reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

mój Kuba ma chyba z 5 sorterów :baffled: tez ma tego Smiki i ślimaka, i jeszcze jakieś tam, ale na razie najbardziej lubi garnuszek FP z tych wszystkich sorterów

a co do wózków, nie kupiłabym takiej gondoli jak pokazała Marlena, po pierwsze nie podobają mi się, a po drugie Kuba też w gondoli spędził jakieś 3 miesiące i nie chciał w niej jeździć :eek: a ze spacerowych co pokazane były wyżej ten mi się podoba na wakacje, tyle że mój Kuba to już by się w nim nie zmieścił ;p http://babyology.com.au/images/stories/blog_images/2007-08/joolz_bloom.jpghttp://babyology.com.au/images/stori...oolz_bloom.jpg

reklama
Ale jestem zła, te trampki co Wam pokazywałam były tez jako kup teraz, dzis chciałam kupic ( szare :-D ) patrze i nie ma jest sama licytacja. Wycwanił sie facet bo przez licytacje lepiej zarabiał niz jako kup teraz :-(

Muszę licytowac buuuu...

Ostatnia edycja:
super są te trampki, tylko nie wiem czy kupować, bo mamy tyle butów, nie nie ma ich kiedy zakładać :/ kurcze, może kupię i będę czekać, że pogoda się poprawi to i wyjść będzie w nich gdzie ;p

ale teraz numerem jeden w zakupach jest komplet mebelków, chyba kupię takie jak ma Oli.p bo na razie nic ciekawszego nie znalazłam, tyle że wcześniej kosztowały 100zł a teraz 75zł ;] Kubusiowy komplet mebelków dla dzieci! (1029804007) - Aukcje internetowe Allegro

Mnie się nawet te roany podobają :tak: Moja Ada też jeździła 3,5 m-ca w gondoli i się przesiadłyśmy w spacerówkę, ale gdyby ta gondola miała regulowane dno to pewnie by mogła jeździć dłużej. Ona poprostu była ciekawa świata. Także clasyczna inglesina czy roan za grosze jak najbardziej :tak:

Co do jolzza, to może i on wygląda, ale dla mnie to wózek pokroju quinny - przereklamowany i już :tak: kubełkowa spacerówka dobra dla niemowlaka ale nie dla większego dziecka.

Co do wózków jane, to ja się zgadzam z ivaz, wiem bo sama mam.

To, że wózek na pasach jest najwygodniejszy dla dziecka to chyba wie każdy, to czy takie wózki podobają się wszystkim to już kwestia gustu .... a o tym wiadomo ... się nie dyskutuje ;-)
Ivaz a wiesz ja uważam, że wybór spacerówki rozkładanej na płasko ma swoje plusy i minusy. Plus jest taki, że nie przepłaca się za tą gondolkę, jest lżejszy .... ale jednak spacerówka na dużych kołach (zazwyczaj z wózka wielofunkcyjnego) jest niezastąpiona zimą ...... Ty zatrzymałaś sobie slaloma, Sara swego dużego "czołga", ja swojego wielofunkcyjnego Bostona. "Zwykła" spacerówka sobie nie poradzi raczej zimą.

Małgosia w gondoli jeździła 3,5 miesiąca i podobnie do Zosi darła ryja jakbym jej krzywdę robiła. Nienawidziłam z nią wychodzić na spacery .... dla mnie to było takie obciążenie psychiczne jak ci tu wyje dziecko a ludzie na ciebie patrzą, a gondolke miałam jedną z większych więc mogła by długo służyć .....
Potem przez około miesiąc woziłam Gosię w foteliku na stelażu ..... jaka to była ulga, gdy to dziecko wreszcie przestało wyć. A potem w spacerówce na półleżąco.

Eve moja gondolka miała regulowane dno, ale powiem ci, że ono było tak regulowane, że nadawała się tylko dla dziecka już siedzącego, najniższe ułożenie było dla Gosi za wysokie. wymuszało siedzenie - a na to było za wcześnie.

A wiecie co ja bym teraz zrobiła. Za przykład posłużę się wózkami firmy Jedo (Ivaz osobiście myślę, że to naprawdę fajne wózki, i spacerówki mają w miarę ok - a na pewno lepsze wykończenie od mojego Bostona).
Kupiła bym (pewnie używany) komplket np bartatiny i do tego u producenta dokupiła stelaz fyna (skrętne koła) z racji, że gondolki i spacerówki na obu stelażach montuje się tak samo miała bym 2 wózki - za trochę mniejszą cenę. Na pasach i ze skrętnymi kołami - i stelaż wybierała w zależności od potrzeby. Ale ma pomysła :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-p:-p:-p

A swoją drogą ... gdy już tak o wózkach, gdy Gosia była malusieńka to u mnie w mieście królowały wózki marki x-lander xa no było ich na pęczki, a teraz króluje jumper tako - x-landery już rzadko kiedy widuję, chyba, że starsze wersje już spacerówki - ot taka ciekawostka ;-);-)

Magdalenka własnie ze akurat wózki jedo mają fajne gondole ale na spacerówki wszyscy narzekają, po pierwsze materiał jest sliski ze dzieciak cały czas zjeżdza, cały czas musiałam Zochę podciągać do góry, po drugie budka nie obejmowała mi cełego oparcia jak było rozłozone i po po bokach robiły się dziury, nie podobał mi sie pałąk i taki pasek materiałowy miedzy nogami ogólnie spacerówka jedo jest takim dodatkiem aby wóżek mozna było nazwać wielofunkcyjnym, , no i brzydka ta spacerówka jak nie wiem co, nie wspomnę już o foteliku bo to już był koszmar Zocha mi sie w nim tak pociła, ze aż czasami "pływała" taki sztuczny ten materiał

A co do Warszawki to z wózkami róznie, zależy jak dzielnica, jaka galeria handlowa, jaki park generalnie im bogatsza dzielnica, tam gdzie jest duzo nowych osiedli to same "wypasione" bryki jeżdzą, u mnie na Pradze najwięcej widac wózków typu baby merc i coneco, raczej skromnie.
Ale chyba ogólnie ze spacerówek parasolek to maclaren i peg perego pliko są najbardziej popularne a z tych większych spacerówek sporo widać quinny, jane i x-landerów

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do budek w jedo to to jest chyba ta sama co w gondolce ..... ja tez tak mam i to jest koszmar, bo nie przylega dokładnie i robią się dziury jak piszesz ....
A co do zsuwania, mi się Małgoś też na początku zsuwała, ale wydaje mi się, że to kwestia tego, że ona trochę była za mała jeszcze do spacerówki ....

Agnesia faktycznie!!! teraz tańsze i większy wbór!!! no ale cóż poradzę.

U nas królują tako i coneco a i zapomniałam o mutsy - teraz, gdybym miała kupować to właśne jego bym kupiła, strasznie mi się podoba, szkoda że go 1,5 roku temu nie widziałam!!! A spacerowki to głownie bebe designe, widziałam tylko jednego mclarena!! no i mój zooper też jedyny.

Kaczuszka też dzisiaj widziłam ulotkę, ciekawe do kiedy ta promocja.

Co do butów to my mamy jedne - adidaski, też przymieżam się do zakupu trampeczek, a jutro idziemy po gumiaki bo mu dizsiaj przemokły buty jak łaził po mokrej trawie.

reklama
We Wrocku, a przynajmniej w mojej dzielnicy to królują właśnie mutsy :tak: Ja bym jednak nie kupiła, bo ciężki wózek i to siedzisko spacerówki nie do końca mi się widzi.
sporo jest x-landerów, maxi cosi, roanów. Ze spacerówek to już mclareny, lole, pp, coneco. Jane mam okolicy tylko ja i jedna dziewczyna, jest też bugaboo cameleon i stork i chyba teutonia.

no zapomniałam o chicco - to jest wszędzie i w każdym możliwym modelu...

Do góry