reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Wypowiadam się po raz pierwszy na tym forum chociaż od dluższego czasu je podczytuję, bo sama mam córeczkę z marca. Chciałam się odnieść do wyboru nosidełka, jeżeli chcesz kupić dobre nosidełko to kup ergonomiczne np bondolino, manduce, beco lub ergobaby. Na pewno bedzie dużo zdrowsze dla dziecka niż najbardziej wypasione baby bjorn, ponieważ w nosidłach ergonomicznych dziecko nie wisi na kroczu, a zachowuje fizjologiczną pozycję żaby, poza tym nosidła te dostosowują się do ciałka dziecka a nie na odwrót jak jest w normalnych sztywnych nosidłach. Nie obciąża tez małego kręgosłupka, można dziecko nosić cały dzień. Niestety nosidła ergonomiczne też są drogie i dostępne tylko w sklepach internetowych. Z resztą jak chcesz się dowiedzieć więcej o bezpiecznym noszeniu dzieci przejrzyj to forum Kawałek szmaty - chusty i... - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Ja użytkuje bondolino jest niesamowicie wygodne dla noszonego i noszącego więc polecam

Nie chodzo o to,że szkoda mi kasy, ale poprostu nie chciałabym wydawać 500 zł na nosidełko, którego i tak nie mam zamiaru używać całymi dniami. Miałam okazję przetestowac Baby bjorn i zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Dlaczego uważasz, że ta firma jest zła?? Wszędzie czytałam pozytywne opinie, stąd moje pytanie.

Baby Bjorn To nosidło sztywne zle ulozenie nóżek, zbyt sztynwne
wypelnienie plecow, male dziecko musi sie dostosowac do ksztaltu nosidla a
powinno byc odwrotnie (niemowle ma naturalnie zaokraglone plecki).
w nim dziecko wisi na spojeniu łonowym, zwisają mu nóżki popatrz na zdjęcie
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml99/99053.jpghttp://my1.bizshop.com.au/betterbabydeals/images/Baby-Bjorn-Active.jpg
a tu zdjęcie dziecka w bondolino dziecko w pozycji żabki, nosidło dostosowuję sie do plecków dziecka.
http://www.babygerecht.de/images/UserFiles/bondolino_3_klein.jpg

Eve 81, a tu masz piękne zdjęcie na ktorym widac różnice między nosidełkami
[ame="http://www.flickr.com/photos/finadrea/2311123872/"]Babywearing Men on Flickr - Photo Sharing![/ame]

Ja dzis wpadam tylko tutaj i na watek zamkniety.
Mamy juz krzeselko do karmienia-fajowe:tak::tak::tak::-D
Z godzine je skladalismy (przyszlo w czesciach w pudle do montazu samodzielnego)-co 2 glowy to nie jedna,kazdy mial jakis pomysl bo instrukcja licha:baffled:Kolorek sliczny-pomaranczowy.
O widze ze znow nosidelka-my mamy (pomaranczowe of course) nosidelko womar-takie zwykle (kupilam w smyku na bon znizkowy) i jest b.wygodne-lekko usztywniane,na 2 szelki,wygodne.
No i dzis jeszcze dostala sliniaczek taki ceratkowy jakby.
Na jutro 11 paczek do wysylki,zaraz biore sie za pakowanie:nerd:

Ja nie wiem czy u was tez jest taki upal ale w Lodzi kosmarny.Juli lezy w samym pampku.W trybie natychmiastowym zamowilam parasolke do wozka.juz rozebrany ze zbednej tapicerki do wersji letniej:tak:

A wracajac do nosidelek-moje napis na etykiecie ma "nosidlo miekkie womar globetrotter N7" a wcale nie jest takie miekkie bo ma usztywniane plecki-tyle ze usztywniane a plastyczne.Pierwsze co Juli zrobila jak ja do niego wlozylismy to sie usmiechnela.Walcze z listami i paczkami ale jak znajde kiedys czas to porobie sesje Juli w nosidelku i nowym krzeselku:D.
Wogole ciezko tak naprawde sobie doradzac w kwestii zakupow-ja glownie patrze na funkcjonalnosc-wozek spelnial moje oczekiwania juz w cenie 600zl a np.krzeselko dopiero powyzej 200zl mialo te funkcje ktore chcialam,takze to zalezy jakie kto ma oczekiwania i wymagania odnosnie danej rzeczy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry