reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

gratuluje pomyslu z mikrofalą.....pozostawie bez komentarza....
albo napisze tutaj nie chodzi czy poparzysz czy nie tylko jakie dzialanie ma na mleko ten typ podgrzewania.....
Mikrofale niszczą strukture niektórych białek i mleko podgrzewane w mikrofali jest po prostu mniej wartościowe. Dotyczy to zarówno przeciwciał w mleku kobiecym ulegają - znieszczeniu przez mikrofale.
W mleku modyfikowanym jednak też są rozmaite białka, dobra alternatywa jest podgrzanie samej wody tylko.
Kazda z nas decytuje o tym czym i w jaki sposob karmi maluchy wiec nie mamy prawa ingerowac w czyjas decyzje :-)

mi podgrzewacz sie nie przydal ani sterylizator, parzenie wystarczylo, poza tym podgzrewacz dopoki sie karmi piersia to zbedna rzecz przynajmniej u mnie tak bylo....a jak juz to super sprawdza sie podgrzewanko wkladajac buteleczke do garnuszka z gotujaca sie wody...

Ostatnia edycja:
reklama
Puki co tez zakladam ze steryzlizator i podgrzewacz to taki bajer bez ktorego postaram sie obejsc. Inna sprawa jesli z jakis powodow nie bede mogla karmic piersia (czyt.swiezutkim, cieplutkim mleczkiem). Wtedy bede szukac pomocy w postaci podgrzewacza:tak: A jak myslicie w ile par ciuszkow powinnam sie zaopatrzyc przed porodem(chodzi mi o to ile jest niezbednych)? Wiem ze sporo ciuszkow dostane w prezencie, dlatego chce miec tylko na pierwsze dni zycia. potem babcie doniosa;-) No i jeszcze nie wiem jaki rozmiar kupic:sorry2: (jakie sa przedzialy dla noworodkow?)

Racja,ale wszystko zawdzieczamy sobie i nikt mi nigdy nie zarzuci ze cos mi dal..jak to zrobila tesciowa przy pierwszym dziecku:baffled:,sa ludzie i taborety niestety...

A czy ktos napisal ze podgrzewa sie mleko?Przeciez wiadomo ze podgrzewa sie wode na mleko...:eek:

kochana znam mamy co i mleko podgrzewac potrafia wiec wiesz ...podobnie jak gotowe zupki inne produkty dla starszych maluszkow...tez zabija sie wartosci odzywcze....
mnie od mikrofali odstraszylo to najbardziej ze potrafi bebechy podgrzewac czlowieka stojacego blisko niej.... dlatego wole w piekarniku podgrzac chociaz szybkoscia nigdy jej nie dorowna :-)

no ale to juz zboczenie naukowe hahah

katka ja szykuje 4 komplety ubranmek dla malucha w tym w domu gotowe zostawie rzeczy gotowe na wyjscie dla maluszka...

u mnie najlepiej sprawdzalo sie ubranko kaftakim plus spioszki, i czapeczka, niedrapki...zakupilam teraz rozmiar wyprawki 56 do szpitala bo mimo to ze moj pierwszy maluch mial 56-57 cm dlugosci ubranka byly idealne na niego, a 62 jeszcze za duze , jednak do szpitala zabbiore w romiarze 56 i 62.

ja laktator zakupie jak juz bedzie taka potzreba narazie mam nadzieje ze bedzie zbedny i maluszek bedzie jadl prosto odemnie...

hmmm... a jesli dzidzia nie umie ssac cycola albo cycol jest nie do zlapania dla dziecka (tak ma moja kolezanka), no i oddciaga sobie mleko poprostu, czasem na zapas (jesli wychodzi gdzies), to wtedy trzeba podgrzac mleczko dla dzidzi i wtedy przydaje sie cos do podgrzewania albo stary dobry sposob z garnuszkiem i woda :)

Ostatnia edycja:
Katka ja nie mialam takiego problemu az, co prawda po cc dostalam dopiero na 3-4 dobe mleko, a na nauke ssania znalazlam patent, dalam mlodemu possac smoczka a potem przystawilam do piersi i myslalam ze fikne tak sie przysal :-) u mnie to sie sprawdzilo, pielegniarki sie smialy bo wczesniej na to nie wpadly wkoncu to inny odruch ssania...ale zadzialalo wiec super....

nie wiem jak teraz bedzie mam nadzieje ze bedzie mleczko a laktator zawsze moge szybko kupic....ale wiem juz z doswiadczenia ze szal zakupow jest na poczatkui a potem tylko niektore rzeczy wykorzystuje sie...

Dokladnie Myfa wlasnie tego szalu zakupow sie boje. Ze nakupie wiele zbednych rzeczy (a tanie to one nie sa) i potem bede sobie pluc w brode ze tylko zastepuja miejsce a w naszej kawalerce to liczy sie kazdy centymetr ;-) Dlatego chce tylko te niezbedny rzeczy kupic a potem sie okaze czego brakuje.

reklama
mi podgrzewacz sie nie przydal ani sterylizator, parzenie wystarczylo, poza tym podgzrewacz dopoki sie karmi piersia to zbedna rzecz przynajmniej u mnie tak bylo....a jak juz to super sprawdza sie podgrzewanko wkladajac buteleczke do garnuszka z gotujaca sie wody...
stara i niezawodna metoda...ja tez tak robilam.....a butle wygotowywalam we wrzatki i tez sie obylo bez sterylizatora...

Do góry