reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Sprzedawałam łóżeczka i z tych turystycznych o standardowych wymiarach materacyka polecam Coneco :-) Sa stabilne, estetyczne, niedrogie. Przy podwieszanej podłodze należy pamiętać że służy ona tylko do 8 kg!!! - naley tu doliczyć wagę włożonego w środek materacyka Potem trzeba ją zdemontować i kożystać z dolnej. Całość służy do 15-18 kg - w zależności od producenta.

Zdecydowana wada łóżeczek turystycznych: brudzą się i nie da się ich wyprać (a starsze dziecko ślini i brudzi np mleczkiem z butelki)
Zaleta: są składane, przenośne i maja miękkie boki - nie wymagają ochraniacza, zwykle maja kółeczka ;-)

Jakieś pytania?

Acha w PL nie da się dostać materacyka do turystycznego GRACO Ewelci :( Można docinać materacyki piankowe jedynie lub zamówić w sklepie który współpracuje z firmą AMY (od pościeli) - szyja materacyki piankowe na wymiar - ale to ze sprzedawcą trzeba by dobrze zagadać i zaliczkę pewnie wpłacić. Nie wiem jak w UK :-(

Przypomnialo mi sie ze musze cyckonosz;-) dokupic ..sztuk dwie:tak:i bede mogla juz zamknac torbe do szpitala .
Ja nie orientuje sie w rozmiarach materacykow niestety.

My jestesmy z mezem zwolennikami drewnianego lozeczka.

Nie wiemy tylko jak je ustawic w sypialni.Dzidzia miala miec swoj kat w naszej sypialni (swojego pokoju nie bedzie miala bo mamy tylko 2 pokoje) tzn nadal ma ale w szpitalu nasluchalam sie ze na poczatku to bede chciala ciagle w nia patrzec i lepiej postawic lozeczko nie w kacie tylko tuz obok naszego lozka. No ale nie wiem bo tak to kazde kwekniecie i stekniecie dzidzi bedzie nas budzic,ja swoim chrapaniem moge budzic ja,no i sie przyzwyczai ze ma mamusie przy swojej buzi,potem nie bedzie chciala z dala od nas spac.Aczkolwiek fajnie byloby sobie lukac na dzidzie samemu lezac:tak:

Sara27 ja właśnie też nie wiem jak ustawić w Naszym pokoju łóżeczko. Na początku to byłam pewna że zrobimy właśnie taki kącik dla niej a teraz to zastanawiam się czy czasem nie lepiej gdzieś obok Naszego łóżka ustawić łóżeczka. Hmm trzeba będzie to jeszcze przemyśleć ;-)

GRACO KOJEC-ŁÓŻECZKO..CONTOUR ELECTRA DELUXE (541992087) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam takie Graco tylko bez tej butki i inny kolor/
Troche pomylilam rozmiary 100x75 a nie 105x75.i takich rozmiarow materacyka tez nie ma w PL 100x75????
Ja kupilam tutaj materac specjalny do lozeczka turystycznego (IE nie UK)

Są tylko materacyki 140x70 i 120x60 to taki standard Przynajmniej takie mieliśmy w sklepie a sklep duży i miasto duże... i contour electra deluxe też mieliśmy... ;-)

Firehead, Ewelcia -dobrze ze wspomniałyście o tych materacykach bo zupełnie na to nie zwrócilam uwagi.
To łóżeczko co mi sie podobało miało wymiar 120x78 a gdzie tu materacyk dostac:baffled:
Znaleźliśmy inne do którego bez problemu dokupimy materacyk czyli 120x60:tak:

A co do wymiarów to oprócz tego jest jeszcze 130x70 na allegro widziałam, wczoraj się rozglądając.

Sara, ja właśnie stawiam łóżeczko w sypialni tak ,że będzie zupełnie przy moim.I robie to dla wygody.Moja córka budziła sie w nocy co pół godz. na jedzenie.Więc teraz chcę mieć łóżęczko tak żeby nie musieć wstawać tylko wyciągnąć ręce po dziecko.:-)A ty i tak będziesz sie budziła na każde stęknięcie dziecka obojętnie czy łóżeczko bedzie obok czy kawałek dalej.

reklama
dokładnie, matka zawsze się obudzi, z tatusiem gorzej ;-) ja nie stawiam przy łóżku, tylko jakoś w kąciku, jeszcze nie wiem jak, bo my w sumie będziemy spać wszyscy w czwórkę w jednym pokoju... musimy to dobrze rozplanować

Do góry