reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Faktycznie koszulka super ale b droga i raczej nie sprawie sobie jej skoro sytuacja się zmieniła i musze sama wszystko pupic tzn nie dostane ubranek :( dla Dziecka a tu ono najważniejsze

reklama
Magda19lenko :-D:-D ja kupilam te 15 sztuk w rozmiarze od 0 do 3 miesiecy.Jesli bedzie tak samo ruchliwe jak Vanessa gdy byla niemowlakiem to srednio co 1,5 godziny zmiana ubranek:-D,bo kupa na plecach:sorry2:byla,albo rozlane mleko.Ja mam fiola na punkcie ubranek :rofl2:.Mam juz ubranek na pierwsze pol roku dziecka ,wlacznie ze kurteczkami jak sie chlodniej zrobi;-).Pozniej bede juz za gruba i ociezala by kupowac ,rozgladac sie itd.Ja srednio mam ok.10 sztuk z kazdego rodzaju
ubranek(ale ponad polowe dala nam tesciowa bo ma szwalnie ubranek niemowlecych:-D;-)),wiec kosztowalo mnie to usmiech:-).Natomiast wlasnie bluzeczki,ky=urteczki itd kupujemy sami,bo po corece rozwego nie zaloze chlopakowi:baffled:

ja w sumie nie wiem ile mam czego...mam sporo ciuszkó to fakt, ale jakos nigdy tego nie przeliczyłam...porozkładałąm do na dwie czesci od 0 do 4-5 mc i od 45 w zwyz...i tak na oko mysle ze tych małych jest wystarczajaco-tylko nie wiem jak bedzie z dopasowaniem ich do pogody, bo mam troche cieplejszych i troche cienszych-tych wiekszych pewnie trzeba bedzie dokupic

Dziewczynki co do ubranek to licytuje na 1 aukcji allegro z ubrankami dla maluszka:-) Nie bede wklejac jednak linka bo jeszcze tej aukcji nie wygralam a z moimi nieduzym budzetem niekoniecznie ja wygram.Ale jak nie wygram to upatrzylam inne aukcje tez z malymi cudenkami.Jak tylko wygram ktoras z aukcji i paczusia juz dojdzie to porobie fotki i wkleje.A wogole to zdziwicie sie ale mnie bardziej podobaja sie ubranka dla chlopcow!Takie dla malych macho-sloooodkie,u dziewczynek za duzo rozu,falbanek itp ale da sie upatrzec.
Co do pizamek to jak pisalam mam ich 7,z czego 3 przydadza sie na okres ciazy i karmienia.Pozostale 4 to kuse satynowe koszulki lub pizamki z szortami wiec troche nie bardzo do szpitala;-)Swoja koszulke ciazowa oraz moje ukochane dalmatynczyki wkleje po weekendzie bo ida do prania.Sexy nie sa ale słooodkie a ja lubie slodziutkie pizamki:tak:

M R fajne ciuszki.
Wczoraj weszłam do sklepu z używaną odzieżą byłam ciekawa co tam zobaczę .
Pani widząć że jestem w ciąży i oglądam używane ciuszki dziecięce zza lady wyciągła reklamówkę z nowymi albo mało używanymi ciuszkami.:-):-):-)
Oczywiście cena za sztukę ale i tak się opłacało bo same firmówki pożądny materiał.
Nie kupiłam tego dużo bo muszę przejżeć ubranka u mamy po córkach ale na parę rzeczy się skusiłam.

Załączniki

• DSC09111.JPG
    DSC09111.JPG
    52,3 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC09112.JPG
    DSC09112.JPG
    52,9 KB · Wyświetleń: 37
mamusia...słodkie...

w lumpkach sa czasmi takie fajne rzeczy ze szok! czesc z tych ubranek które ja mam tez jest z lumpów-tak mówiły kuzynki kótre mi dawały-a wszystko taka milutka bawełna!

ja dużo ciuszków mam po synku - o ile wrócą do mnie bo pożyczyłam wszystkie - muszę sprawdzić w jakim stanie, bo od mojej ciąży przeszły już 4 dzieci :baffled: ale liczę że też tym którym pożyczałam dadzą coś swojego
mój synalek urodził się latem, więc część letnich nie wykorzystam z oczywistych względów
tak się zastanawiam - jak urodzimy luty, marzec, to czy czasami takiego kombinezonu nie kupić, no bo w marcu, a czasem nawet kwietniu jest mroźno???
jak myślicie - szczególnie mamy, które rodziły już około tego terminu?

kaczuszka...ja mam kombinezonik...malutki i niezbyt grubasny, ale włąsnie taki jesienno wiosenny-bo w zeszłym roku było bardzo zimno-pamietam ze 2 dni przed weselem brata meza szukałąm cieplejszej sukienki i marynarki bo było tyllko 7 stopni-11 kwietnia!!!

a tak wogole dla mam z poznania polecam wybranie sie do ETC-jest tam taki sklep z wozeczkami miedzy innymi...ale maja tez duzo slicznych ubranek-nie jest to zaden sklep firmowy typu 5-10-15, ale ubranka sa sliczne i nawet nie zbyt drogie

my wczoraj w Kidde w Pestce kupilismy wanienke-w sumie poszlismy po prezent dla malucha na chrzciny na niedziele a kupilismy dla naszego synka sporo rzeczy....sliczna wanienke-wszedzie sa takie pastelowe a my kupilismy taka zywozioelona a na dodatek przezroczysta....dla mnie bomba...otem wkleje zdjecie

kupilismy tez wieszaczki na ubranka,2 pokrowce frotte na przewijak, poduszke klin z pianki, dla mnie taki rogal do spania, płyn miltona do mycia i dezyfekcji-jden juz zuzyłam a kolezanka powiedziała mi ze mozna nim niezle zdezyfekowac min pralke-a ze i tak miałam to zrobic wiec kupiłam i 3 przescieradełka do wozka-ale to w mothercare

Dziewczyny a co mylicie o spiworku zamiat kombinezonu?Przypomina mi sie sasiadka ze starego mieszkania ktorej jak zagladalam do wozka to sie zachwycalam jakie sliczne "ubranko" a ona do mnie ze to spiworek a nie ubranko_O ile pamietam to bylo jakby polarowe i jakos musialo rosnac z tym dzieckiem bo z rok to jak nic w tym dzidzie trzymala-i miala rozne kolorki.Sliczne to bylo,zajrzalam na allergo i widze ze wybor jest ogromny od cieplych po ciensze,od polarowych,welnianych po ortalionowe itp.Ceny nie powiem,rozne.

reklama
Do góry