reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Jest calkiem ladny ale o nie moj typ..wole 3kolowe i takie wymyslne ksztalty w sumie to poprostu jeszcze nie jetsem zdecydowana..

całkowicie Cię rozumiem, 3 kołowe są całkiem fajne, ale ja obawiam się, że trójkołowy będzie mniej stabilny :( Mikado również produkuje 3/4 kołowe Galeria zdjęć - OX-FORD | Mikado - producent wysokiej jakości wózków dziecięcych
ja jak byłam mała to potrafiłam fiknąć razem z wózkiem (wielkimk 4 kołowym) do góry nogami :) dlatego jeśli moje dziecko wyssie z mlekiem matki choć odrobinę z tej dziedziny to fiknie w 3 kołowym na bank :)

Dziewczyny w tym watku mnie jeszcze nie bylo:-) Jestem dopiero na etapie upatrywania wozka,licze na wasza pomoc.Nam zalezy koniecznie na wozko LEKKIM,z nieduzymi (ale dobrze amortyzowanymi) kolami - obojetnie czy 3 czy 4 kolowe,3 funkcyjny oczywiscie, wyglad raczej nowoczesny tzn nie "retro" i zeby byl nieduzy po zlozeniu (musi miescic sie do przecietnego bagaznika ale z butla gazowa i dac sie schowac zlozony do szafy-max 95 cm dlugosci i max 55 cm szerokosci).Bede musiala go znosic z 1 pietra w bloku bez windy o waskiej klatce schodowej (maz do 17 pracuje a trudno nie wychodzic z dzieckiem na spacery do tego czasu).Wiem ze sa takie wozki ktore te warunki spelniaja,bo jak na poczatku ciazy bylam w dzieciecych salonach to panie mnie zasypywaly propozycjami,ale wiadomo one zachwalaja bo chca sprzedac a i tak wszystkie wozki byly nie w moim typie,takie "czolgi".Wprawdzie jest duzo czasu do stycznia (wtedy kupujemy wozeczek),cena nie gra az tak roli bo jeszze nie wiem,moze rodzice sie doloza na wozek a jak nie to mozna upatrzec odpowiednik uzywany.

carolin-co do wozków mikado-juz kiedys pisłam-mieszkałam przez rok z dziewczynka która była wtedy dziewczyna jednego z własiccieli-wozeczki tanie, fajne i polskie co jest duza zaleta...niestaty dosc duze po złozeniu-i niestety nie mozna brac pod uwage wymiarów podawanych przez producenta-trzeba sprawdzic samemu

anita-jedno co moge podpowiedziec o trzykołowach to to ze jesli masz w bloku podjazd do wozka taki na schodach to 3 kolowm po nim nie podjedziesz...

sara-na rynku jest masa wózków spełniających twoje wymagania, a na rynku wtórym jeszcze wiecej...powiem ci ze moja najlepsza przyjaciólka kupiła dla corci wozeczek uzywany - buzz 3- z gondolnka i fotelkiem i zapłaciła polowe tego co w sklepie...czasami naprawde warto z takiej okazji skorzystac...

dobrym pomysłam dla mieszkających w bloku jest wozek wielofunkcyjny-stelaz mozna trzymac w samochodzie na przykład a znosic tylko gondolke...

reklama
Magmil, świetna lista, już sobie skopiowałam na kompa :-)
Dziewczyny, ufam, że nie ma niemądrych pytań:-) więc nie śmiejcie się proszę, bo pytanie mam takie:

Jak powinno zakładać się body? Tzn wszędzie czytam, że body to super dziecięcy ciuszek, a ja się zastanawiam, czy na body powinno zakładać się śpiochy? Czy jakoś inaczej się je ubiera maluszkowi?

Do góry