reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

mamy trzy pokojowe mieszkanie.... sypialnia, duży pokój, garderoba tzn olbrzymia szafa na 2 ścianach jedna ściana wolna -łózeczko i jedna z oknem... wiec się śmiejemy że dziecko w szafie będziemy zamykać jak będzie za bardzo krzyczeć:)) dodam jeszcze że pokój jest mikroskopijny
madzik nam bardzo moi rodzice pomogli finansowo i dziadkowie.... kołyska to jeden z prezentów-mogłam wybrać a oni finansowali

reklama
aaa to dlatego w szafie:-D
a tak marzyłam o tej kołysce:-( no ale cóż... trzeba odłożyć kilka tysięcy aby mieć z czego żyć jak będe na wychowawczym(bo w pracy mnie napewno nie zechcą spowrotem, poza tym nie opłacałoby mi sie wynajmowac niani jak na razie) ubolewam na ta kołyską na maksa.....
u nas dziadziuś tez ma coś dołożyć do kołyski ale pewnie znając życie dopiero po porodzie-mój tata uważa że jeszcze za wcześnie na kupowanie takich rzeczy.. Ja z kolei jestem z tych co to lubia miec wszystko przygotowane.

Laila dziekujemy za wyjasnienie hhehe.
Madzik my tez nie mamy kolyski dla dzidzi chociaz nas na nia stac,ale nie ubolewam nad tym,poprostu ja staram sie kupowac rzeczy bardziej praktyczne,nie takie ktore po 4m stana sie bezuzyteczne.
Kolezanka kupila a potem zalowala bo za chwile musiaal lozeczko kupowac.
Zreszta kazdy kupuje to na co go stac i co uwaza za stosowne,kazdy ma tez swoje zdanie.

u nas mały bedzie spał w koszyku nocami a dniami u siebie w łozeczku-koszyk powinien wystarczyc na ok 4-5 mc wiec mam nadzieje ze w tym czasie mały załapie juz jakis rytm karmienia i bedzie mogł noce spedzac u siebie w lozeczku

mi kołyska podobała sie strasznie i jej funkcjonalność w postaci bujania.
kupiliśmy w końcu kojec z płozami ale wiem ze to nie to samo:-(Mogłabym kupić kołyskę o której tak marzę ale lepiej teraz więcej zaoszczędzić troche kasy niż na wychowawczym palce obgryzać(nie no tak dosłownie to napewno by nie było ale jakis standard życia podobny zachować;-)-nie wiem jak u Ciebie Ewelcia ale w PL wychowawczy jest bezpłatny.:baffled: bynajmniej bezpłatny dla mnie bo za dużo zarabiamy:baffled: paranoja
A kojec kupiliśmy w końcu taki
ŁÓŻKO TUR. SIMBO_kolyska_przewijak_ wysylka 0zl (542366070) - Aukcje internetowe Allegro
będzie pasował materacyk 120x60. Dobrze że zaczęłysmy gadac o tych materacykach bo do większość łóżeczek turystycznych jest dziwnych wymiarów i jak tu potem materac dobrać?? oprócz ciętego piankowego.
Przewijak ma kiepski troche ale na tym mi nie zależało bo będzie osobny na komodzie leżał.

Modroklejka pomysł z koszem fajny:)

nie przeglądałam tego watku wcześniej, wiec mam pytanie.
czy pisałyście kiedys jaki najlepszy materac?
bo sa lateksowe
piankowe
gryka kokos
gryka-kokos-pianka

jaki tu wybrać??

Lateksowe są chyba drogie, ja się o nich nic nie orientowałam to i nie wiem, Laila chyba wspominała, że kupuje lateksowy (o ile dobrze pamiętam)
a tak spośród tych innych to chyba najbardziej polecane są kokos-pianka-gryka; przynajmniej ja zamówiłam taki :-)

Lateksowe są chyba drogie, ja się o nich nic nie orientowałam to i nie wiem, Laila chyba wspominała, że kupuje lateksowy (o ile dobrze pamiętam)
a tak spośród tych innych to chyba najbardziej polecane są kokos-pianka-gryka; przynajmniej ja zamówiłam taki :-)
tak miała kupić lateks ale za namową iwony zakupiłam z pianki termoaktywnej podobno rewelacyjny... już przyszedł no ale dopiero jak dzidzia będzie to się wypróbuje...:))

reklama
Do góry