabym uzywana gondolę, a na wiosnę porządna spacerówkę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marlena te wózeczki co linki wstawiałaś są świetne,miałam Roana i dla maluszka niema nic lepszego ja wózek tak miękki.
Ja teraz jak bym kupowała wózek to właśnie nastawiła bym się na taki albo inny wygodny głęboki wygodny dla maluszka:tak:nie koniecznie 3w1 mógłby byc tylko głęboki a później jakąs fajna sprytną spacerówkę

witam kochane na ulubionym watku:)

co do wozkow-magdalenka,szok ze ci sie zepsul,tak mi przykro,ale reklamuj jak w dym!Ja tak na szybko (pewnie po raz 100tny powiem) ze mam 2 wozki i z obu jestem bardzo zadowolona.Moj ideal jesli chodzi o design to jak wiecie Cybex, uwazam ze jest the best,widze zaciekawienie przechodniow (choc juz mniejsze niz rok temu kiedy to nawet mnie zapytywano gdzie go kupilam itp-widocznie sie ropopularyzowaly juz te wozki),jest leciutki i sliczny.Natomiast mam tez wielka kolubryne o designie malo moze ciekawym (zwlaszcza w porownaniu do cybexa) ale Julita ma w nim naprawde komofrt jazdy.Jest ti wozek wielofunkcyjny,mozna go przerabiac na wiele sposobo-przypinac rozne czesci,odpinac,przerobic na golndolke,spacerowy itp.Ogromna zaleta jest niesamowita amortyzacja-na paskach,co sprawia ze wozek ma idealnie miekkie zawieszenie i jak juli byla mala to siedzac na lawce ja w nim bujalam.Kola ani drgnely-staly w miejscu-a wozkiem dalo sie bujac we wszystkie strony.Wozezek doslownie plynie,teraz wzielismy go na wycieczke,jezdzac nim po lesie i kocich lbach Julita nawet nie drgnela,a w cybexie mysle ze troche by ja jednak wytrzeslo.I ma wielki kosz na zakupy:)Tylko ma jedna wade-jest mega ciezki.Jednak oba wozki b.mi sie sprawdzaja i wybieram w zaleznosci od potrzeb ten ktory chce.

Ale ja nie o tym wpadlam sie z wami podzielic.

Chcialam wam z calego serca polecic kilka rzeczy ktore ostatnio nabylismy dla Julity i sa wg mnie super.Oczywiscie to kwestia gustu-mozna sie ze mna nie zgodzic,mozna polemizowac:)Otoz Juli ma wiele (na dzien dzisiejszy to 17) plyt cd
z rozna muzyka dla dzieci,bajkami,sluchowiska,wyliczanki,zabawy spiewne itp.

Jesli chodzi o bajki-polecam te czytane przez aktorow-ja mam plytke z bajkami czytana przez aktorow krakowskiego teatru i jest fajna-zarowno dykcyjnie,intonacyjnie,w odpowiednim tempie i bez szumu.Podkladu muzycznego brak i dzieki temu slychac wyraznie slowa i rymy.Julita uwielbia zwlaszcza lokomotywe i rzepke.Bajek jest cale zatrzesienie na allegro.

Jesli chodzi o muzyke dla dzieci,jestem oczarowana seria "muzyka dla bobasa".Mamy narazie tylko 1 plytke na probe "madry bobas" i naprawde kompozycje sa piekne.Sa to same wersje instrumentalne,bez slow,muzyczka spokojna ale radosna z lekka nutka sentymentalna bo przewazaja dzwieki molowe a nie durowe (gralam kiedys na gitarze wiec cos tam umiem rozroznic),do tego wplecione spontaniczne jazzowe podspiewywane"tututu",gaworzenie bobasa,dziweki natury (spiew platkow,szum morskich fal)-naprawde wsrod licznych plyt z muzyka dla dzieci ktore ma Julita ta jest the best.Mam ochote kupic cala serie.To jest taka plyta,ze zal jak sie juz konczy,ze czlowiek dorosly z checia tego slucha,nawet na spokojna impreze w tle sie nadaje (ale do sluchania a nie do tanczenia) ;))) Jest cos magicznego w tej muzyce,ona wyzwala jakas milosc i uspokaja.Np.Julita sluchajac tej muzyki ciagle sie do mnie lasi,przytula,lezy sobie az wreszcie zasnela dzis na drzemke (wlasnie spi) bez smoczka-co u nas jest nietypowe bo ona jeszcze zasypia ze smokiem...To jest dosc ubogi podklad melodyczny,bazuje na dzwiekach pianina przetworzonego elektronicznie (syntezatory) i ogolnie sekcja instrumentalna jest dosc uboga ale dzieki temu muzyka nie jest meczaca dla uszu jak te wszystkie spiewane piosenki przez chorki rozwrzeszczanych dzieciakow z podkladem a'la disco polo;)Ta seria ma b.wiele pozytywnych opinii na necie,sa tez probne utwory do posluchania na jakiejs stronce www,jak znajde to wkleje.naprawde kompozycje na wysokim poziomie.My mamy Mądry bobas a ta seria wyglada tak:
muzyka bobasa na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje

internetowe Allegro

a tu znalazlam te probne utwory i opis serii:

http://www.muzykabobasa.pl/

To jest tylko po kilkanascie sekund wiec niezbyt dokladnie daja proownanie z calym utoworem-w kazdym razie caly utwor brzmi 100 razy lepiej.Ja nawet popuscilam lezke (w sensie pozytywnym) na ostatniej kompozycji,po prostu poruszajace kompozycje,ktore cos w czlowieku wyzwalaja.ozna te sciagnac z netu (jak wszystko) ale wg mnie warto kupic plyty bo sa tego warte a cena nie jest z kosmosu.

Druga plytke muzyczna jaka polecam to "rosne z piosenka".Tutaj podklad melodyczny polega tylko na odwzorowaniu na pianinie podstawowej linii melodycznej,ale to dlatego ze piosenki sa z tekstami,na ktorych sie nalezy skupic bo aktywizuja tzn np,pani spiewa ze tu mam kolanka,tu raczki,tu glowke (i dziecko pokazuje na sobie).Tez b.fajna plyta,juli na nia dobrze reaguje i troche pokazuje czesci ciala (plyta porusza wiele tematow nie tylko czesci ciala;)))
ale jednak muzyka bobasa robi na niej weiksze wrazenie.
rosnę z piosenką na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

To tyle ode mnie w tym temacie.W zlobku Juli bedzie miala rytmike (dodatkowo platna...) i kolko teatralne (jak oni pracuja z dziecmi w wieku 2-3 lat jak moja panna mowi niewiele slowek?),niech wiec sie dziewczyna oslucha.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sara wiem o czym piszesz - to Raimond Lap - jest 5 płyt (ściągnęłam za darmo z internetu) i puszczałam to mojemu głównie jak był niemowlakiem, teraz już dawno nie puszczałam, jest to fajne, bardzo go rozśmieszały niektóre melodyjki jeszcze jak na macie leżał - widziałam ze ma lepszy humor przy niektórych, masz rację ze sa extra, w tle w tych innych też są słowa mama tata, grzechotki, zabawki, płacz dziecka, śmiech itd, faktycznie muszę włączyć mojemu zaraz, bo już o tym zapomniałam :-D
jest: klasyka bobasa, muzyka bobasa vol. 1, 2 i 3 i usypianki bobasa, Ty masz muzykę vol.1 jak mówisz że są ptaszki i morze...

a z innych to puszczałam mojemu wiersze Brzechwy - śpiewane - extra są, moja ulubiona to Sum, na straganie też extra

Ostatnia edycja:
reklama
Ja Quinny nie polecam, może i do marketu byłby dobry ale chyba tylko tam :tak:

Wózki pokazane przez marlenę - cudna ta inglesina. Choć byłam tak zagorzałym przeciwnikiem tego typu pojazdów, twierdzę tak samo jak maniulka, że taki wózio dla niemowlaczka jest super. Roany też w fajnych wersjach kolorystycznych występują. Używany można już za fajną cenkę kupić :tak:

Do góry