reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

zamówiliśmy już łóżeczko i pościel:)))))
łóżeczko tylko w kolorze kości słoniowej : Muzpony - meble dla dzieci, mebelki dla niemowląt, zabawki i akcesoria dziecięce * Meble * Łóżeczka * 120x60 cm * łóżeczko, meble dla dzieci, dla niemowląt, dla niemowlaka, łóżka, komody, przewijaki, szafa

pościel: Cotton Tale CBC - LDRP - Lemon Drop Crib Bedding Collection

z pościeli i dodatków zamówiliśmy pościel+ 2 prześcieradełka+ poduszeczki+ torba na pampersy+ torba na zabawki + karuzela

komody jeszcze nie mamy bo bedzie robiona na zamówienie... chce mieć tam pare patentów dla własnej wygody a z uwagi na małą ilość miejsca musimy wykorzystać każdy centymetr

reklama
ja również jestem za wózkiem 4 kołowym - jakoś te trójkołowce wyglądają tak niestabilnie... no miałabym stracha wozić dziecko w czymś takim, szczególnie jeżeli będzie bardziej energiczne ;-)

ola ja rownież jestem za wózkiem 4 kołowym bo bardziej mi się podoba i stabilniej wygląda...:tak::-D

a jakieś już macie upatrzone ?

ogladałąm to łozeczko na zywo i niestaty nie podobało mi sie to ze miało zabudowane krótsze boki-nie wiem czemu, ale takie skrzynkowe mi sie wydawało, ale poza tym to całą ta seria mebli wygladajcych jak przebieralnie na plazy jest super

my kupujemy musty urban rider
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: URBANRIDER głęboki
ale głownie dlatego ze kolezanka załtwi nam go taniej

ale bralismy tez pod uwage mure 4, ale była zdecydowanie za droga-ale jest rewelacyjna!
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: MURA 4 głęboko-spacerowy 2009

swietny jest tez buzz 4-składa sie fajnie i jest desingnerski na maxa...i z tego co słyszałąm wygodny dla dziecka
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: BUZZ 4 głęboko-spacerowy

ale co mama to inna opinia!

Co do lozeczek-mnie najbardziej podobaja sie te najprostsze (a przy okazji niechcacy najtansze :-)).Koniecznie jasne,moze byc jak najbardziej drewno sosnowe.Wklejam przykladowe "proste" lozeczko:

Super łóżeczko dziecięce. Nowe. Promocja (483275394) - Aukcje internetowe Allegro

Rozwazalam tez troszke drozsze lozeczka z szuflada

łóżeczko RADEK II SOSNA SZUFLADA KLUPS+MATERAC (476985971) - Aukcje internetowe Allegro

Moje pytania co do lozeczek:

1. Czy orientujecie sie jak to jest z ta szuflada, tzn bo widze ze nie jezdzi ona na zadnych lozyskach,czyli suwa sie ja po ziemi rysujac parkiet...?I chyba ciezko sie ja w takim razie wysuwa?
2. Czy to pierwsze lozeczko jakie przykladowo wkleilam nie jest za lekkie?mam na mysli czy lozeczko + materac nie przewaza sie pod wplywem stojacego juz harcujacego bobaska?
3.Wymiar o dlugosci 120 cm to na jaki max wiek dziecka starcza? 3 latka?Ja wiem ze dzieci roznia sie wzrostem,ale tak prientacyjnie chcialam zapytac;-)

sara...to łozeczko z szuflada które wkleiłas ma bart meza...szuflada suwa sie na normanych prowadnicach...dla mnie ma tylko jedna wade-ta szuflada nie jest zakryta i zbiera sie w niej kurz...tzn jest niby taka płyta na wierzchu, ale ona nie jest szczelna-dlatego bratówka trzyma tam zapasowe pampersy i chusteczki i nic wiecej...my mamy w pokoju malucha wykładzine i mam nadzieje ze z niej sie bedzie mniej do tej szyflady kruzyc, bo tez chcemy łózeczko z szuflada....albo znajede jakas szczelniejsza w co watpie, albo jakis płaski pojemnik...

co do wymiaru to nie pomoge bo sie sama zastanawiam...wiem ze sa tez takie 140x90...moze od razu takie kupic?

my z Tomaszkiem zdecydowaliśmy się na takie łóżeczko
Łóżeczko-Tapczanik BARTEK II f-my KLUPŚ (W-wa) (480013893) - Aukcje internetowe Allegro

Saro z tymi szufladami to jest różnie, i zależy od modelu. W niektórych jest tak, że ta szuflada jakby tylko sobie stoi pod łóżeczkiem i trzeba nią szurać po podłodze, a w niektórych modelach jest na takich szynach jak normalna szuflada w półce.
Nie wiem na ile starczy łóżeczko 120, ale chyba maksymalnie do 3 lat i pod warunkiem, że dziecko nadal będzie chciało w nim spać.
My dlatego decydujemy się na większe (140), z możliwością przerobienia na tapczanik. Bo to na pewno starczy na dłużej. No i w tym "moim" szuflada jest na szynie, więc nie szura bezpośrednio po ziemi. Kolor wybieramy standardowy co by trochę zaoszczędzić. :-)A co do wagi to chyba dno łóżeczka powinno utrzymać materac i brykającego malca, no chyba musi być dobrze skonstruowane ....

hmmm..myslałam ze wiekszosc ma mozliwosc zrobienia tapczanika...po prostu wykreca sie jeden z boków i juz...a moze tak nie jest? musze obadac temat jeszcze raz chyba:-D

reklama
ale jak tak po prostu wykręcisz 1 z boków to ci mogą zostać jakieś wystające śruby czy coś .... a poza tym nie wiadomo czy po odkręceniu 2 boków łóżeczko nadal będzie stabilne bo czasem różne części trzymają się dlatego, że się łączą ze sobą ....

Do góry