reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Agusia nocki suuuuuuuuper!!!
Ja jeszcze o tym nie myslalam ale pewnie kupie jakis zwykly bo wiem ze tymi z bajerami to dzieci lubia sie bawic, a to przeciez ma nie sluzyc do zabawy:no::no:

reklama
Hi hi to myśmy się trochę pośpieszyli ale to wina męża :-D;-) ale ja jestem ciekawa kiedy przyjdzie, nie lubię zamawiać przez internet bo trzeba czekać na przesyłkę :-D.

Agusia co ty taka nie cierpliwa?,przeciez Patrycja juz jutro nie zacznie do niego sikac.
A tak szczerze nie dala bym za nocnik ponad 70zl:zawstydzona/y:

moja teściowa już kupiła Jaśkowi nocnik.. :eek:
wogóle mama mojej teściowej to się tak do mnie chwaliła: "A Ja to Twojego męża nad nocnikiem stawiałam jak miał 6 miesięcy i się bardzo szybko nauczył robić do nocnika dzięki temu"
a ja na to: "oj, to biedne dziecko... kawałek dzieciństwa miał z głowy" :-D trochę chamsko, ale wkurzają mnie takie gadki...
a już wogóle jak jej powiedziałam, że będę Jaśka na nocnik sadzała dopiero jak skończy 2 lata to była w ciężkim szoku...
ale wcześniej nie zmaierzam, bo podobno dziecko dopiero w wieku 2 lat zaczyna kontrolować "zwieracze" i uczy się wołać o siku. także nie zamierzam wcześniej.
a i jeszcze odpowiedziała, że wkurzają ją dzieci biegające z pieluchą do kolan, jak dziecko chodzi to już pwinno sikac do nocnika.
a mnie nic nie obchodzi jej zdanie, moje dziecko będzie do 2 lat chodziło w pieluszce (no, chyba, że samo nie będzie chciało wcześniej) i oczywiście nie wiszącej do kolan (!!!!) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mnie kiedyś mój wspaniały juz śp.doktorek sąsiad powiedział ze spokojnie można super zaobserwować kiedy dziecko jest juz gotowe na przestawienie się z pieluszki na nocniczek/ubikację wtedy kiedy po nocy pieluszka jest coraz częściej sucha :tak:my właśnie tak zrobilismy i udało się odrazu

Ewelcia he he wiem że nie zacznie ;-) ale ja tak mam jeśli chodzi o zakupy z internetu :-D np. czekam do 7 września aż będzie dostawa krzesełka do karmienia w pobliżu takiego jakie chcemy zamiast zamówić z internetu :-D.

Dominika ale też fakt że wtedy były inne czasy, nie było pieluch typu pampers więc ludzie zaczynali szybciej sadzać swoje dzieci na nocniki. Trzeba przyznać pampers to wygoda :tak:. Ja też oczywiście nie chcę używać nocnika od zaraz :-D np. kombinezony leżą w szafie już od zeszłego roku więc nocnik też trochę może poleżeć ;-). Mi się podobają takie małe dziewczynki co widać że są bez pampersa :tak: aż tak fajnie mało w spodniach ;-):tak:

ivaz, dzięki za linka. Ja sie tak zbieram do sprzedaży tego wózka, nawet allegro mu nie zrobiłam. Ale negocjacje trwają mam dwie osoby zainteresowane tak mocniej.

Ja nocnik pewnie też kupię zwykły, Ada pewnie na takim żłobku będzie sie uczyć (za jakiś czas oczywiście).

reklama
Do góry