reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Witajcie marcoweczki.
Zapewne podobna kwestia była juz poruszana ale tyle mam zaleglosci ze czasu na czytanie by zabraklo ;-) Termin coraz blizej a ja nadal sie zastanawiam nad łózeczkiem dla malenstwa:confused: co myslicie na temat łóżeczek podroznych tzn travel cots?np.takie
Graco� Contour Electra Bassinette and Travel cot - Butterscotch (brown & cream) : mothercare

Hej ja mam takie lozeczko tylko inny kolor,moje jest siwe i a u gory ciemno siwe z jasnymi kolkami.
Nie wiem jak bedzie sie sprawowalo,ale moja znajoma ma takie samo i bardzo je chwali.

reklama
Ja mam tradycyjne, drewniane, które jest jeddnoczesnie kołyską i łóżeczkiem...wiec sie nie wypowiadam. ale z wyglądu bardzo ładne :)

Katarzyna ja osobiście będę zakupowała też kojec taki
MAMTU KOJEC PANDA+WIBR+PŁOZY+ PAŁĄK+2XDNO+LAMPK (545687300) - Aukcje internetowe Allegro

a ATsonia wydaje mi się ze pisała że ma takie coś jako wszystko w jednym
Łóżeczko RADEK II kołyska/szuflada/SOSNA(W-wa) (543623915) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupuję kojec z tego względu aby go w razie czego przenosić z poddasza na parter i odwrotnie, oraz aby zabrać do rodziców ze sobą, jak byśy wyjeżdżali na jakiś czas (mam daleko rodziców). Uważam że jest Ok.

kurde a ja nie mam rodziny co by w spadku mi dała coś:-( jedna bratowa żyła okropna, nie planują drugiego dziecka w najbliższym czasie a wszystko z pierwszego pochowali i nawet z drugą bratową się nie podzieliła. Druga bratowa myślą o drugim dziecku więc pewnie sobie będą wszystko zostawiać.

Zazdroszczę tym co dostają w prezencie ubranka i inne rzeczy..:-(

Ja tez mam drewniane,myslalam nad turystycznym ale jednak wygralo drewniane.
Lindam
Przy corci sie sprawdzilo,wiec kupilismy drugie dla synka.
Madzik my tez wszystko musimy sami...

Ostatnia edycja:
madzik_ skoro takie cos to jest super :) wystarczy zdjac czesc ruchoma jak dziecko zacznie wstawac :)
To Twoje tez wyglada fajnie i wlasnie mnie interesuje jak sie sprawdza takie łózeczko.. Czy jak Wiktorek nam podrosnie i zacznie byc bardziej ruchliwy czy to bezpieczny mebel dla niego.. czy tak samo bedzie mogl stawac bez obawy ze sie wraz z meblem przewroci..
avanti85 Twoj wybor rowniez jest rafny :) Mimo ze ja na biale napewno sie nie zdecyduje jesli juz drewniane i napewno nie z takimi szczebelkami..
Dzis znalazlam takie i jesli ktoras z Was napisze cos na temat podroznego lozeczka i okaze sie ze nie jest ok to kupuje napewno te.Klasyczne,piekny naturalny kolor,odpowiednie szczebelki no i z czasem mozna zrobic z niego łóżko :-)
Aylesbury cot bed - Antique : mothercare

Kochane a czy wiecie ze pionowe kraty<szczebelki> nie powinny być w większym oddaleniu od siebie, niż 2 i 3/8 cala od siebie (ok. 6 cm). Jest to o tyle ważne, że w przypadku większych odstępów dziecko może wcisnąć się pomiędzy kraty i utknąć.
madzik_ mam podobnie.. mimo ze mam wiele kuzynek,znajomych,itd ktore jakby tylko mogly to by zasypaly gora rzeczy ale ja jestem w UK wiec paczek mi robic przeciez nie beda :no: tak wiec wszystko musze kupowac sama.. z tym ze z mysla o powrocie do kraju za okolo 3 lat wiec jak cos juz kupuje to np.albo by dlugo sluzylo i mozna by zabrac do PL (busem) albo takie cos co nie szkoda bedzie zostawic.

reklama
fajne te wasze białe łóżeczka-mi też się okropnie podobają:tak: u nas kojec ze względu na mobilność-to był główny jego atut.W torbę i do samochodu.
Chyba że będzie się źle spisywał to rozważamy kupno drewnianego łóżeczka. A jak będzie ok to pozostaniemy przy kojcu. Gdzieś czytałam że jak kiepska tkanina to szeleści jak się dziecko przewraca i to przeszkadza.. No cóż zobaczymy..
A co do stabilności to któraś z dziewczyn już to kiedyś poruszała i pisała właśnie że te kojce też są stabilne, ale już nie pamiętam która..

no cóż jak kompletować to już trudno i samemu trzeba.... Poradzimy sobie i tak:tak:;-)

Do góry