reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja sie zastanawiam nad fotelikiem bo Nadii juz niedługo bedzie głowa wystawała, teraz mamy cassual play zero plus do 13kg ale juz sie robi za krótki:zawstydzona/y:
znajomi polecili mi taki FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg Kolor FUEGO !! (718296303) - Aukcje internetowe Allegro
bo podobno jest w miare dobry w testach. Ale ja sie zastanawiam czy nie lepiej taki do 25kg:confused: bo nie chciałabym za rok znów zmieniac. Tylko ze jak szukałam na allegro tych do 25kg to same bezfirmowe sa i nie wiem czy testowane:baffled:
A wy w jakim przedziale zamierzacie kupowac fotelik 9-18, 9-25 czy 9-36kg???

reklama
Ja sie zastanawiam nad fotelikiem bo Nadii juz niedługo bedzie głowa wystawała, teraz mamy cassual play zero plus do 13kg ale juz sie robi za krótki:zawstydzona/y:
znajomi polecili mi taki FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg Kolor FUEGO !! (718296303) - Aukcje internetowe Allegro
bo podobno jest w miare dobry w testach. Ale ja sie zastanawiam czy nie lepiej taki do 25kg:confused: bo nie chciałabym za rok znów zmieniac. Tylko ze jak szukałam na allegro tych do 25kg to same bezfirmowe sa i nie wiem czy testowane:baffled:
A wy w jakim przedziale zamierzacie kupowac fotelik 9-18, 9-25 czy 9-36kg???

Kitki dzisiaj się radziłam mojej kumpeli która od dobrych kilku lat pracuję w jednym z lepszych dziciowych sklepów w Wawie, więc ona mi poradziła ten fotelik, MAJA Recaro Young Sport 9-36 +aerosleep wys 0 (702331009) - Aukcje internetowe Allegro
chociaż ten chicco, tez mówiła, że niezły, pytałam tez o maxi-cosi powiedziała ze przereklamowane. Mówiła ze te foteliki 9-18 to maksymalnie dla dziecka do 4 lat, i póżniej też lepiej dziecko przewozić w foteliku niż w siedzisku bo jest dużo bezpieczniej i ten 9-36 na duzo dłużej dziecku starczy

My na 100% nie kupujemy 9-36kg bo to bez sensu jak dla mnie!
Albo 9-18kg (ale widzac w jakim tempie Julita przybiera na wadze to nie wiem...) albo
9-25 kg.Chcialabym bezpieczny,oddychajacy i zeby mial pozycje polezaca a sa same z polsiedzaca.Czy sa jakies nie zabojczo drogie foteliki w ktorych dziecie moze sobie lezec lub prawie lezec?My duzo jezdzimy i chce by mala miala wygodnie:tak:

My na 100% nie kupujemy 9-36kg bo to bez sensu jak dla mnie!
Albo 9-18kg (ale widzac w jakim tempie Julita przybiera na wadze to nie wiem...) albo
9-25 kg.Chcialabym bezpieczny,oddychajacy i zeby mial pozycje polezaca a sa same z polsiedzaca.Czy sa jakies nie zabojczo drogie foteliki w ktorych dziecie moze sobie lezec lub prawie lezec?My duzo jezdzimy i chce by mala miala wygodnie:tak:
Saro niestety te bezpieczne są raczej drogie, zapytam koleżankię jeszcze o te foteliki, może jeszcze coś doradzi. Tez się zastanawiam jaki ten fotelik kupić, 9-36 jest do 12 lat, a o ile pamiętam mój Oskar to od 1kl jeżdził w siedzisku i zapinał się normalnymi pasami, nie sądze, że 12letnie dziecko bedzie chciało jeździć w takim foteliku

Sara - ja tez bym chciała podobny fotelik jak Ty:tak::-) ale najcześciej maja pozycje półsiedzącą niestety, tak ma ten chicco np. ja tez najpierw chciałam kupic 9-18 ale teraz chyba wole 9-25 bo Nadia do maluchów nie nalezy i sie boje ze zaraz bede musiała znów kupowac nowy. Tez szukałam oddychających ale nic dzis nie znalazłam na allegro:-(

Ja raczej kupię 9-18kg nie sądzę żeby był mi potrzebny do 25kg,dzieci teraz szybko przybierają na wadze później już bardzo wolno myślę ze waga 25 kg to tak miejwięcej w wieku 6-7 lat się ma a takie dziecko można już przewozić w siedzisku
magdalenka ja bym podpytała rodziców co do prezentu ja np.miałam już matę,karuzele i nie była bym zadowolona gdybym dostała coś podobnego bo i po co

mojego m siostrzenica ma 5lat i jezdzi w siedzisku i normalnie zapina sie pasami!!!Tylko ze ona jest wysoka.
A 5letnie dzieci wogole juz moga w siedziskach??bo nawet nie wiem:confused:

Z tego co ja wiem, Krzysiek pytał znajomego z "drogówki" to w siedzisku dziecko może siedzieć jak ma powyżej 140cm wzrostu(chyba), a tak wcześniej to fotelik- czyli tak do ok 10 r.ż. chodzi o to że jak mniejsze dziecko posadzi się na siedzisku to pasy są w nieodpowiednim miejscu. Próbowaliśmy posadzić Michała- ma prawie 6 lat i pas miał na szyi.
Ale jeszcze dziś do niego zadzwonimy i zapytam raz jeszcze, bo dokładnie nie pamiętam

a ja chciałam napisać że w Carrefour jest promocja na pampersy Active baby 75 zł za 132 sztuk. To wychodzi po 57 groszy za pieluchę:tak: ale do kiedy jest to nie wiem:-( wczoraj jeszcze była:tak:

reklama
Do góry