reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja tez sie zastanawiałam czy takich nie kupic, ale wszytkie któr mi sie podobały-czy to feretti, czy gluck, czy te z osiokiem było 135x100, wiec kupiłam takie...

reklama
Ja też widziałam mniejsze, ale specjalnie kupiłam 135x100, bo taką kołderkę i pościel bedę mogła potem jeszcze śmiało dac maluchowi do wiekszego łóżka, a z takiej 120 to szybko wyrosnie.

Dziewczyny moge Wam polecic siedlisko dla dziecka od urodzenia do 4 roku zycia(jesli np.macie w planach jakis dlugi wyjazd samochodowy).Mysmy sie zdecydowali na ten fotelik gdy nasza corka ukonczyla rok ,nie mielismy pojecia ze sa takie rozkladane foteliki az do czasu gdy sprzedawca nie pokazal nam na stronie internetowej.Super sprawa na wyjazd powyzej godziny czasu.Fotelik jest firmy Aprica ,sluzy nam juz 1,5 roku i polecam go wszystkim mamom ktore boja sie o kregoslupek spiacego w foteliku dziecka.Cena jest co prawda odstraszajaca bo u nas kosztuje 460 funtow(okolo 2 tysiecy zlotych),teraz sa promocje sprzedaja taniej. Mysmy pomysleli ze dzielac ta kwote na 4 lata to wyjdzie co roku nowy fotelik ,a bezpieczenstwo przeciez najwazniejsze.
Zastanawiamy sie teraz nad kupnem drugiego dla synka ,gdy skonczy 6 miesiecy,wczesniej nigdzie nie bedziemy jezdzic.

Aprica Euro Turn car seat- Blue : mothercare

a tu fotka jak mi go przywiezli

Ostatnia edycja:
MR nie wiedziałam że jest taki fotelik który rozkłada się aż tak na płasko, ten co my mamy dla Nikusia to tylko trochę się rozkłada no ale cóż i tak trzeba b edzie kupić drugi choć na razie mam dla maluszka od siostry ,cena też jest duża nas co roku czeka daleka wyprawa aż do Konina do dziadków męża a z Gorzowa to kawałek jest

hejka Mamuśki :-)
kupiłam na Allegro używany wózek BEBECAR, portugalski, podobno mercedes wśród wózków zaraz po Emmaljunga. Nowy jest dość drogi-około 2 ty. a my zapłaciliśmy tylko 800 pln :-)
ma pompowane koła, dużą gondolę z funkcją kołyski i funkcjonalną spacerówkę. wyprowadzam się na wieś więc potrzebuję wygodnego, miękkiego wózka.nowy i tak by się zniszczył na spacerach po lesie i plaży. wolę mieć rzecz markową i okazyjnie tanią niż drogi, nowy wózek (na półtora roku tak naprawdę). musi się sprawdzić w terenie ;-)
fotelik samochodowy naturalnie MAXI COSI (1 liga), też używany ale z pierwszej ręki, BEZWYPADKOWY bo to b.ważne. Fotelik MUSI mieć atest, na życiu dziecka nie warto oszczędzać. Poza tym Maxi Cosi ma b.ładny design :-)

Dziewczyny wyskocze wam teraz z mega pytaniem:)

Do czego sluza pieluszki flanelowe?
Bo tetrowe to wiem jak dzialaja, ale o flanelowych slysze pierwszy raz. Ile to rzeczy czlowiek musi ogarnac bedac w ciazy:) np gubie sie w butelkach dla dzidzi...

Moja siostra chciała koniecznie firmowy wozek i kupila uzywany...ale powiem wam,ze dobrze nie trafila, bo stelaz np. bardzo ciezko sie skladał i rozkładał. Tylko moj szwagier byl w stanie sobie z tym poradzic, wiec co dopiero kobieta... dlatego ja postawilam na nowy wozek :)

KasiulkoW my w tym foteliku wiezlismy corke 3200km i sprawdzil sie na medal.Byla wypoczeta,jakby spala w swoim lozeczku:-),nas niestety co roku czeka wycieczka autem do Polski,bo tak to latamy,za duza meczarnia i dla nas i dla dziecka a teraz z dwojka to meksyk:eek:.
Agusia87 ja nie kupuje podgrzewacza u mnie to rzecz zbedna,w ogole sie nie przydal i dalam w prezencie znajomej.
Katka2009 flanelowe pieluszki to uzywasz do tych samych celow co tetrowe, do obtarcia nosa,jak sie uleje itd...

reklama
Dziewczyny wyskocze wam teraz z mega pytaniem:)

Do czego sluza pieluszki flanelowe?
Bo tetrowe to wiem jak dzialaja, ale o flanelowych slysze pierwszy raz. Ile to rzeczy czlowiek musi ogarnac bedac w ciazy:) np gubie sie w butelkach dla dzidzi...
właściwie i flanelowe i tetrowe możesz używać np w czasie przewijania jako podkład na przewijaku (mój synal jak się go przewijał baaaardzo często siusiał:-D), do odbijania - jak ulewa, pod główkę np jeśli ma tendencję do odwracania się w 1 stronę, tetrowe raczej lepiej do kąpieli żeby dziecko się nie ślizgało i jako dodatkowa pieluszka jeśli dzidzia musi szerzej leżeć...
flanelowe są bardziej milusie...

Do góry