reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ivaz - ten fotelik jest bardzo fajny... chociaż ja za bardzo nie widzę różnycy w tych fotelikach... więc pewnie jak byś pokazała inny to tez bym powiedziała, że fajny :-D:-D:-D
przymierzaliśmy do samochodu kilka - poza wyglądem zewn za bardzo się nie różniły czy te za 300zł czy te za 1200, firmówki czy nie - oczywiście nie mówię o crash testach!!! bo tego akurat nie sprawdzałam - ale na jakiej podstawie są przeprowadzane crash testy? - chyba zależy od wyglądu fotelika - boki, zagłówki, pasy bezpieczeństwa oraz umocowanie w samochodzie. także pod wzgl zewn niewiele się te foteliki różniły, a jeżeli chodzi o umocowanie w samochodzie to już chyba bardziej zależy od samochodu...

Jasiek już jeździ w takim 9-18 i jest bardzo fajnie - bardzo stabilnie w nim siedzi, nie lata na boki, ale w miarę ma swobodę, żeby było wygodnie, no i wygodnie się mu w nim tez śpi, bo już zaliczyliśmy podróż 350km
myślę, że dziecko nie musi za bardzo stabilnie siedzieć żeby już jeżdzić w takim foteliku zwróconym do przodu, jest dobrze wpasowane w fotelik, i zabezpieczone z każdej strony.
także polecam przesiadanie się na "starsze" foteliki :-)

reklama
ivaz, ja mam recaro ale stary model, wozimy go w drugim samochodzie i Adzie bardzo fajnie w nim się siedzi. Jak będziemy mysleć o zakupie drugiego większego fotelika też biorę go pod uwagę. Chcę mieć bezpieczny fotelik:tak:

my wozimy adasia w maxi cosi priori i uwazam ze to była dobra decyzja zeby go przesadzic...miesci sie super, nawet w kurtce czy kombinezonie...a przesadzilismy do jak nie miał 9 kg-nadal nie ma...

wczoraj byłam w dzieciowym sklepie-takim mega duzym- i ogladałam co by tu jeszcze mozna podpowiedziec jako prezent dla adasia-bo w wigilie moje dziecie ma imieniny-i zdecydowalimsy sie na takie zabawki
http://www.allegro.pl/item784427397_zyrafa_pelna_klockow_fisher_price_od_6_cy.html
http://www.allegro.pl/item777781016_chicco_2009_edukacyjny_chodzik_pchacz_2w1_gratis.html

musze zmykac, mały ryczy, potem wkleje reszte

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bansik - a, tak mi się powiedziało, bo akurat pracuję w branży budowlanej i częściowo budujemy tą Ikeę i samo wspomnienie o niej wywołuje u mnie wysypkę...

co do urządzania pokoików dziecięcych to modro - podałaś super pomysły w którymś z postów!!!
a u mnie byli wczoraj goście (obydwoje architekci) i wymyślili,że te puzle piankowe, na których bawi się Jasiek można by użyć na ścianę jak tapetę :-D :-D uważam, ze to super pomysł!
oni teraz urządzają sobie sypialnię i stwierdzili, że wytapetowanie tymi puzlami całej ściany kosztowało by ich mniej niż malowanie ściany farbą :-D :-D
trochę są wprawdzie wystająe, ale jakby była to cała ściana to by nie miało znaczenia.. ale może by było zrobić z nich np. tylko fragment ściany, lub taki pasek na wysokości np. 1metra przez całą długość ściany. :))))

Ostatnia edycja:
Bansik tez myslalam o tej nakladce na krzeslo za miast krzeselka do karmienia,ale tutaj widzialam tylko sama nakladke bez tacki a no i jeszcze napisane jest ze po 12m a tu widze ze po 6m :baffled:a to samo jest u nas:baffled:

Modroklejka zyrafka fajna ale pchacz jeszcze fajniejszy - widze ze to nowka sztuka chodzi mi o to ze calkiem inny od tych pozostalych - super!!

reklama
ja też się nad pchaczem zastanawiam... moja mama mówi, że to niebezpieczne - że ucieknie i się dziecko przewróci... tak jest faktycznie?? co do zabawek FP to my m.in mamy taką piramidę: Fisher Price - Piramida z kółek - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje i jest super - Zuzka wiecznie ma wszystko w buzi i te kółka są reweacujne. mamy też taką z ikea ale drewnianą - i boję się tego drewnianego lakieru... i taką: Kąpielowa Kaczuszka Fisher Price :: Swiat-zabawek.pl

i a jest dziwna ; są momenty że Zuzia ją uwilbia i takie, których kaczka mogłaby nie istnieć
mamy też taką kolejkę,
AMtoys.pl - hurtownia zabawek: Muzyczna Jeżdżąca Parada Amazing Animals
Zuzia lubi ją obserwować ale nizbyt długo. poza tym na naszym dywanie nie jeździ długo - raczej pokonuje kawałek trasy i staje:dry:

Do góry