To, że wózek na pasach jest najwygodniejszy dla dziecka to chyba wie każdy, to czy takie wózki podobają się wszystkim to już kwestia gustu .... a o tym wiadomo ... się nie dyskutuje ;-)
Ivaz a wiesz ja uważam, że wybór spacerówki rozkładanej na płasko ma swoje plusy i minusy. Plus jest taki, że nie przepłaca się za tą gondolkę, jest lżejszy .... ale jednak spacerówka na dużych kołach (zazwyczaj z wózka wielofunkcyjnego) jest niezastąpiona zimą ...... Ty zatrzymałaś sobie slaloma, Sara swego dużego "czołga", ja swojego wielofunkcyjnego Bostona. "Zwykła" spacerówka sobie nie poradzi raczej zimą.
Małgosia w gondoli jeździła 3,5 miesiąca i podobnie do Zosi darła ryja jakbym jej krzywdę robiła. Nienawidziłam z nią wychodzić na spacery .... dla mnie to było takie obciążenie psychiczne jak ci tu wyje dziecko a ludzie na ciebie patrzą, a gondolke miałam jedną z większych więc mogła by długo służyć .....
Potem przez około miesiąc woziłam Gosię w foteliku na stelażu ..... jaka to była ulga, gdy to dziecko wreszcie przestało wyć. A potem w spacerówce na półleżąco.
Eve moja gondolka miała regulowane dno, ale powiem ci, że ono było tak regulowane, że nadawała się tylko dla dziecka już siedzącego, najniższe ułożenie było dla Gosi za wysokie. wymuszało siedzenie - a na to było za wcześnie.
A wiecie co ja bym teraz zrobiła. Za przykład posłużę się wózkami firmy Jedo (Ivaz osobiście myślę, że to naprawdę fajne wózki, i spacerówki mają w miarę ok - a na pewno lepsze wykończenie od mojego Bostona).
Kupiła bym (pewnie używany) komplket np bartatiny i do tego u producenta dokupiła stelaz fyna (skrętne koła) z racji, że gondolki i spacerówki na obu stelażach montuje się tak samo miała bym 2 wózki - za trochę mniejszą cenę. Na pasach i ze skrętnymi kołami - i stelaż wybierała w zależności od potrzeby. Ale ma pomysła
A swoją drogą ... gdy już tak o wózkach, gdy Gosia była malusieńka to u mnie w mieście królowały wózki marki x-lander xa no było ich na pęczki, a teraz króluje jumper tako - x-landery już rzadko kiedy widuję, chyba, że starsze wersje już spacerówki - ot taka ciekawostka ;-);-)