kama925
Zaangażowana w BB
magdalenka obawiam się że ta mata i przyrząd gimnastyczny nie starczą na długo... obie rzeczy sa po prostu wąskie. a jesli chodzi o foteliki to mój syn w foteliku 9-18kg jeżdził do ok.5-6 roku życia. tylko teraz małe dzieciaki tak przybierają na wadze. mój starszy ma 8 lat, jest szczupły ale nie chudy i waży ok.24kg także nie wydaje mi sie żeby to co jest dobre dla niespełna roczniaka było dobre dla szcześcio-ośmio- dwunastolatka. poza tym nie wiem czy wiecie ale plastik w fotelikach jest bezpieczny do 5 lat- potem traci swoje własciwości i nie jest już w razie wypadku żadnym zabezpieczeniem. kolejnym minusem posiadania fotelika 9-36 jest to że materiał się niestety przeciera po jakimś czasie i nie opłaca się go wymieniać. my dlatego właśnie starszakowi zmienialiśmy fotelik na 15-36.z tego co wiem to bardzo polecany i bezpieczny jest fotelik chicco key 1 który kosztuje całkiem rozsądnie... decyzja jest oczywiście indywidualna ale jeśli mówimy o bezpieczeństwie to jednak trzeba się rozejrzeć za normalnym przedziałem wagowym i jesli ma sie większe dzieci patrzeć na to by fotelik miał rozszerzane-regulowane boki.