reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

jesli chodzi o ubrania po porodzie to nawet mowy nie ma bym weszla w swoje spodnie rozmiaru 38/40 sprzed porodu gdyz juz w 16 tc nie dopinalam zadnych i przeszlam na ciazowe.Ze szpitala coz,wyjde w ciazowych rybaczkach jeansowych,na szczescie dobrze sie prezentuja i ciazowych poza guma w pasie nie przypominaja.

co do koszul to mam 1 rozpinana z dlugim rekawem, 1 satynowa z szybkim dostepem do cyca bo oczywisc ie wystarczy zepchnac cienkie ramiaczko i 1 pizame przystosowana rozpieciem.Na cc idzie sie w szpitalnej koszuli

reklama
A wiecie nad czym się zastanawiam, czy takie "normalne" staniki (czytaj nie do karmienia), ale rozpinane z przodu zdały by egzamin .... próbowała tak któraś??

Jeżeli chodzi o staniki do karmienia to też polecam ALLES. Nie dość, że funkcjonalne i wygodne to jeszcze naprawdę ładne. Koszulki mam trzy - 2 typowe do karmienia i jedną na guziki, która ewnetualnie mogłaby być do porodu, ale mam nadzieję, że szpital da mi swoją - jednak w czasie porodu koszule się brudzą, wolę mieć swoją na przebranie się "po".

Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, hm w dwie pary powinnam wejść po porodzie bo są takie luźniejsze, ale jak nie to mam też takie z okresu ciąży (nie ciążowe) w które na pewno wejdę ;-) więc ten problem mam z głowy ;-).
Magda też właśnie się zastanawiałam czy biustonosz rozpinany z przodu zdałby egzamin w karmieniu? Ostatnio taki dostałam to wystarczyłoby żebym kupiła jeden do karmienia ;-) a najwyżej później zobaczyła jak mi się rozmiar zmienił :-D.
A o koszulach aż wstyd przyznać ale jeszcze nie myślałam :baffled:

madzik, wystarczy kupić koło ratunkowe dla dzieci, takie zwykłe dmuchane - i też świetnie zdaje egzamin :-)

I jeszcze jedno pytanko, może takie trochę głupiutkie, ale ... :-p
czy po porodzie (czytaj w trakcie karmienia) piersi się powiększą, czy jak, czy może jakie są takie będą .... bo nie wiem jaki rozmiar staników kupić, :tak: w trakcie ciąży trochę urosły, co nie zmienia faktu, że nadal są małe :-) a nie chciała bym kupić za dużego rozmiaru bo co później z nim zrobić, skarpetkami wypychać ??:-D
piersi powinny mieć mniej więcej taki rozmiar jak mają teraz - oczywiście pomijam dni "nawału mlecznego", które się czasami zdarzają... ja miałam wtedy ogromne piersi, po prostu takie wielkie kamienie :baffled:... ale jak się już laktacja unormuje, to piersi są trochę większe niż przed ciążą
ja do szpitala mam 1 koszulę i pidżamę taką rozpinana na całej długości bluzki także będzie mi wygodnie cyca wyjąć a do porodu to mi dadzą szpitalną :blink:
co do biustonosza to jeszcze nie kupiłam takiego specjalnego do karmienia i chyba nie będę kupowała bo mam mały biust i starczy mi zwykły biustonosz z odpinanymi ramiączkami :-p
avanti, a pytałaś w szpitalu czy można mieć piżamę? bo generalnie w szpitalu to trzeba z gołym tyłkiem latać, i raczej nie pozwalają chodzić w piżamach tylko właśnie w koszulach :tak:
A wiecie nad czym się zastanawiam, czy takie "normalne" staniki (czytaj nie do karmienia), ale rozpinane z przodu zdały by egzamin .... próbowała tak któraś??
magda, raczej nie zdadzą egzaminu, bo jak rozepniesz, karmisz jedną piersią a z drugiej ci zleci miseczka... będziesz musiała to trzymać jakoś - uważam że bardzo "niewygodny" pomysł :sorry:

Zdają ale wygodniej umieszcza sie wkładki (jesli jest taka potrzeba) w tych dla karmiących bo masz każdą miseczkę odpinana osobno i po kolei wkładasz. No i powinny byc bawełniane, przynajmniej w "części sutkowej"

ja wlasnie jade jutro taki zakupic teraz jest duzo stanikow z odpinanymi ramiaczkami...wazne by byl na grubszych ramiaczkach i dobrze zabudowany :-) pamietam jak juz po porodzie kupilam takowy na targu w Siedlcach wygoda przebil drogi stanik alles.... ale trzeba taki dobry znalesc....

reklama
A ja z racji tego ze mam duże piersi mam problem i wiem że stanika do karmienia nigdzie nie dostane z synem miałam to samo ale wcale nad tym nie ubolewam :tak:
wyciągam cycocha góra i też karmię mi sprawdzał się stanik z odpinanymi ramiączkami odpinałam tą z przodu miseczka w dół i cyc na wierzchu jakos trzeba sobie radzić :-)

Do góry