reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja tez ja polecam chociaz poczatkowo mialam taki lezaczek ale jak dla mnie on sie nie sprawdza....na povczatku byla niezastapiona reka meza a potem wlasnie ta gabka...

reklama
dziewczyny dawno się nie odzywałam bo miałam zepsutą klawiaturę i nie mogłam pisać a my dzisiaj z mężem kupiliśmy fotelik do auta taki BABY DESIGN ESPIRO NEO z BAZĄ+OKRYCIE HIT 2008! (527728256) - Aukcje internetowe Allegro kolor niebieski ale kupowaliśmy u nas w świecie dziecka bo różnica w cenie żadna a tu za przesyłke trzeba by było zapłacić i przewijak taki 0220 WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA REGAŁ KĄPIELOWY (524457370) - Aukcje internetowe Allegro też niebieski :-) także jeszcze łóżeczko nam zostało ale to później bo już kaski brak a na początek starczy mi kołyska :tak:
noi wkońcu dla siebie kupiłam rzeczy potrzebne do szpitala tylko jeszcze muszę dokupić piżamkę :eek:

Irmaa - a nie uważasz że jest trochę ciężki? Nie chcę Cię zniechęcać, sama musisz zdecydować. Ja też się nad nim na początku zastanawiałam, ale zobaczyłam w sklepie i zrezygnowałam. Też ta gondola jest trochę malutka, chociaż wózek przez to zgrabnie wygląda. Na koniec Pan w sklepie powiedział, że jest robiony w chinach... Pooglądaj jeszcze inne wózki, szczególnie w sklepach, a nie internecie.

Aha, jeszcze dodam, że w X-landerze jako spacerówka możesz ustawić tylko siedzenie dziecka plecami do Ciebie, tzn. podczas spaceru nie możesz ustawić do siebie. To też jest spory minus.

U mnie z kolei na szkole rodzenia położna nie polecała gąbek jako podładek do wanienki i wogóle gąbek równiez do mycia maluszka. Mówiła, że trudno je utrzymać w czystości, zbiera się na nich dużo niewidocznych bakterii i grzybów. Do mycia natomiast polecała zwygłą gazę jałową, którą można uprać lub po prostu po dwóch, trzech kąpielach wyrzucić i wziąć nową.

to ja tak w skrocie bo sie spiesze:

sterylizator - jak dla mnie zdecydowanie zbedny,nie zamierzam kupowac.Bede przelewac wrzatkiem butelki,nasze mamy tak robily wiec i ja sobie dam rade ta metoda.
podgrzewacz-mysle ze nie jest niezbedny ale wygodny.Zreszta mam podarowany i mi sie podoba wizualnie (Petra).
laktator - ja mam elektryczny,nie mam pojecia jak sie sprawdzi.
Myfa,Kasiulka-fajne ubranka!
Avanti-super zakupy
Tez polecam zakupy w Batko.Jak juz mowilam kupilam tam hurtem za 304 zl rzeczy na 23 aukcjach-ze wszystkich jestem zadowolona,dodatkowo dostalam rozne gratisy.

Tez rozwazalam wozki Coneco,ale my rozwazamy doslownie co drugi-zero konkretnych decyzji. Moi tesciowie na pewno nie beda nam wypominac tego co nam funduja.Jak dotad mieszkam w mieszkaniu meza,to jego rodzice remontowali nam to mieszkanie zabierajac mnie na zakupy gdzie ja tylko wskazywalam jakie maja byc plytki,panele itp.,od nich mamy samochod-pomogli nam sporo bo im nie brakuje i nie wypomnieli jak narazie nic,zwlaszcza ze ich dewiza zyciowa jest taka ze "dzieciom trzeba pomagac".A bratu meza tez pomagaja,kupili im spory szmat ziemi pod budowe domu,takze tu sie nie martwie.;-)

reklama
Moja mama mi wlasnie mowila by uzywac pieluchy tetrowej lub gazy i na tym poprzestane.Nawet mysle ze i flanelowa pieluszka moglaby byc,bo po zmoczeniu wydaje mi sie mniej sliska niz tetra,wrecz taka bardziej "przyczepna".
Pasem jestem zainteresowana bardzo tylko wlasnie-od kiedy mozna taki nosic by nie zrobic sobie krzywdy po cc?

Do góry