reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Agusia a powiedz mi macie kuchenkę mikrofalową? My uwywaliśmy pogrzewacza Canpol przy poprzednim dziecku. Jest ok, ale czesto go trzeba myc bo spory osad sie zbiera. Mysle ze tak jest w ogole przy podgrzewaczasz. Teraz nie bedziemy korzystali z podgrzewacza. W razie potrzeby mikrofala. Pare sekund i gotowe.

Katka ja tez mysle ze pieluchy tetrowe i flanelowe mozna stosowac zamiennie. Flanela jest bardziej przyjemna. Ja bedzie lato to nawet taka flanelka mozna okryc dziecko. A tetrowe ja stosowalam niemalze jak chusteczki jednorazowe, tyle ze potem wszystko do prania:)

reklama
Mam nadzieje kasiulkaW:)I tak nie zamowie tego pasa teraz,bo nie znam obwodu brzucha po porodzie.Nie wiem czy bedzie mial 90 cm czy 80,ale pewnie kolo 90 bo czytalam ze po cc dluzej jest wiekszy.A jaki pas mialas?Ja jestem sklonna kupic apteczny pas Pani Teresa.

Ja bede chyba ostatnia ktora kupi wozek hihihi:)jak juz mowilam tesciowie maja nam dac fundusze ALE oni szykuja kaske jak juz urodze i ciagle nie znam wysokosci kwoty.Podpytywalam meza czy moze wyczail jakiego rzedu,ale on nie wie a glupio nam zapytac.To i tak nie zmienia faktu ze zadnego wozka konkretnego nie mamy upatrzonego,tak tylko na zasadzie ze dzis fajny ten,jutro tamten.Mysle ze jak urodze w polowie lutego to na wozkowy spacer wyjde z mala w marcu,przedtem troche ja poweranduje na balkonie lub ponosze w chuscie-strasznie mi sie chusty jako srodki transportu dzieci podobaja,wiec wozek niech czeka na swoja kolej.I w mieszkaniu wiecej miejsca :)))

Odnosnie poscieli- w sklepie obok mnie sa wrecz tylko posciele 100*135 i taka mam na liscie u sprzedawcy do lozeczka 120*60Odnosnie podgrzewaczy-ja mam podarowany podgrzewacz Petra,ktory tez byl po kims wiec ma pewnie z dobre 2-3 lata.Jednak sprawuje sie bardzo dobrze-juz zostal wyprobowany-bardzo szybko podgrzal mi sloik dzemu brzoskwiniowego i wstyd przyznac ale pol sloika tego dzemu na cieplo zjadlam chyba w 5 min:/Taki ze mnie lasuch.Co do pieluch flanelowych-ja mam tylko...3 takie pieluszki,w tym 2 kolorowe.Sa przemile w dotyku-jak kocyk.Kaczuszka mysle ze dobrze opisala funkcje takich pieluch.Kuchenka mikrofalowa-zastanawialam sie czy do sterylizacji by nie mozna uzywac do butelek,ale nie wiem czy to bezpieczne jest.Do podgrzewania mamy podgrzewacz-j.w. pisalam.

magmil...a to nie jest tak ze maluchom nie wolno w mikrofali podgrzewac? bo tak czytałam gdzies...ze ani mleczka, ani obiadków nie powinno sie w mikrofali robic...

ja mam podgrzeacz TT bo takie mam butelki i wyjscia nie miałam-tylko taki pasował

ja słyszałam ze dobre sa takie pasy co wygladaja troche jak kołnierz otropedyczny...jakby gorsety, maja plastikowe fiszbiny i sa dosc szerokie-od bioder do biustu praktycznie...ale nie wyobrazam sobie w tym chodzic ani tym bardziej siadac

Nie ma jak rodzice i teściowie - zawsze pomogą :)
Moi rodzice i teście też dużo nas wspomogli finansowo :)
Bo przecież... łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy, komoda, fotel do karmienia... nie wiem jak mielibyśmy sami to wszystko zakupić...

Jedynym przeciwskazaniem do mikrofali jest to ze mozna podgrzac za bardzo i poparzyc dziecko ..co jest dla mnie nie realne ..bo przeciez sie sprawdza zanim sie poda dziecku ;-).Jakies tam oddzialywanie napewno jest ale w czasie grzania wiec nie nalezy byc w poblizu,ja zawsze wychodze z pomieszczenia gdy cos grzeje;-)..innych przeciwskazan nie ma.Aha,nie wolno grzac butelek ze smoczkiem...a tak to mozna.Od kiedy pamietam uzywam mikrofali i jeszcze zaden lekarz mi nie zwrocil uwagi ze robie cos nie tak,nie popadajmy w paranoje,ogladanie telewizji tez jest szkodliwe;-):-D.

reklama
Dziewczyny, a sterylizatora zamierzacie używać? Bo ja jakoś nie jestem przekonana. Wydaje mi sie, ze jesli dzidzia nie bedzie miala problemow, to wystarczy zwykle przelanie butelek wrzatkiem. A jak sie okaze, ze jednak dzidzius jest bardziej wrazliwy, to ewentualnie wtedy moze sie zaopatrzyc w sterylizator? Sama nie wiem... Z jednej strony nie chce oszczedzac na zdrowiu dziecka, z drugiej nie chce sie dac omamic marketingowi, ktory wlasnie na takim instynkcie kobiety bazuje...
Zaastanawiam sie ciagle nad laktatorem - czy reczny, czy elektryczny. Przeczytalam chba wszystkie watki, ktore tego dotyczą :-D No i coz, wniosek jest jeden - nie jestem w stanie przewidziec, jak to bedzie, czy w ogole uda mi sie sciagac pokarm i jaki laktator mi podpasuje. I wez sie tu teraz czlowieku zdecyduj...:eek:

Do góry