witam kochane na ulubionym watku
co do wozkow-magdalenka,szok ze ci sie zepsul,tak mi przykro,ale reklamuj jak w dym!Ja tak na szybko (pewnie po raz 100tny powiem) ze mam 2 wozki i z obu jestem bardzo zadowolona.Moj ideal jesli chodzi o design to jak wiecie Cybex, uwazam ze jest the best,widze zaciekawienie przechodniow (choc juz mniejsze niz rok temu kiedy to nawet mnie zapytywano gdzie go kupilam itp-widocznie sie ropopularyzowaly juz te wozki),jest leciutki i sliczny.Natomiast mam tez wielka kolubryne o designie malo moze ciekawym (zwlaszcza w porownaniu do cybexa) ale Julita ma w nim naprawde komofrt jazdy.Jest ti wozek wielofunkcyjny,mozna go przerabiac na wiele sposobo-przypinac rozne czesci,odpinac,przerobic na golndolke,spacerowy itp.Ogromna zaleta jest niesamowita amortyzacja-na paskach,co sprawia ze wozek ma idealnie miekkie zawieszenie i jak juli byla mala to siedzac na lawce ja w nim bujalam.Kola ani drgnely-staly w miejscu-a wozkiem dalo sie bujac we wszystkie strony.Wozezek doslownie plynie,teraz wzielismy go na wycieczke,jezdzac nim po lesie i kocich lbach Julita nawet nie drgnela,a w cybexie mysle ze troche by ja jednak wytrzeslo.I ma wielki kosz na zakupy
Tylko ma jedna wade-jest mega ciezki.Jednak oba wozki b.mi sie sprawdzaja i wybieram w zaleznosci od potrzeb ten ktory chce.
Ale ja nie o tym wpadlam sie z wami podzielic.
Chcialam wam z calego serca polecic kilka rzeczy ktore ostatnio nabylismy dla Julity i sa wg mnie super.Oczywiscie to kwestia gustu-mozna sie ze mna nie zgodzic,mozna polemizowac
Otoz Juli ma wiele (na dzien dzisiejszy to 17) plyt cd
z rozna muzyka dla dzieci,bajkami,sluchowiska,wyliczanki,zabawy spiewne itp.
Jesli chodzi o bajki-polecam te czytane przez aktorow-ja mam plytke z bajkami czytana przez aktorow krakowskiego teatru i jest fajna-zarowno dykcyjnie,intonacyjnie,w odpowiednim tempie i bez szumu.Podkladu muzycznego brak i dzieki temu slychac wyraznie slowa i rymy.Julita uwielbia zwlaszcza lokomotywe i rzepke.Bajek jest cale zatrzesienie na allegro.
Jesli chodzi o muzyke dla dzieci,jestem oczarowana seria "muzyka dla bobasa".Mamy narazie tylko 1 plytke na probe "madry bobas" i naprawde kompozycje sa piekne.Sa to same wersje instrumentalne,bez slow,muzyczka spokojna ale radosna z lekka nutka sentymentalna bo przewazaja dzwieki molowe a nie durowe (gralam kiedys na gitarze wiec cos tam umiem rozroznic),do tego wplecione spontaniczne jazzowe podspiewywane"tututu",gaworzenie bobasa,dziweki natury (spiew platkow,szum morskich fal)-naprawde wsrod licznych plyt z muzyka dla dzieci ktore ma Julita ta jest the best.Mam ochote kupic cala serie.To jest taka plyta,ze zal jak sie juz konczy,ze czlowiek dorosly z checia tego slucha,nawet na spokojna impreze w tle sie nadaje (ale do sluchania a nie do tanczenia)
)) Jest cos magicznego w tej muzyce,ona wyzwala jakas milosc i uspokaja.Np.Julita sluchajac tej muzyki ciagle sie do mnie lasi,przytula,lezy sobie az wreszcie zasnela dzis na drzemke (wlasnie spi) bez smoczka-co u nas jest nietypowe bo ona jeszcze zasypia ze smokiem...To jest dosc ubogi podklad melodyczny,bazuje na dzwiekach pianina przetworzonego elektronicznie (syntezatory) i ogolnie sekcja instrumentalna jest dosc uboga ale dzieki temu muzyka nie jest meczaca dla uszu jak te wszystkie spiewane piosenki przez chorki rozwrzeszczanych dzieciakow z podkladem a'la disco polo
Ta seria ma b.wiele pozytywnych opinii na necie,sa tez probne utwory do posluchania na jakiejs stronce www,jak znajde to wkleje.naprawde kompozycje na wysokim poziomie.My mamy Mądry bobas a ta seria wyglada tak:
muzyka bobasa na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje
internetowe Allegro
a tu znalazlam te probne utwory i opis serii:
http://www.muzykabobasa.pl/
To jest tylko po kilkanascie sekund wiec niezbyt dokladnie daja proownanie z calym utoworem-w kazdym razie caly utwor brzmi 100 razy lepiej.Ja nawet popuscilam lezke (w sensie pozytywnym) na ostatniej kompozycji,po prostu poruszajace kompozycje,ktore cos w czlowieku wyzwalaja.ozna te sciagnac z netu (jak wszystko) ale wg mnie warto kupic plyty bo sa tego warte a cena nie jest z kosmosu.
Druga plytke muzyczna jaka polecam to "rosne z piosenka".Tutaj podklad melodyczny polega tylko na odwzorowaniu na pianinie podstawowej linii melodycznej,ale to dlatego ze piosenki sa z tekstami,na ktorych sie nalezy skupic bo aktywizuja tzn np,pani spiewa ze tu mam kolanka,tu raczki,tu glowke (i dziecko pokazuje na sobie).Tez b.fajna plyta,juli na nia dobrze reaguje i troche pokazuje czesci ciala (plyta porusza wiele tematow nie tylko czesci ciala
))
ale jednak muzyka bobasa robi na niej weiksze wrazenie.
rosnę z piosenką na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
To tyle ode mnie w tym temacie.W zlobku Juli bedzie miala rytmike (dodatkowo platna...) i kolko teatralne (jak oni pracuja z dziecmi w wieku 2-3 lat jak moja panna mowi niewiele slowek?),niech wiec sie dziewczyna oslucha.