reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Malenstwo, ja do wózeczka pościeli nie używalam. Na wyposażeniu wózka powinien byc prosty materacyk. W zimie dziecko ma kombinezon + ew śpiwór czy kocyk, a lecie kładłam na spód pieluche + lekki kocyk lub pieluche np flanelowa na wierzch.

reklama
mam pytanie odnoscie masci na podraznione sutki "medela purelan" czytalam ze jest podobno lepsza niz "bepanten" (plus jest taki ze nie tzrba jej zmywac przed karmieniem )

no ale niestety nie wiem jaka jest prawda nie mialam okazji jeszcze wyprobowac :-)

moze ktoras z was uzywala jednej i drugiej ???;-)

czekam na odpowiedzi :happy:

malenstwo...ja mam butelki TT i generalnie cały osprzet do karmienia z tej firmy-jesli sie zdecydujesz na butle to pamietaj ze do nich pasuje tylko ich podgrzewacz-maja az 9 cm i zaden inny nie jest tak szeroki

jesli chodzi o krem to jak kupiłam własnie dzis bephanten masc i krem i purlean tez zamierzam kupic...jak sie nie nada do cycusia to bedzie dla małego do pupy:-D

modroklejak wlasnie wiem o tym podgrzewaczu pozatym ja juz tez mam wszystko z tej firmy :-) (buteleczki maja fajniutki krztalt :-D)

a co do masci to chyba tez kupie i jedna i druga :tak:;-)

Jesli chodzi o masc to ja pomimo tego, że karmiłam nie musiałam jej stosowac. Teraz wiec tez jej nie kupowałam. W razie czego wyslę męża do apteki:)

Sa kocyki, ktore mozna prasowac (napewno wszystkie bawelniane), ale sa tez takie gdzie na metce zelazko jest przekreslone. Ja wtedy przeprasowuje taki kocyk nie za goracym zelazkiem przez bawełniana sciereczke.

hej dziewczynki:-)musze sie was poradzic
otoz wczoraj przygotowalam torbe z rzeczami dla mojego synka i tak spakowalam 2 komplety na rozmiar 56 i 62,no niewiem jaki dlugi sie maly urodzi,
i tak w kazdym zestawie sa bodziaki z dlugim rekawem,spioszki,bluzka rozpinana plus do tego spodnie,w jednym zestawie spakowalam bluze z kapturem a w drugim kurteczke z polarku razem ze spodenkami,dodatkowo jeszcze koc i kombinezon,w planie mam kupic fotelik z daszkiem i tym okryciem na nozki,czy nie bedzie malec za grubo ubrany?dodam ze niepowiedziane jest ze ubiore malca w kombinezon bo to zalezy jaka bedzie pogoda,jednak wolalam to sama przygotowac bo wiecie mezulkowie pewnie by zwariowali z takim wyborem ciuszkow:-)no ale czy to wystarczy?
skarpetki sa konieczne?

reklama
wydaje mi sie ze to zadkosc aby dzidzia nie zmiescila sie w rozmiar 56 nawet jezeli twoj synek bedzie mial 60cm moze spokojnie zmiescic sie w mniejszy rozmiar :-)
ubranka sa jakos inaczej mierzone.. chociaz kazda firma ma inna miare:happy:

a co do skarpetek to ja bym proponowala wziasc :tak::-D:-D

Do góry