reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Faktycznie koszulka super ale b droga i raczej nie sprawie sobie jej skoro sytuacja się zmieniła i musze sama wszystko pupic tzn nie dostane ubranek :( dla Dziecka a tu ono najważniejsze

reklama
Magda19lenko :-D:-D ja kupilam te 15 sztuk w rozmiarze od 0 do 3 miesiecy.Jesli bedzie tak samo ruchliwe jak Vanessa gdy byla niemowlakiem to srednio co 1,5 godziny zmiana ubranek:-D,bo kupa na plecach:sorry2:byla,albo rozlane mleko.Ja mam fiola na punkcie ubranek :rofl2:.Mam juz ubranek na pierwsze pol roku dziecka ,wlacznie ze kurteczkami jak sie chlodniej zrobi;-).Pozniej bede juz za gruba i ociezala by kupowac ,rozgladac sie itd.Ja srednio mam ok.10 sztuk z kazdego rodzaju
ubranek(ale ponad polowe dala nam tesciowa bo ma szwalnie ubranek niemowlecych:-D;-)),wiec kosztowalo mnie to usmiech:-).Natomiast wlasnie bluzeczki,ky=urteczki itd kupujemy sami,bo po corece rozwego nie zaloze chlopakowi:baffled:

ja w sumie nie wiem ile mam czego...mam sporo ciuszkó to fakt, ale jakos nigdy tego nie przeliczyłam...porozkładałąm do na dwie czesci od 0 do 4-5 mc i od 45 w zwyz...i tak na oko mysle ze tych małych jest wystarczajaco-tylko nie wiem jak bedzie z dopasowaniem ich do pogody, bo mam troche cieplejszych i troche cienszych-tych wiekszych pewnie trzeba bedzie dokupic

Dziewczynki co do ubranek to licytuje na 1 aukcji allegro z ubrankami dla maluszka:-) Nie bede wklejac jednak linka bo jeszcze tej aukcji nie wygralam a z moimi nieduzym budzetem niekoniecznie ja wygram.Ale jak nie wygram to upatrzylam inne aukcje tez z malymi cudenkami.Jak tylko wygram ktoras z aukcji i paczusia juz dojdzie to porobie fotki i wkleje.A wogole to zdziwicie sie ale mnie bardziej podobaja sie ubranka dla chlopcow!Takie dla malych macho-sloooodkie,u dziewczynek za duzo rozu,falbanek itp ale da sie upatrzec.
Co do pizamek to jak pisalam mam ich 7,z czego 3 przydadza sie na okres ciazy i karmienia.Pozostale 4 to kuse satynowe koszulki lub pizamki z szortami wiec troche nie bardzo do szpitala;-)Swoja koszulke ciazowa oraz moje ukochane dalmatynczyki wkleje po weekendzie bo ida do prania.Sexy nie sa ale słooodkie a ja lubie slodziutkie pizamki:tak:

M R fajne ciuszki.
Wczoraj weszłam do sklepu z używaną odzieżą byłam ciekawa co tam zobaczę .
Pani widząć że jestem w ciąży i oglądam używane ciuszki dziecięce zza lady wyciągła reklamówkę z nowymi albo mało używanymi ciuszkami.:-):-):-)
Oczywiście cena za sztukę ale i tak się opłacało bo same firmówki pożądny materiał.
Nie kupiłam tego dużo bo muszę przejżeć ubranka u mamy po córkach ale na parę rzeczy się skusiłam.

Załączniki

• DSC09111.JPG
    DSC09111.JPG
    52,3 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC09112.JPG
    DSC09112.JPG
    52,9 KB · Wyświetleń: 39
mamusia...słodkie...

w lumpkach sa czasmi takie fajne rzeczy ze szok! czesc z tych ubranek które ja mam tez jest z lumpów-tak mówiły kuzynki kótre mi dawały-a wszystko taka milutka bawełna!

ja dużo ciuszków mam po synku - o ile wrócą do mnie bo pożyczyłam wszystkie - muszę sprawdzić w jakim stanie, bo od mojej ciąży przeszły już 4 dzieci :baffled: ale liczę że też tym którym pożyczałam dadzą coś swojego
mój synalek urodził się latem, więc część letnich nie wykorzystam z oczywistych względów
tak się zastanawiam - jak urodzimy luty, marzec, to czy czasami takiego kombinezonu nie kupić, no bo w marcu, a czasem nawet kwietniu jest mroźno???
jak myślicie - szczególnie mamy, które rodziły już około tego terminu?

kaczuszka...ja mam kombinezonik...malutki i niezbyt grubasny, ale włąsnie taki jesienno wiosenny-bo w zeszłym roku było bardzo zimno-pamietam ze 2 dni przed weselem brata meza szukałąm cieplejszej sukienki i marynarki bo było tyllko 7 stopni-11 kwietnia!!!

a tak wogole dla mam z poznania polecam wybranie sie do ETC-jest tam taki sklep z wozeczkami miedzy innymi...ale maja tez duzo slicznych ubranek-nie jest to zaden sklep firmowy typu 5-10-15, ale ubranka sa sliczne i nawet nie zbyt drogie

my wczoraj w Kidde w Pestce kupilismy wanienke-w sumie poszlismy po prezent dla malucha na chrzciny na niedziele a kupilismy dla naszego synka sporo rzeczy....sliczna wanienke-wszedzie sa takie pastelowe a my kupilismy taka zywozioelona a na dodatek przezroczysta....dla mnie bomba...otem wkleje zdjecie

kupilismy tez wieszaczki na ubranka,2 pokrowce frotte na przewijak, poduszke klin z pianki, dla mnie taki rogal do spania, płyn miltona do mycia i dezyfekcji-jden juz zuzyłam a kolezanka powiedziała mi ze mozna nim niezle zdezyfekowac min pralke-a ze i tak miałam to zrobic wiec kupiłam i 3 przescieradełka do wozka-ale to w mothercare

Dziewczyny a co mylicie o spiworku zamiat kombinezonu?Przypomina mi sie sasiadka ze starego mieszkania ktorej jak zagladalam do wozka to sie zachwycalam jakie sliczne "ubranko" a ona do mnie ze to spiworek a nie ubranko_O ile pamietam to bylo jakby polarowe i jakos musialo rosnac z tym dzieckiem bo z rok to jak nic w tym dzidzie trzymala-i miala rozne kolorki.Sliczne to bylo,zajrzalam na allergo i widze ze wybor jest ogromny od cieplych po ciensze,od polarowych,welnianych po ortalionowe itp.Ceny nie powiem,rozne.

reklama
Do góry