reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

magdalenka obawiam się że ta mata i przyrząd gimnastyczny nie starczą na długo... obie rzeczy sa po prostu wąskie. a jesli chodzi o foteliki to mój syn w foteliku 9-18kg jeżdził do ok.5-6 roku życia. tylko teraz małe dzieciaki tak przybierają na wadze. mój starszy ma 8 lat, jest szczupły ale nie chudy i waży ok.24kg także nie wydaje mi sie żeby to co jest dobre dla niespełna roczniaka było dobre dla szcześcio-ośmio- dwunastolatka. poza tym nie wiem czy wiecie ale plastik w fotelikach jest bezpieczny do 5 lat- potem traci swoje własciwości i nie jest już w razie wypadku żadnym zabezpieczeniem. kolejnym minusem posiadania fotelika 9-36 jest to że materiał się niestety przeciera po jakimś czasie i nie opłaca się go wymieniać. my dlatego właśnie starszakowi zmienialiśmy fotelik na 15-36.z tego co wiem to bardzo polecany i bezpieczny jest fotelik chicco key 1 który kosztuje całkiem rozsądnie... decyzja jest oczywiście indywidualna ale jeśli mówimy o bezpieczeństwie to jednak trzeba się rozejrzeć za normalnym przedziałem wagowym i jesli ma sie większe dzieci patrzeć na to by fotelik miał rozszerzane-regulowane boki.

reklama
no nic może poszukam jeszcze czegoś innego jak mówicie, że to na krótko starczy ....
podpytać rodziców, wiem, że siostra będzie zadowolona ze wszystkiego bo nie mają żadnych zabawek dla Klaudusi prócz karuzelki ....

Ivaz - ładny ten płaszczyk:tak: i nie rózowy:-) sorki ale mi sie juz ten rózowy kolor przejadł:sorry2: Wiesz co wydaje mi sie ze ja mam dla Nadii takie szare spodenki, podobne wzorki jak na twoim płaszczyku;-)
A Twoja Zosia to o ile dobrze pamiętam chyba duza dziewczynka jak na swój wiek? Bo moja Nadka nie miesli sie w ciuchy nexta które na metce maja 6-9 m-cy:szok: W ogóle dziwne to moje dziecie, takie niewymiarowe:baffled:
Ivaz jak przyjdzie płaszczyk to obcykaj Zosieńke i wstaw fotki:tak:

Rzeczywiście płaszczyk b. ładny:tak:
Natlaia też ma sporo rzeczy różowych zwłaszcza tych podarowanych - sama jak coś kupuję, to wybieram raczej inne kolory.

Ivaz - ładny ten płaszczyk:tak: i nie rózowy:-) sorki ale mi sie juz ten rózowy kolor przejadł:sorry2: Wiesz co wydaje mi sie ze ja mam dla Nadii takie szare spodenki, podobne wzorki jak na twoim płaszczyku;-)
A Twoja Zosia to o ile dobrze pamiętam chyba duza dziewczynka jak na swój wiek? Bo moja Nadka nie miesli sie w ciuchy nexta które na metce maja 6-9 m-cy:szok: W ogóle dziwne to moje dziecie, takie niewymiarowe:baffled:
Ivaz jak przyjdzie płaszczyk to obcykaj Zosieńke i wstaw fotki:tak:
Kitki ,fakt moja Zochna jest spora, kurde nie wiem po kim, bo ja raczej z tych drobnych, mąż też nie jakiś wielkolud -średnia krajowa 180cm. Myslę, że ten płaszczyk bedzie teraz dla niej ciut przyduży, ale do jesieni Zoska napewno podskoczy.
A teraz muszę wygrzebać jakąś fajną czapuchę, najlepiej pasowałby mi niebieski berecik
Zośka na razie "dodziera" rozmiar 68 teraz jest dla niej jak w sam raz pewnie za miesiąc wejdziemy w 74

Kitki ,fakt moja Zochna jest spora, kurde nie wiem po kim, bo ja raczej z tych drobnych, mąż też nie jakiś wielkolud -średnia krajowa 180cm. Myslę, że ten płaszczyk bedzie teraz dla niej ciut przyduży, ale do jesieni Zoska napewno podskoczy.
A teraz muszę wygrzebać jakąś fajną czapuchę, najlepiej pasowałby mi niebieski berecik
Zośka na razie "dodziera" rozmiar 68 teraz jest dla niej jak w sam raz pewnie za miesiąc wejdziemy w 74
a to na pewno płaszczyk bedzie dobry na jesien;-) My juz nosimy koncówke 74 (te z h&m porozciagane juz) a najczesciej to juz 80:szok:

reklama
Atsoniu, śliczne te mebelki, bardzo podoba mi się kolor jak i "dizajn"
A co do mebelek czy nie wiecie gdzie można kupić ładny kolorowy parawan do pokoju dziecięcego????

Do góry