reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
No właśnie odnośnie tych pasów to jestem ciekawa kiedy kobiety zaczynają go nosić.
Połozna na szkole rodzenia powiedziała ze absolutnie jest to zabronione przez czas połogu czyli te 6 tygodn,i aby macica się prawidłowo obkurczała :eek: A ja myślałam ze to od razu można:-(
Mnie ciekawią te pasy poporodowe co można tew w formie takich majtek naciagnąć od kolan aż po biust. (u mnie nogi tują zawsze i biodra, jak w tej ciąży), na brzuchu jaki mialam tłuszczyk tak mam, gorzej od pasa w dół:-(

To super ja się ma pomoc od rodziny.
My częściowo też ją mamy, ale nigdy o nic nie prosimy, ani nie liczymy na żadną pomoc. Na szczęście jesteśmy samowystarczalni, a jak chcą pomóc to oczywiście cieszymy się i dziękujemy.
Od teściów i dziadków ze strony m dostaliśmy po prostu trochę kasy, kupiliśmy za to komodę z przewijakiem i planujemy jeszcze trochę ze swoich dołożyć i pralkę kupić :) A moi rodzice zapowiedzieli, że pierwszy wnuczek/wnuczka dostaną od nich lóżeczko z materacykiem takie, jakie wybierzemy :-)
Także mamy naprawdę super pomoc, mimo, że zarówno rodzice jak i teściowie niemalże nie mają sami z czego odkładać. Na szczęście nie mamy problemu, że będą nam coś wypominać, są naprawdę kochani.

U mnie jest podobnie. Ja mam super rodzicow i tesciow i wiem,ze nigdy mi tego nie wypomną ;-)
Teściom też się nie przelewa, więc podziwiam ich jeszcze bardziej. Hehe... to ich upragniony pierwszy wnuczek będzie i już sie nie mogą doczekać :tak:

I my dzisiaj w końcu kupiliśmy wózeczek :tak:, coneco-toledo bordowe, ulepszoną wersję, z jednolitą tapicerką w środku gondoli (stare poprzednie wersje miały w środku pasiaste obicie, nie podobało mi się), za wózeczek ze spacerówką zapłaciliśmy 785 zł, ale dokupiłam jeszcze torbę, i folię przeciwdeszczową więc cały koszt nas wyniósł 870zł, nie planowałam wydawać mega pieniędzy, tym bardziej że to już moja ostatnia ciąża, znaczy mam nadzieje że ostatnia ;-)

Ja tez postawiłam na CONECO, ale wybraliśmy model V3 :-)
Toledo tez mi sie podobał, ale nie miał fotelika na clik i to niestety był dla nas za duzy minus :)
W moim miescie (Zielona Góra) mnóstwo kobiet wozi swoje maluchy w wozkach Coneco :)

teraz jak czytam o wózkach to przypomniało mi się że my też w planach mieliśmy kupić wózki po nowym roku.... a tu oba już od 3 miesięcy na małą czekają:-D

Dziewczyny ja spisywałam sobie dzisiaj co muszę kupić dla siebie i dla małego i pomyślałam o wkładzie do wanienki takim z gąbki w kształcie misia bardzo dobra sprawa miałm taką przy Nikusiu i teraz też muszę kupić niektórzy wkładają pieluszkę ale na niej dziecko się ślizga .

Ja chyba kupiłam pas w czasie połogu ale nie na początku nie wiem czy te majtkowe są dobre ja miałm taki poporodowy .
Dziewczyny a co do dzieci to polecam też kupić do wanienki wkład z gąbki w kształcie misia bo na pieluszce to dziecko się ślizga .

reklama
Dziewczyny ja spisywałam sobie dzisiaj co muszę kupić dla siebie i dla małego i pomyślałam o wkładzie do wanienki takim z gąbki w kształcie misia bardzo dobra sprawa miałm taką przy Nikusiu i teraz też muszę kupić niektórzy wkładają pieluszkę ale na niej dziecko się ślizga .

ja też ją sobie chwalę:tak::tak:

Do góry