reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja dziś wvczoraj wyprałam pieluszki tetrowe, dziś je prasowałam i dziś prałam flanelowe i swoje koszule i jutro prasowanie. Jutro też mam nadzieję, ze bedę mogła uprać ubranka, ale to zależy o tego, czy uda mi się je od Mamy przywieźć czy nie. Na razie mój mąż skręca komodę dla małej :), aby miała gdzie trzymać garderobę :)

reklama
tzn-ta feretti jest sliczna i super jakosciowo, jedyny minus to zeby była gładziutko wyprasowana to prawoałam ją na pol wilgotno...ale poza tym super!

tą roayl z glucka tez ogladałam-ale jakos mi te ciemniejsze kolrki nie odpowiadały, ale w dotyku była bardzo fajna

w feretti to jest fajne ze z ochraniacza pierze sie tylko pokrowiec...wygodniej sie to potem prasuje...z osiołkowym było trudniej, ale na szczescie sie nie spłaszczył za bardzo ani nie zniekształcił

Malenstwo jesli chodzi o prasowanie ja w wiekszosci mam ciuszki bawełniane wiec prasuje je najwiekszą temperaturą. I zdecydowanie prasowanie po lewej stronie bo przecież ta czesc dotyka cialka dziecka.

Jeszcze dopowiem Wam coś zabawnego. Wczoraj przymierzyłam stanik do karmienia i mój M wczoraj pierwszy raz zobaczył taki biustonosz i jego reakcja była taka: to bardziej dla mężów niż dla dzidziusiów ten stanik - tylko klik! i już - nie trzeba męczyć się z zapięciem z tyłu:-D:-D:-D

Wczoraj kupiłam fotelik samochodowy: firmy Baby desing, a jakiś czas wcześniej pościel z termofroty zielono-żółtą z kaczuszką z Glucka, z tej samej firmy wypełnienie do łóżeczka, a mama moja kupiła wypełnienie i pościel do wózeczka, zostały mi jedynie do kupienia butelki, smoczki, i art.higieniczne dla Niuni.

Mam pytanie jakie butelki kupiliście na Allegro są butelki ze smoczkiem imitującym pierś, czy któraś z Was takie ma, jak tak to czy warto je kupić? czy może kupić Aventu?...

kasiuLLka ja mam butelki z firmy lovi tak jest smoczek imitujący piers ale jak sie sprawdzi zobaczymy,co do aventu jak dla mnie smoczek za sztywny troszkę ale pewnie kazdemu maluchowi spodoba sie co innego i w praniu sie okaże;-)

Maniulka z Aventu też mi się za bardzo nie widzą...sztywne te smoki mają, zresztą mój Synek nie tolerował ich wolał smoczki zwykłe (chodzi o butelki), więc przktycznie od samego początku przeszłam na butelki Canpola, co do tej butelki Lovi widziałam też mnie zainteresowała, ale są jeszcze inne na T....nie pamiętam dokładnie nazwy..:-p

reklama
Mysle, ze butelki to obojetne jakiej firmy, a smoczek w razie czego się wymieni jakby maluchowi nie leżał. To tak jak z pieluchami. Dla jednym tylko pampersy, dla drugich huggies, a innym starczy bella.
Mi akurat sprawdził się Avent.

Do góry