reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

no ja właśnie nie wiem co kupić, wszyscy mi mówią kup nożyczki, a ja jakoś wolę obcinacz (sobie też obcinaczem obcinam), ale nie wiem jak to jest z maluchem i czym wygodniej, więc chyba kupie zestaw, żeby przetestować i nożyczki i obcinacz, tylko po jakie licho w tym komplecie pilniczek dla dziecka .... :sorry2:
wydaje mi się że jak obcinasz obcinaczem mogą zostać ostre krawędzie które możesz delikatnie pilniczkiem śmignąć wtedy najlepiej zwykłym metalowym bo zlane są za grube..

reklama
ja sie w sobote wybieram na zakupy, mam nadzieje ze juz ostatnie...chociaz pewnie cos mi sie jeszcze przypomni, ale to beda drobiazgi...

co do karuzelek to ja mam taka
STERNTALER Karuzela muzyczna Osiołek Emmi (517100465) - Aukcje internetowe Allegro
do kompletu z posiela i ochraniaczem

a ze drugi komplet mam Jungle z feretii to chce kupic jeszcze taka
FISHER PRICE KARUZELA KARUZELKA RAINFOREST s_k (530299094) - Aukcje internetowe Allegro
ona tak ładnie lisciami macha:) a moze siosrta mi kupi na chcrziny na malucha

Ja swoje wlasne pazurki obcinam obcinaczka (taka dzwignia) i wykanczam pilniczkiem,potem utwardzacz i jest git.Dla dzidzi mam komplecic nozyczki+obcinaczka ale mysle ze ta dzwigia lepiej sie sprawdzi,zwlaszcza ze sama na sobie mam wprawe:)Magdalenka a kupowalas u 1 sprzedawcy?Jesli tak to mysle ze mozesz liczyc na gratisy.Bo ja nakupowalam w Batko za 304 zl i dostalam sporo gratisow:)

Tak, kupowałam u 1 sprzedawcy. Posiedziała bym sobie jeszcze na necie i może coś pokupowała a tu trzeba na nudny wykład lecieć, ehh :-(

Dziewczyny, pomocy!
Zadam pewnei bardzo głupie pytanie, no ale nie mogę sama dojść do jakiś logicznych wniosków :sorry2:
Bo tak - chcę wybrać pościel dla maluszka. Łóżeczko mamy standardowe 120 cm na 60 cm. A te wszystkie pościele jak widzę mają wymiary: 135x100cm kołderka + poszewka, do tego poduszka 40x60cm. To jak ma się to zmieścić w łóżeczku :confused:
A może ja na jakieś złe posciele patrzę? No nie mogę sobie z tym poradzić.

Sorki za głupie pytanie, ale może pomożecie:zawstydzona/y:

moonik-nie marwt sie :-D ja tez mam standardowe łóżeczko czyli 120 na 60 a pościel 135 na 100!!!!!

kołderka musi być troche większa bo bedzie przeciez otulać dzidziusia :happy2:

oczywiscie sa kołderki i poszewki w innych wymiarach ale te sa najbardziej standardowe :happy2:

Witam przyszłe mamy!
jestem tu nowa, mam termin na 12 marca i wózek już zamówiliśmy. Jest to teutonia cosmo, może któraś z Was też się na niego zdecydowała?
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry