reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja mam nadzieję, że i u mnie smoczek okaże się zbędny (choć kupiłam 2 sztuki tak na "w razie czego"):-) W sumie to później jest tylko problem, żeby dziecko oduczyć od smoczka, a często widzi się też dzieci dużo - za duże na smoczek, jeszcze ze smokiem w buzi właśnie.
Matowienia butelek to się chyba nie uniknie, bo to siłą rzeczy plastik, nie to co kiedyś były butelki szklane, te nie matowiały. (W mieszkaniu mojego taty zostały jeszcze butelki po mnie i po bracie, szklane oczywiście i były prawie jak nowe:-)). A co i le wypada wymieniać butelki?

reklama
Ja też mam nadzieję że smoczek okaże się zbędny (kupiłam jak na razie jeden uspokajający) ja przez smoczek miałam problemy z zgryzem (kilka lat noszenia aparatu stałego) dlatego jestem uczulona :-D. Butelki mam dwie jedną avent drugą nuk ;-) i myślę że na początek wystarczy bo mam zamiar karmić piersią (ale nigdy nie wiadomo jak to będzie z pokarmem u mnie). Mikrofalówkę mam, hm na jakimś forum czytałam wypowiedz pewnej lekarki że nie zabija ona wartości odrzywczych pokarmu hmm, ale jakoś w to do końca nie wierzę, chyba wybiorę jak już opcję garnka z ciepłą wodą :-D.

powiem tak...jak od czasu jak brat meza uzywa sterylizatora butelki wygladaja jak nowe, zmienił tylko smoczki na szybsze....ale butle sa bez zarzutu....

Dziewczyny dzisiaj dotarła paczka ciuszków z Batko, które kupiłam na Allegro, poprostu cudo, 100% satysfakcji i zadowolenia, gorąco dziewczyny Wam polecam. :-D

I my dzisiaj w końcu kupiliśmy wózeczek :tak:, coneco-toledo bordowe, ulepszoną wersję, z jednolitą tapicerką w środku gondoli (stare poprzednie wersje miały w środku pasiaste obicie, nie podobało mi się), za wózeczek ze spacerówką zapłaciliśmy 785 zł, ale dokupiłam jeszcze torbę, i folię przeciwdeszczową więc cały koszt nas wyniósł 870zł, nie planowałam wydawać mega pieniędzy, tym bardziej że to już moja ostatnia ciąża, znaczy mam nadzieje że ostatnia ;-)

KasiuLLka prawda śliczne ;-) ja też od tygodnia już zamierzam zamówić w Batko produkty ale mój głupiutki laptop ma coś z wiatraczkiem i jak za dużo rzeczy robię na nim to się wyłącza (muszę oddać na gwarancję) eh a raz miałam już wybrane 22 produkty i nagle buum i laptop się wyłączył :eek: może dzisiaj skorzystam z laptopa męża i pozamawiam. Wczoraj byłam w Gdańsku w sklepie "mama i ja" i kupiłam kilka rzeczy, np.ręcznik z kapturkiem, a jak wróciłam do domu to zobaczyłam że w Batko kosztuje prawie 10 zł mniej chyba 22 zł a w mama i ja 30, ale za to majtki poporodowe kupiłam innej firmy tańsze. Stwierdziłam że w Batko naprawdę się opłaca, a ręcznik bardzo miły w dotyku :-) mąż go założył na siebie i wstawiłam na Naszą klasę zdjęcie i wszyscy znajomi i śmieją :tak: jak On ładnie w różowym wygląda :-D

No dobra, poczytałam, poczytałam i na razie się ze sterylizatorem wstrzymam. To nie jest rzecz pierwszej potrzeby i zawsze zdążę kupić. A przynajmniej koszty się rozłożą w czasie :-) A byc moze w ogole nie bede potrzebowac. Tak wiec na razie sterylizatora nie kupuję.
Teraz jeszcze musze podjac decyzje co do laktatora, ehh... Z tym gorzej... Mysle miedzy recznym Aventu a elektronicznym Medeli. Reczny troche tanszy, ale jak nie podpasuje?:eek::-(

reklama
super ciuszki,
ale tanie nie sa... ja kupilam 2 wyprawki jakosciowa sa super tez polecam

bobo_szyk: _WYPRAWKA_z_ POCIĄGIEM_5cz_56_OSTATNIA (508981539) - Aukcje internetowe Allegro

bobo_szyk: _MEGA _ Wyprawka _ NOWA _ 62_OSTATNIE (513366511) - Aukcje internetowe Allegro

laktator reczny aventu jest dobry ale rzeczywiscie trzeba sie przyzwyczaic piers czasem ucieka....ale to Ty panujesz nad tym kiedy wlaczasz.... bo na poczatku jest dziwne uczucie

ciekawa jestem jak z elektronicznym....

ja pare razy uzylam, ale to po prawie pol roku karmienia...

Ostatnia edycja:
Do góry