reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Zgadzam sie ze rozmiar 56 w zupełności wystarczy. Ja nie zabieram w zasadzie żadnej bluzy tylko bieliznę typu body, spiochy, cieplejsze pajacyki i do tego skarpetki, i nie za ciepły kombinezon. Oczywiście kocyk. Jak wsadzę małą w nosidełko powinno w zupełności wystarczyć. A i kombinezonu nie pakuje teraz do torby tylko m przywiezie z domu jak
bedziemy wychodzić ze szpitala.

reklama
mój mąż jak zobaczył stanik do karmienia, to również się bardzo ucieszył :) stwierdził, ze jest dość "wygodny":) i po odpięciu miseczek, dość "interesujący" :)

Ja myślałam, żeby oprócz bodziaków kaftaników itp wziąć kombinezonik i kocyk, na wszelki wypdadek, mój mąż pewnie nie będzie mógł odnaleźć albo zapomni z przejęcia. Wiem, ze do auta nie będze kilometrów, ale w aucie można zawsze rozpiąć kombinezon, szcególnie, że ja będe miała całe miasto do przejechania. Z resztą wyjdzie w "praniu" przede wszystkim zależy od pogody.

odnośne rozmiaru, to ja też sie zastanawiam nad większym, ponieważ byłam ostatnio na USG i w 35 tyg moja mała waży ... 3600, lekarzpowiedział, że do terminu może dociągną nawet 4200, wiem, ze nie oznacza to, ze będzie "długa" ale muszę być przygotowana.

Zgadzam sie ze rozmiar 56 w zupełności wystarczy. Ja nie zabieram w zasadzie żadnej bluzy tylko bieliznę typu body, spiochy, cieplejsze pajacyki i do tego skarpetki, i nie za ciepły kombinezon. Oczywiście kocyk. Jak wsadzę małą w nosidełko powinno w zupełności wystarczyć. A i kombinezonu nie pakuje teraz do torby tylko m przywiezie z domu jak
bedziemy wychodzić ze szpitala.

magmil - mamy dokładnie ten sam termin - zobaczymy jak z rozpakowaniem nam wyjdzie

dzieci jak są po urodzeniu najczęściej są podkulone i całkiem się nie prostują więc 56 powinno wystarczyć
ja urodzę raczej średniaczka max 3300 - starszy miał 3100
ciuszki zostawię w domu razem z nosidełkiem i do wyjścia mąż przywiezie, bo nie chcę gnieść wszystkiego w torbie bo jednak dość sporo musimy zabrać do szpitala dla nas i maludek...

magmil - mamy dokładnie ten sam termin - zobaczymy jak z rozpakowaniem nam wyjdzie
Kaczuszka rzeczywiscie:) A poprzednie dziecko urodzilas w terminie? Ja niestety wczesniaka i teraz musze lezec. Na szczescie z gin ustalilysmy ze jeszcze tydzien. W przyszla niedziele pozwole sobie nawiecej, moze jakis spacerek. Brakuje mi swiezego powietrza i ruchu. Kondycja po tych 4 tygodniach spadla, ale pocieszam sie ze jeszcze tydzien. A jak dotrwam jeszcze 2 to juz bede spokojna zupelnie:)

My wybraliśmy dla naszej córeczki turkusowy Buzz 3. Stoi już u nas w domku, wózek prosty w montażu (zaraz jak kurier przyniósł, sama się wzięłam za składanie ;-) ) Mamy zestaw z gondolą, spacerówką i fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix. Do tego masa wyosażenia: folie przeciwdeszczowe i moskitery do gondoli i spacerówki, polarowy kocyk, kosz na zakupy i torba na akcesoria, parasolka. Wózek zamawialiśmy na allegro (wcześniej wypróbowany w sklepie). Za wszystko zapłaciliśmy niecałe 2200. Wcześniej, zanim dokonaliśmy wyboru, wiele wózków mi się podobało, ale jak je oglądałam w sklepie to okazywały się albo źle wykonane, albo gondole, czy foteliki bardzo się kołysały na tych adapterach. Z wózkiem tej firmy (tylko starszy model) miałam stycznośc będąc na praktykach studenckich w Niemczech i był starsznie funkcjonalny i wtedy ogromnie mi się podobał. Dlatego padło na Quinny :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a co z metkami na ciuszkach maluszkow ?
slyszalam ze niektorzy obcinaja je zeby nie podraznialo cialka;-)
co wy na to ? ja sie wlasnie nad tym zastanawiam...:confused: (bo czasem wycieta metka moze bardziej podraznic...:baffled:)

Pozdrawiam:happy:

dziewczyny a co z metkami na ciuszkach maluszkow ?
slyszalam ze niektorzy obcinaja je zeby nie podraznialo cialka;-)
co wy na to ? ja sie wlasnie nad tym zastanawiam...:confused: (bo czasem wycieta metka moze bardziej podraznic...:baffled:)

Pozdrawiam:happy:

ja nie wycinam, przynajmniej na razie, właśnie dlatego, żeby mi "strzępki" nie podrażnaiły maleństwa.

A ja wycinam w tych ubrankach, gdzie metka dotyka ciała dziecka - kaftaniki, body, koszulki (w śpochach nie) - no i się bawię - tzn. wycinam, a potem deliktanie, aby nie uszkodzić materiału, małymi nożyczkami krawieckimi usuwam resztki metki spomiędzy nitek, tak że nic nie zostaje.

reklama
A ja znowu z pytaniem :-)
teraz chodzi o rozek :happy: bo mam taki gruby welurowy i nie wiem czy jego tez musze prasowac:confused:

Jejku ja tylko pytania zadaje:baffled: ale dobrze ze zawsze znajdzie sie ktos kto na nie odpowie :-)
Z gory dzieki za odpowiedzi :happy:

Do góry