reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

dziewczyny,
dziś się wzięłam do roboty i spisałam co muszę kupić (generalnie wszystko poza wózkiem, łóżkiem, nosidełkiem i ciuszkami). Jak zobaczyłam listę to się przeraziłam jej długością :) hihhi
generalnie skorzystałam z Waszych porad, prześledziłam wątek od początku i zaraz lecę na zakupy :)
odnośnie galotek, to położna ze szpitala mówiła mi, aby NIE KUPOWAĆ galotek tzw oddychających z fizeliny, ponieważ one tylko na metce mają napisane oddychające. Najlepsze majciochy to takie siateczkowe,jak rajstopy kabaretki, można je dostać m.in. w sklepach rehabilitacyjnych. Ja takie na pewno kupię.

reklama
Kochane,
Przepraszam jeżeli poruszam temat już poruszony, ale jakie kosmetyki chcecie stosować dla maluszków? Ja miałam Krzysia alergicznego i używałam oilatum, a przy Michałku głównie bambino - nie było takich cudów jak dzisiaj. Ciekawa jestem jaki jest Wasz wybór.

vinki co do kosmetyków to ja mam wszystko z Penaten ( oliwki, kremy, płyny do mycia chusteczki do pupy i pudry )mam nadzieję że się sprawdzą a jak nie to trzeba będzie sprawdzać różne firmy :sorry::eek:

Nie wiem jak się sprawdza Nivea, o Penatenie rzeczywiście słyszałam dobre opinie. Pewnie teraz wszystkie firmy są podobnej jakości, przecież muszą mieć certyfikaty itp.

Ja chusteczki mam nivea i krem na każdą pogodę też,do mycia ciałka mam bubchen miałam dla synka i był ok oliwka jonsona tylko dla tego że sobie ją kupiłam i nie używam i puder też bo też go miałam do tego krem do pupci linomag taki z apteki i to wszystko:tak:Mam nadzieje że mała nie będzie miała uczulenia na chusteczki z nivea bardzo je lubie nie są za suche i zostawiają na pupci warstwe ochronną a przy tym jak dla mnie ładnie pachną

a ja dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam sobie koszulkę do karmienia, coś takiego jak te, właściewie to identyczną ja ta turkusowo różowa z miśkami:
KOSZULA NOCNA DLA KARMIĄCEJ Z ROZCIĘCIAMI ***L (528644402) - Aukcje internetowe Allegro
do tego kupiłam beżowy stanik do karmienia, był naprawdę tani, bo kosztował tylko 13 zł:-), koszulka była trochę droższa niż ta na aukcji bo kosztowała 30 zł, ale i tak było warto. Do tego kupiłam dwa piękne i milusie pajacyki dla małego:-)

reklama
Vinniki ja mam wszystkie kosmetyki Bambino (oczywiscie z Batko;)tzn krem ochronny,oliwke,mydelko,szampon i chusteczki te nawizlone do pupy.

Do góry