reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ivaz,ciesze sie ze jestes zadowolona z zakupow i rozsadne jest wg mnie kupowanie uzywanych markowych rzeczy w b.dobrym stanie:tak:
Justyna-wlasnie z tych puzzli chce taka mate jakby ulozyc,bo mata ta co ma teraz z zabawkami jest za mala i co 3 min Julita z niej wedruje a ja ja na nia co 15 min wnosze.A na dywanie sa paprochy,wlosy...(mimo odkurzania rzecz jasna),ona ssie ten dywan:-D,czasami podczas wygibasow uderza sie glowka a ma dosc krotki wlos ten dywan wiec nie amortyzuje.takze na puzzlach bedzie czysciej,bezpieczniej,kolorowiej:tak:
Co do kojca-brat,bo juz zdradze ze to moj brat,zaproponowal kase bym presji z kojcem nie miala i...sie zgodzilismy,Moze tak faktycznie bedzie dla wszystkich prosciej?:-)

reklama
ivaz - pewnie, że nie:) ale mój m by takiej rozrzutności nie zniósł...:-D:-D:-D żartuję oczywiście, tz nie wytłumaczyłabym mu celowości takiego zakupu. jak mała wyrośnie z buzika to wtedy pomyslę nad spacerówką - i znając życie to będzie maclaren - ze względu pewnie na gwarancję. M lubi rzeczy które warto kupić

Sara - dobrze, że tak postanowiliście, zawsze mozna się rozmyślić - i kupisz cos co będzie Ci potrzebne

Justyna-no tak:tak:Taki kojec wg mnie przydatny,chocby do parku,do tesciow na ogrod,ma plaze,nad zalew, w domu (ale rzadko by nie ograniczac przestrzeni dziecka) czy jako lozeczko turystyczne ale teraz jest pytanie czy Juli chcialaby w nim siedziec.Jest dzieckim podlogowym,przyzwyczajonym ze widzi nas ciagle i bawi sie obok nas na podlodze,teraz zamknij ja w takim "pudelku"...ajchetniej tobym pozyczyla na jakis miesiac kojec ten od kuzynki na probe (ona ma berber),ale troche mi glupio,a sama tego nie zaproponowala.:confused:

Justyna-no tak:tak:Taki kojec wg mnie przydatny,chocby do parku,do tesciow na ogrod,ma plaze,nad zalew, w domu (ale rzadko by nie ograniczac przestrzeni dziecka) czy jako lozeczko turystyczne ale teraz jest pytanie czy Juli chcialaby w nim siedziec.Jest dzieckim podlogowym,przyzwyczajonym ze widzi nas ciagle i bawi sie obok nas na podlodze,teraz zamknij ja w takim "pudelku"...ajchetniej tobym pozyczyla na jakis miesiac kojec ten od kuzynki na probe (ona ma berber),ale troche mi glupio,a sama tego nie zaproponowala.:confused:
Saro powiem tak: my użytkujemy łóżeczko turystyczne , ale tylko w nocy w dzień Zosia tak jak twoja Juli jest podłogowcem, w łóżeczku posiedzi 3 minuty i juz ją trzeba wyciągać, ma w nim ograniczone ruchy, nie może sie obracac, pełzać i mimo zabawek jej sie tam nudzi, może jak już sama usiądzie to taki kojec bedzie się lepiej sprawdzał, ja nie widzę celowości kupowania kojaca na ten moment. Własnie jak możesz to pożycz i sprawdż jak Julitka będzie się czułą w takim zamknięciu

Ivaz, wózki super, mi się szczególnie podoba ten szary, poluję na taki w tym stylu, bo Romek ma beznadziejną spacerówkę. Krzesełko do karmienia też super. My mamy takie:
Krzesełko ARTI FIBO Auro ( funkcje) (715341498) - Aukcje internetowe Allegro
i też super się sprawdza, szczególnie dzięki regulacji położenia krzesełka i wkładce korygującej.
Sara, Justyna ja też chcę kupić takie puzzle, bo wszędzie mamy panele i jest dość twardo (nie mam w domu dywanów, wykładzin ani zasłon, bo Krzyś jest alergik na kurz, a Michał ma astmę oskrzelową, przez co dla Romka złe warunki do raczkowania.) Słyszałam tylko, że takie puzzle emitują brzydki zapach i trzeba kupować firmowe, które są 2-3 razy droższe niż zwykłe. A jakie Wy kupiłyście?

Justyna, jak mała wyrośnie z buzza to Ci już spacerówka nie będzie potrzebna :tak: Pewnie będzie chciała chodzić o własnych nogach i nie jestem pewna czy wtedy wydatek 1500 zł jest celowy:-)

ivaz, świetny jane, mac też choć ten pierwszy bardziej mi się podoba :tak:

Ivez oj masz moj ulubiony wozek jane slalom jedna z najwiekszych w sensie siedzonka spacerowka noi ta wygoda.... kolorki tez fajne, noi krzesełko pierwszy wozek do moich ulubionych nie nalezy wiec sie nie wypowiem ...ale napewno trwaly bardzo :-)

a ja zakupilam kurteczke z h&m na allegro za cale 16,50 zeta noweczka (nowa w sklepie kosztuje 129 zeta) ta tylko ma jeden minus ze nie ma kapturka ale ja i takl odpinam bo nie wygodnie z kapturkiem maluchowi w wozku....
kororki ma bardziej intensywne niz na zdjeciu

Załączniki

• DSC03357.jpg
    DSC03357.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 32
Gosia - ja dzwoniłam ale facet od danych był na urlopie i miał oddzwonić ale to bylo jakieś 2 tygodnie temu. muszę tam znowu dzwonić. z hippa - to nie pamiętam czy wysłałam ankietę - ale do nestle na pewno. bo pamietam jak stałam na poczcie poz naczek

Justyna, Gosia ja napisałam e-maila do Nestle (cidr@pl.nestle.com), że nie miałam ankiety w szpitalu a chciałabym materiały i paczkę reklamowa:tak::-) Ja akurat nie miałam z żadnej firmy ankiet:baffled:Miła Pani mi odpisała i paczka przyszła za 4 dni:-):-) proponuje i Wam tak zrobic:tak:
A do Hippa to mi odpisali ze mam sie na jakas strone zarejestrowac, super rodzice ale juz tam kiedys sie rejestrowałam i nic... Jak zadzwonicie to dajcie znac:rofl2:

Myfa w jakim Ty lumpeksie kupujesz nowe rzeczy? czy w Radomiu czy u siebie w Legionowie? Kurcze ja nie wiem gdzie znaleść dobry lumpeks

reklama
madzik w Legionowie jest taki sklep drogi ale nowe rzeczy maja tez a i tak na wage sporzedaja fakt ze za 68 zeta za kilogram, ale i tak sie oplaca bo za nowy dres ostatnio dalam w sumie okolo 20 zeta a nie 95 jak w sklepie....

kawal drogi masz do Legionowa w sumie chociaz przez Marki nawet szybko bys dojechala....pamietam ze tez na Wiatracznej bodajze na forum gazety jest watek o mlumpach super w wawie

http://forum.gazeta.pl/forum/w,611,94965655,94965655,lumpeksy_z_ubrankami_niemowlecymi_Wa_wa_.html

http://forum.gazeta.pl/forum/w,611,88446792,88446792,gdzie_fajne_lumpeksy_w_warszawie_.html

Ostatnia edycja:
Do góry