reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Jest calkiem ladny ale o nie moj typ..wole 3kolowe i takie wymyslne ksztalty w sumie to poprostu jeszcze nie jetsem zdecydowana..

całkowicie Cię rozumiem, 3 kołowe są całkiem fajne, ale ja obawiam się, że trójkołowy będzie mniej stabilny :( Mikado również produkuje 3/4 kołowe Galeria zdjęć - OX-FORD | Mikado - producent wysokiej jakości wózków dziecięcych
ja jak byłam mała to potrafiłam fiknąć razem z wózkiem (wielkimk 4 kołowym) do góry nogami :) dlatego jeśli moje dziecko wyssie z mlekiem matki choć odrobinę z tej dziedziny to fiknie w 3 kołowym na bank :)

Dziewczyny w tym watku mnie jeszcze nie bylo:-) Jestem dopiero na etapie upatrywania wozka,licze na wasza pomoc.Nam zalezy koniecznie na wozko LEKKIM,z nieduzymi (ale dobrze amortyzowanymi) kolami - obojetnie czy 3 czy 4 kolowe,3 funkcyjny oczywiscie, wyglad raczej nowoczesny tzn nie "retro" i zeby byl nieduzy po zlozeniu (musi miescic sie do przecietnego bagaznika ale z butla gazowa i dac sie schowac zlozony do szafy-max 95 cm dlugosci i max 55 cm szerokosci).Bede musiala go znosic z 1 pietra w bloku bez windy o waskiej klatce schodowej (maz do 17 pracuje a trudno nie wychodzic z dzieckiem na spacery do tego czasu).Wiem ze sa takie wozki ktore te warunki spelniaja,bo jak na poczatku ciazy bylam w dzieciecych salonach to panie mnie zasypywaly propozycjami,ale wiadomo one zachwalaja bo chca sprzedac a i tak wszystkie wozki byly nie w moim typie,takie "czolgi".Wprawdzie jest duzo czasu do stycznia (wtedy kupujemy wozeczek),cena nie gra az tak roli bo jeszze nie wiem,moze rodzice sie doloza na wozek a jak nie to mozna upatrzec odpowiednik uzywany.

carolin-co do wozków mikado-juz kiedys pisłam-mieszkałam przez rok z dziewczynka która była wtedy dziewczyna jednego z własiccieli-wozeczki tanie, fajne i polskie co jest duza zaleta...niestaty dosc duze po złozeniu-i niestety nie mozna brac pod uwage wymiarów podawanych przez producenta-trzeba sprawdzic samemu

anita-jedno co moge podpowiedziec o trzykołowach to to ze jesli masz w bloku podjazd do wozka taki na schodach to 3 kolowm po nim nie podjedziesz...

sara-na rynku jest masa wózków spełniających twoje wymagania, a na rynku wtórym jeszcze wiecej...powiem ci ze moja najlepsza przyjaciólka kupiła dla corci wozeczek uzywany - buzz 3- z gondolnka i fotelkiem i zapłaciła polowe tego co w sklepie...czasami naprawde warto z takiej okazji skorzystac...

dobrym pomysłam dla mieszkających w bloku jest wozek wielofunkcyjny-stelaz mozna trzymac w samochodzie na przykład a znosic tylko gondolke...

reklama
Magmil, świetna lista, już sobie skopiowałam na kompa :-)
Dziewczyny, ufam, że nie ma niemądrych pytań:-) więc nie śmiejcie się proszę, bo pytanie mam takie:

Jak powinno zakładać się body? Tzn wszędzie czytam, że body to super dziecięcy ciuszek, a ja się zastanawiam, czy na body powinno zakładać się śpiochy? Czy jakoś inaczej się je ubiera maluszkowi?

Do góry