reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Sprzedawałam łóżeczka i z tych turystycznych o standardowych wymiarach materacyka polecam Coneco :-) Sa stabilne, estetyczne, niedrogie. Przy podwieszanej podłodze należy pamiętać że służy ona tylko do 8 kg!!! - naley tu doliczyć wagę włożonego w środek materacyka Potem trzeba ją zdemontować i kożystać z dolnej. Całość służy do 15-18 kg - w zależności od producenta.

Zdecydowana wada łóżeczek turystycznych: brudzą się i nie da się ich wyprać (a starsze dziecko ślini i brudzi np mleczkiem z butelki)
Zaleta: są składane, przenośne i maja miękkie boki - nie wymagają ochraniacza, zwykle maja kółeczka ;-)

Jakieś pytania?

Acha w PL nie da się dostać materacyka do turystycznego GRACO Ewelci :( Można docinać materacyki piankowe jedynie lub zamówić w sklepie który współpracuje z firmą AMY (od pościeli) - szyja materacyki piankowe na wymiar - ale to ze sprzedawcą trzeba by dobrze zagadać i zaliczkę pewnie wpłacić. Nie wiem jak w UK :-(

Przypomnialo mi sie ze musze cyckonosz;-) dokupic ..sztuk dwie:tak:i bede mogla juz zamknac torbe do szpitala .
Ja nie orientuje sie w rozmiarach materacykow niestety.

My jestesmy z mezem zwolennikami drewnianego lozeczka.

Nie wiemy tylko jak je ustawic w sypialni.Dzidzia miala miec swoj kat w naszej sypialni (swojego pokoju nie bedzie miala bo mamy tylko 2 pokoje) tzn nadal ma ale w szpitalu nasluchalam sie ze na poczatku to bede chciala ciagle w nia patrzec i lepiej postawic lozeczko nie w kacie tylko tuz obok naszego lozka. No ale nie wiem bo tak to kazde kwekniecie i stekniecie dzidzi bedzie nas budzic,ja swoim chrapaniem moge budzic ja,no i sie przyzwyczai ze ma mamusie przy swojej buzi,potem nie bedzie chciala z dala od nas spac.Aczkolwiek fajnie byloby sobie lukac na dzidzie samemu lezac:tak:

Sara27 ja właśnie też nie wiem jak ustawić w Naszym pokoju łóżeczko. Na początku to byłam pewna że zrobimy właśnie taki kącik dla niej a teraz to zastanawiam się czy czasem nie lepiej gdzieś obok Naszego łóżka ustawić łóżeczka. Hmm trzeba będzie to jeszcze przemyśleć ;-)

GRACO KOJEC-ŁÓŻECZKO..CONTOUR ELECTRA DELUXE (541992087) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam takie Graco tylko bez tej butki i inny kolor/
Troche pomylilam rozmiary 100x75 a nie 105x75.i takich rozmiarow materacyka tez nie ma w PL 100x75????
Ja kupilam tutaj materac specjalny do lozeczka turystycznego (IE nie UK)

Są tylko materacyki 140x70 i 120x60 to taki standard Przynajmniej takie mieliśmy w sklepie a sklep duży i miasto duże... i contour electra deluxe też mieliśmy... ;-)

Firehead, Ewelcia -dobrze ze wspomniałyście o tych materacykach bo zupełnie na to nie zwrócilam uwagi.
To łóżeczko co mi sie podobało miało wymiar 120x78 a gdzie tu materacyk dostac:baffled:
Znaleźliśmy inne do którego bez problemu dokupimy materacyk czyli 120x60:tak:

A co do wymiarów to oprócz tego jest jeszcze 130x70 na allegro widziałam, wczoraj się rozglądając.

Sara, ja właśnie stawiam łóżeczko w sypialni tak ,że będzie zupełnie przy moim.I robie to dla wygody.Moja córka budziła sie w nocy co pół godz. na jedzenie.Więc teraz chcę mieć łóżęczko tak żeby nie musieć wstawać tylko wyciągnąć ręce po dziecko.:-)A ty i tak będziesz sie budziła na każde stęknięcie dziecka obojętnie czy łóżeczko bedzie obok czy kawałek dalej.

reklama
dokładnie, matka zawsze się obudzi, z tatusiem gorzej ;-) ja nie stawiam przy łóżku, tylko jakoś w kąciku, jeszcze nie wiem jak, bo my w sumie będziemy spać wszyscy w czwórkę w jednym pokoju... musimy to dobrze rozplanować

Do góry