reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
My mamy fotelik do 13kg. I szczerez mówiąc nie zastanawiałam się jeszcze nad kolejnym. Wiem jedno że na pewno będzie do 500zł bo na droższy nas nie stać.500 to i tak bardzo dużo jak na naszą kieszeń.

Aha pisałam o foteliku samochodowym.

Odnośnie krzesełka do karmienia dostaliśmy w spadku po dzieciaczkach z rodziny M. krzesełko drewniane. Odświeżyliśmy ostatnio blat, bo stary lakier trochę się zużył. Krzesełko jeszcze stoi u teściów, jak będziemy niedługo to zabierzemy.

Póki co karmię Gabi w bujaczku. Ten jest do 18kg więc nie ma pośpiechu.

Karolka ja tez karmie w bujaczku bo tez mam do 18kg.
Przez jakis czas jak tu byla gatka o krzeselkach do karmienia napalilam sie i ja ale teraz mi przeszlo i nie szukam,dalam sobie spokoj.
Kiedys ludzie nie mieli i dawali sobie rade,zreszta jak wielu innych rzeczy nie mieli

Ewelcia-to prawda ze ludzie sobie radzili bez krzeselek kiedys.Wogole wiele rzeczy ktore kupujemy sa tylko z wygody lub dlatego ze "spirala sie nakreca".Ja np kupilam miseczki TT tylko dlatego ze pisalyscie ze w tych z melaminy nie mozna podgrzewac w mikrofali...a dodam ze nic a nic sie z ta miseczka nie dzieje,wrecz spokojnie moge ja sprzedac jako "nowa"bo mimo ze uzywana juz od prawie 3 m-cy to calkiem jak nowa! (ani z mikrofala).Wogole to mam jeszcze troche rzeczy do sprzedania-lezaczek-bujaczek,mata edukacyjna itp-mysle ze do swiat wypchne to gdyz tymi przemiotami Juli juz sie nie interesuje.

Karolka-a kiedy kupujecie? (ten fotelik samochodowy?).My chcemy kupic w pazdzierniku i przymierzyc ten coneco zenith.Poczytalam troche na forach i jako ten "tanszy" ma w wiekszosci dobre opinie.Tylko nalezy sprawdzic czy bedzie latal;-)

Co do krzeselek do karmienia-ja ze swojego jestem b,zadowolona-odchyla sie zadowalajaco,Julita sie w nim nie poci ale to juz chyba jej urok bo fotelik tak jak i wasze jest ze zmywalnego tworzywa (poci sie za to w foteliku saochodowym) a przede wszystkim mam na troche spokoj jak cos robie w kuchni,zmywam czy cokolwiek.Ona sobie wtedy na mnie luka i zagaduje lub daje jej w lapki zabawki (ktorymi rzuca w podloge...)

a ja polecam serwic www.gratka.pl :tak:
Udalo mi sie tam pare rzeczy opchnac-co nie schodzi na allegro,tam jak najbardziej bo to jest lokalne wiec odchodza koszty przesylki co jest dobre i dla kuopujacego i dla sprzedajcego:tak:

No ja tez chce sprzedac mate bo maly juz jej nie chce tzn ucieka z niej albo pcha te palaki i mata laduje na nim:baffled:.
Mojej kolezankki ciotka ma termin na nastepna sobote(moze juz urodzila?)i Klaudia mi mowila ze jej ciotka by chciala odkupic ale teraz one sie nie odzywaja wiec nie wiem:confused:
A sama nie pojade do niej bo tak glupio wejsc i zapytac sie czy "kupujesz ta mate":confused:
Mam trzy kolezanki w ciazy to moze im opchne.
jedna ma dzis do mnie wpasc-mam nadzieje ze wpadnie,bo czasami sie zle czuje.
Kupilam jej w lumpeksie sporo slicznosci dla jej coreczki:tak::tak::tak:

Bujaczka jeszcze nie sprzedaje:no:

ja z bujaczkiem tez sie wstrzymam do swiat,z mata tez raczej z miesiac jeszcze.Ewelcia a wjakim stanie masz mate?Bo nasza jest w srednim,gdyz julita ja dosc zdewastowala.Nie wiem wiec jaka cene dac na nia-nowa kosztowala 90 zl to taka zdezelowana lekko to chyba nie wiecej jak 20-30?zl?jak mi radzisz?Nie umiem jej wycenic:-D

reklama
Sara moja mata jest w stanie rewelacyjnym:-D:-D:-D.
Musze uprac ja tylko .
Pralam ja dwa razy i nic a nic sie nie stalo.
Ja za swoja dalam 76e,to liczac euro po 4zl to jest 304zl.
Ja za swoja chce 35e,chyba nie za duzo co?

No mozesz sprobowac za 35?

Do góry