reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Laila - jeszcze do torebki książeczkę ubezpieczeniową i dowód osobisty :tak:

A właśnie dziewczyny, mam pytanie co do książeczki ubezpieczeniowej, nie wiem czy któraś się orientuje.
Mam książeczkę ubezpieczeniową na nazwisko panieńskie, a nie na moje obecne. Czy to nie będzie problem?
Oczywiście książeczka jest ze zdjęciem, numerem pesel, imionami rodziców itp. także na pewno jest po czym zidentyfikować że to na pewno ja. Ale czy nie będą się czepiać? Jakby co to na początku marca jak jeszcze nie urodzę przyjdzie mi pocztą nowa RMUA, ale jakby nie zdążyła to mam tą książeczkę.

reklama
Tez mam ksiazke Zawitkowskiego i bardzo polecam-duzo rad od strony fizjologii noworodka.A film to mi sie srednio podobal-zbyt rozwlekly wg mnie chyba ze ja niecierpliwa jakas jestem.Odcinek o zmienianiu pieluszki mnie rozbroil-jakbym miala 10 min zmieniac malej pieluszke ... chociaz wiem ze to dlugo trwa bo facet tlumaczy co i jak i stara sie zmienic pieluche nie budzac Lewisa. Ale ja chyba jestem zdolniejsza bo umiem nie budzac malej zmienic w jakies 3-4 min hihi :-D

Laila - jeszcze do torebki książeczkę ubezpieczeniową i dowód osobisty :tak:

A właśnie dziewczyny, mam pytanie co do książeczki ubezpieczeniowej, nie wiem czy któraś się orientuje.
Mam książeczkę ubezpieczeniową na nazwisko panieńskie, a nie na moje obecne. Czy to nie będzie problem?
Oczywiście książeczka jest ze zdjęciem, numerem pesel, imionami rodziców itp. także na pewno jest po czym zidentyfikować że to na pewno ja. Ale czy nie będą się czepiać? Jakby co to na początku marca jak jeszcze nie urodzę przyjdzie mi pocztą nowa RMUA, ale jakby nie zdążyła to mam tą książeczkę.
ja w ogóle takiej nie mam:/ a dowodzik mam w portfelu a jego zawsze mam w torebce:))

Dominika 81 to nie bedzie problem jesli masz ksiazeczke na panienskie nazwisko,ja tez tak mam.Wystarczy ze sprawdza nr PESEL z dowodu z tym w ksiazeczce.

Dominika ja tez tak mam i jeszcze nikt mi nie zwrocil na to uwagi. poza tym w dowodzie powinnas miec wpisane tez nazwisko Panienskie.

Tez mam ksiazke Zawitkowskiego i bardzo polecam-duzo rad od strony fizjologii noworodka.A film to mi sie srednio podobal-zbyt rozwlekly wg mnie chyba ze ja niecierpliwa jakas jestem.Odcinek o zmienianiu pieluszki mnie rozbroil-jakbym miala 10 min zmieniac malej pieluszke ... chociaz wiem ze to dlugo trwa bo facet tlumaczy co i jak i stara sie zmienic pieluche nie budzac Lewisa. Ale ja chyba jestem zdolniejsza bo umiem nie budzac malej zmienic w jakies 3-4 min hihi :-D
sara to nagraj filmik "zmiana pieluchy w 3 min bez budzenia lewisa"
i jeszcze zarobisz:-D:-D:-D

reklama
a my zdecydowaliśmy się na
wanienkę :OCEAN WONDERS FISHER PRICE
monitor oddechu z nianią: Angelcare AC-401
elektr. aspirator do noska: Cleanoz
zestaw do paznokci: bebeono
i już koniec zakupami teraz jeszcze płyn do kąpieli i linomag do pupci

Laila ja rowniez kupilam ta wanienke wydaje mi sie bardzo fajna i bezpieczna co najwazniejsze (choc pewnie posluzy nam krocej niz inne ze wzgledu ze jest dosc mala) ale ogolnie jestem bardzo zadowolona z jej zakupu :tak: zobaczymy jak w praktyce:-)

Do góry