my w domu mamy bardzo wysoki brodzik więc jak dzidzia będzie już ładnie siedzieć to kupimy jej taki fotelik do wanny do brodzika pójdzie korek i dzidzie będziemy kąpać w brodzikuLaila ja rowniez kupilam ta wanienke wydaje mi sie bardzo fajna i bezpieczna co najwazniejsze (choc pewnie posluzy nam krocej niz inne ze wzgledu ze jest dosc mala) ale ogolnie jestem bardzo zadowolona z jej zakupu zobaczymy jak w praktyce:-)
reklama
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
no ja niestety mam wlasnie bardzo niski brodzik.. no ale jak bedzie trzeba to sie kupi wieksza wanienke jakas taka zwykla nie droga choc mysle ze i tak tak szybko to z tych wanienek nam dzieciaczki nie powyrastaja
Dominika81
Fanka BB :)
No to OK. W takim razie nie będę na gwałt wyrabiała nowej, u mnie to trochę by potrwało, bo moja firma mieści się 400 km od mojego miejsca zamieszkania i musiałoby to iść pocztą w tą i spowrotem i mogłabym nie zdążyć.
Nika81
nareszcie razem
dziewczyny nie mam kaftaników dla malej mam body ( i nie wiem czy to dobrze...????
nawet dokładnie nie jestem w stanie napisać wam co spakowałam bo ta walizka jest juz jest wypchana a jeszcze ręcznik i klapki i dokupic majtki jednorazowe czy cos takiego i te podkłady zeby się nie czepiali, że pobrudzilam łozko
nawet dokładnie nie jestem w stanie napisać wam co spakowałam bo ta walizka jest juz jest wypchana a jeszcze ręcznik i klapki i dokupic majtki jednorazowe czy cos takiego i te podkłady zeby się nie czepiali, że pobrudzilam łozko
Ostatnia edycja:
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
nik_a nie masz czym sie przejmowac;-) moim zdaniem body sa lepsze od kaftanikow, nie przekrecaja sie ani nie podwijaja Ja ogolnie to mam tylko jeden kaftanik (od tesciowej) a sama to ich nie kupywalam:-)
ja mam 4,5 letniego synka, więc napiszę tak z doświadczenia - nie ma co sugerować się jakąś 1 metodą, z wielu można zaczerpnąć różne w zależności co nam i dziecku odpowiada... najważniejsza jest konsekwencja. Ja przeszłam nawet kurs psychologiczno - pedagogiczny, a i tak wiem że zbyt mocno rozpieszczam malucha. Każda przesada jest niezdrowa - kuzynka nie brała dziecka na ręce, nie pozwalała nosić itd... i niestety dzieciątko nie miało szans przez to na "gimnastykę" kręgosłupa i utrzymywania prawidłowej pozycji - efektem były ok 2 lata rehabilitacji i ćwiczeń
Każde dziecko jest inne i jedne łatwiej pogodzą się z narzucanymi regułami, inne chcąc się sprawdzić wszystko robią na nie. Są takie, które nie lubią przytulania i małe "lepciuchy". Czasem złoszczę się jak synalek w nocy przychodzi bo nie lubi spać sam, no ale wiem że wtedy czuje się bezpiecznie i potrzebuje bliskości. Staram się go odprowadzać, ale jeśli robię to np 5 raz w ciągu nocy to odpadam...
Kaczuszka dokładnie jest tak jak piszesz, ja też uważam że każde dziecko jest inne i wymaga innego traktowania. mi sie bardzo podobała książka język niemowląt". Tracy Hogg dzieli tam dzieci na 5 typów i jak zrobiłam test mojej córce i przeczytałam charakterystykę żywczyka, to jakby o niej było napisane
Magdalenka śliczne łóżeczko i jakie pomysłowe, na pewno wam długo posłuży :-)
Cześć dziewczyny moja kuzynka ma do sprzedania wózek który używała 3 miesiące , chce go sprzedać ponieważ mieszka na 3 piętrze i ciężko jej było go wnosić ( sama warzy nie całe 50 kg. ) i kupiła sobie lżejszą spacerówkę wózek jak nowy zadbany podaję numer tel. 509-933-891 cena 200 zł. przepraszam że tak wtargnęłam na wasze forum ale może któraś będzie zainteresowana
Nika81
nareszcie razem
oki to dobrze ufff. Bo się zastanawiałam co z tym pepuszkiem żeby nic go nie podrażniało
reklama