reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja sie zastanawiam nad fotelikiem bo Nadii juz niedługo bedzie głowa wystawała, teraz mamy cassual play zero plus do 13kg ale juz sie robi za krótki:zawstydzona/y:
znajomi polecili mi taki FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg Kolor FUEGO !! (718296303) - Aukcje internetowe Allegro
bo podobno jest w miare dobry w testach. Ale ja sie zastanawiam czy nie lepiej taki do 25kg:confused: bo nie chciałabym za rok znów zmieniac. Tylko ze jak szukałam na allegro tych do 25kg to same bezfirmowe sa i nie wiem czy testowane:baffled:
A wy w jakim przedziale zamierzacie kupowac fotelik 9-18, 9-25 czy 9-36kg???

reklama
Ja sie zastanawiam nad fotelikiem bo Nadii juz niedługo bedzie głowa wystawała, teraz mamy cassual play zero plus do 13kg ale juz sie robi za krótki:zawstydzona/y:
znajomi polecili mi taki FOTELIK CHICCO KEY-1 X-PLUS 9-18 kg Kolor FUEGO !! (718296303) - Aukcje internetowe Allegro
bo podobno jest w miare dobry w testach. Ale ja sie zastanawiam czy nie lepiej taki do 25kg:confused: bo nie chciałabym za rok znów zmieniac. Tylko ze jak szukałam na allegro tych do 25kg to same bezfirmowe sa i nie wiem czy testowane:baffled:
A wy w jakim przedziale zamierzacie kupowac fotelik 9-18, 9-25 czy 9-36kg???

Kitki dzisiaj się radziłam mojej kumpeli która od dobrych kilku lat pracuję w jednym z lepszych dziciowych sklepów w Wawie, więc ona mi poradziła ten fotelik, MAJA Recaro Young Sport 9-36 +aerosleep wys 0 (702331009) - Aukcje internetowe Allegro
chociaż ten chicco, tez mówiła, że niezły, pytałam tez o maxi-cosi powiedziała ze przereklamowane. Mówiła ze te foteliki 9-18 to maksymalnie dla dziecka do 4 lat, i póżniej też lepiej dziecko przewozić w foteliku niż w siedzisku bo jest dużo bezpieczniej i ten 9-36 na duzo dłużej dziecku starczy

My na 100% nie kupujemy 9-36kg bo to bez sensu jak dla mnie!
Albo 9-18kg (ale widzac w jakim tempie Julita przybiera na wadze to nie wiem...) albo
9-25 kg.Chcialabym bezpieczny,oddychajacy i zeby mial pozycje polezaca a sa same z polsiedzaca.Czy sa jakies nie zabojczo drogie foteliki w ktorych dziecie moze sobie lezec lub prawie lezec?My duzo jezdzimy i chce by mala miala wygodnie:tak:

My na 100% nie kupujemy 9-36kg bo to bez sensu jak dla mnie!
Albo 9-18kg (ale widzac w jakim tempie Julita przybiera na wadze to nie wiem...) albo
9-25 kg.Chcialabym bezpieczny,oddychajacy i zeby mial pozycje polezaca a sa same z polsiedzaca.Czy sa jakies nie zabojczo drogie foteliki w ktorych dziecie moze sobie lezec lub prawie lezec?My duzo jezdzimy i chce by mala miala wygodnie:tak:
Saro niestety te bezpieczne są raczej drogie, zapytam koleżankię jeszcze o te foteliki, może jeszcze coś doradzi. Tez się zastanawiam jaki ten fotelik kupić, 9-36 jest do 12 lat, a o ile pamiętam mój Oskar to od 1kl jeżdził w siedzisku i zapinał się normalnymi pasami, nie sądze, że 12letnie dziecko bedzie chciało jeździć w takim foteliku

Sara - ja tez bym chciała podobny fotelik jak Ty:tak::-) ale najcześciej maja pozycje półsiedzącą niestety, tak ma ten chicco np. ja tez najpierw chciałam kupic 9-18 ale teraz chyba wole 9-25 bo Nadia do maluchów nie nalezy i sie boje ze zaraz bede musiała znów kupowac nowy. Tez szukałam oddychających ale nic dzis nie znalazłam na allegro:-(

Ja raczej kupię 9-18kg nie sądzę żeby był mi potrzebny do 25kg,dzieci teraz szybko przybierają na wadze później już bardzo wolno myślę ze waga 25 kg to tak miejwięcej w wieku 6-7 lat się ma a takie dziecko można już przewozić w siedzisku
magdalenka ja bym podpytała rodziców co do prezentu ja np.miałam już matę,karuzele i nie była bym zadowolona gdybym dostała coś podobnego bo i po co

mojego m siostrzenica ma 5lat i jezdzi w siedzisku i normalnie zapina sie pasami!!!Tylko ze ona jest wysoka.
A 5letnie dzieci wogole juz moga w siedziskach??bo nawet nie wiem:confused:

Z tego co ja wiem, Krzysiek pytał znajomego z "drogówki" to w siedzisku dziecko może siedzieć jak ma powyżej 140cm wzrostu(chyba), a tak wcześniej to fotelik- czyli tak do ok 10 r.ż. chodzi o to że jak mniejsze dziecko posadzi się na siedzisku to pasy są w nieodpowiednim miejscu. Próbowaliśmy posadzić Michała- ma prawie 6 lat i pas miał na szyi.
Ale jeszcze dziś do niego zadzwonimy i zapytam raz jeszcze, bo dokładnie nie pamiętam

a ja chciałam napisać że w Carrefour jest promocja na pampersy Active baby 75 zł za 132 sztuk. To wychodzi po 57 groszy za pieluchę:tak: ale do kiedy jest to nie wiem:-( wczoraj jeszcze była:tak:

reklama
Do góry